'

Aug 28
BERGHUIZEN – Marc Emmink uit Ruinerwold is per 1 september benoemd als de nieuwe beheerder van dorphuis de Barg’n in Berghuizen. Er waren meerdere gegadigden om het dorpshuis te pachten, maar volgens Albert Kroes van de stichting Dorpshuis de Barg’n werd unaniem gekozen om met Emmink in zee te gaan. De wijze waarop de vorige beheerder zijn zaken runde was niet geheel naar de zin van de stichting. Nadat er afscheid genomen werd van deze pachter, werd het dorphuis een tijdlang gezamenlijk gerund door de elf leden van de stichting zelf. Voor Kroes was dit echter een tijdelijke noodgreep. ‘We zagen ook wel in dat je dit niet zo lang kunt doen. Op een gegeven moment wordt dat te druk om dat er bij te doen’. Daarop besloot de stichting een advertentie in de krant te plaatsen om een nieuwe pachter te vinden.


Foto; BS/Weblog-dewolden.nl
Emmink had daarbij de beste papieren, omdat hij al een succesvol cateringbedrijf runt in Meppel. Deze blijft overigens gewoon bestaan. Kroes: ‘We hebben gekozen voor Marc omdat hij uit Ruinerwold komt, en hij toch al bij menigeen bekend is. We hebben dan ook het volste vertrouwen in hem’. Emmink wil er een bloeiende zaak van maken. Maar is niet van plan om alles gelijk resoluut te veranderen, of de ingeslagen werkwijze drastisch om te gooien. ‘Hoe het allemaal gaat komen, hangt ook een beetje van de inwoners van Berghuizen af. Wat willen zij, waar is behoefte aan en vraag naar. Daar willen we op in gaan spelen. Je moet ze ook de kans geven om aan je te wennen. Sportclubs, verenigingen kortom iedereen is hier straks van harte welkom’. Kroes is daar ook stellig in. ‘Mensen die hier komen moeten zich prettig voelen. Ze willen een vast aanspreekpunt zien. Op die manier hopen we ook de jeugd binnen te krijgen’.

De kaartclub, Muziekvereniging de Bergklanken en de gymnastiek hebben reeds hun onderdak in het dorpshuis. Bij begrafenissen fungeert het dorpshuis na afloop als koffiekamer. Daarnaast is er ruimte voor verjaardagfeesten, toneelavonden, jubilea en bedrijfsfeesten. Emmink: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Anders was ik er niet aan begonnen. Het is uitdaging om hier iets moois neer te zetten’.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA