'

Aug 19
DRENTHE - Het aantal toeristische overnachtingen in de provincie Drenthe is vorig jaar met 2,6 procent afgenomen ten opzichte van 2009. Dat is de sterkste daling in de drie Noord-Nederlandse provincies, die gezamenlijk 1,5 procent minder toeristen trokken. Alleen de provincie Groningen noteerde groei: 0,7 procent. In totaal waren er in 2010 21,5 miljoen toeristische overnachtingen, waarvan Drenthe er 37,4 procent voor zijn rekening nam en Groningen 10,5 procent. Dat blijkt uit het rapport Toerisme in Cijfers 2011 van Toerdata Noord, een samenwerkingsverband van de noordelijke provincies op toeristischrecreatief gebied. Groningen, en dan vooral de stad, staat er steeds beter op bij de toerist. Dat blijkt ook uit een onderzoek van de Grontmij naar het imago van Groningen. Bij een meerderheid van de 1029 ondervraagden heeft de stad Groningen een heel goede naam. Volgens directeur Dirk Nijdam van Marketing Groningen, komt dat beeld overeen met de harde cijfers.

“Zo blijft het aantal overnachtingen in Stad sterk stijgen. Vorig jaar waren dat er 374.200, tegen 252.360 in 2004. En dat in tijden van economische recessie. Om verder te groeien hebben we meer attracties nodig. Laat het Forum en de kabelbaan maar komen.” De daling in Drenthe had overigens geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Die nam in de toeristische sector met 1,5 procent toe, terwijl die in Friesland en Groningen juist daalde.Over de laatste vijf jaar bedroeg de banenstijging in Drenthe bijna 10 procent.

De afname van het aantal toeristische overnachtingen komt voor een belangrijk deel voor rekening van bed and breakfast-accommodaties. Zowel in Drenthe (-4,3 procent), Groningen (-7,3 procent) als Friesland (-5,3 procent) nam het aantal slapers hier belangrijk af. De hotels deden het beter.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA