'

Aug 30
RUINERWOLD - Zondag 4 september speelt Jula Aimée & Band in de Polletuin. "Soms, heel soms, kom je een zangeres tegen waarbij je simpelweg voelt dat alles klopt ..... instrument, muzikaliteit, persoonlijkheid ..... bij Jula Aimée is dat vanaf de eerste seconde al geen enkele twijfel: go girl, you'll go far ........" -Hein van de Geyn, contrabassist- " I am inspired!" - Gretchen Parlato, vocaliste, over Jula Aimée's EP van haar project "Jula ook!" Jula Aimée wist op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Op 4 jarige leeftijd zong ze al mee met haar moeders platen van Madonna en the Andrew Sisters. Niet in staat om een zangleraar te vinden voor haar jonge dochter, regelde haar moeder vioollessen voor Jula, helaas draaide dat uit op een mislukking; Jula oefende nooit, ze was alleen maar aan het zingen... Jula Aimée is een eigenzinnige jazz zangeres die weet wat ze wil. Haar stem klinkt fris, nieuw en uitdagend. Ze houdt van een heleboel verschillende soorten muziek, en dat is te horen: Ze gaat van singer/songwriter Tori Amos via traditionele jazz standards, terug naar Dave Holland en haar eigen composities. Ze zingt lead, maar ook in de blazerssectie.
Al die invloeden zijn goed te horen op haar eerste album "Let Go" (release september 2011) In juni 2011 studeert ze af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze oa studeerde bij Sylvi Lane en Francien van Tuinen. Ook studeerde ze een paar maanden in New York; ze volgde o.a. lessen bij Gretchen Parlato en Kurt Elling De band: Jula Aimée heeft een vaste groep mensen om zich heen met wie ze samenwerkt. Het begon met "Jula ook!" , haar band zonder harmonie instrument. Met die band won ze in juni 2010 de Dordste Jazz Prijs. De bezetting: Tijn Jans, drums, Thomas Rolff, contrabas & Itay Weissman, tenorsaxofoon. De band gaat vanaf 2011 verder onder haar eigen naam: Jula Aimée & band, en wordt versterkt door Paul van der Feen, altsaxofoon (Metropole orkest), Thomas Pol, contrabas en Matiss Cudars, gitaar.

Het publiek is vanaf 14.00 uur van harte welkom. Polletuin Haakswold 33 Ruinerwold, aanvang concert 15.30 uur. Ook kunt u wandelen in de tuin, expositie schilderijen van Ann Mercker en glaskunst van Berend Compagner.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA