'

Aug 28
DE WIJK – Kracht en behendigheid werden zaterdagmiddag gekoppeld tijdens de Lowlandgames op het evenemententerrein in de Wijk. Zeven teams namen het hierbij tegen elkaar op bij diverse krachtproeven zoals o.a. bij het trekkerband slepen, paal werpen, Kei Stoten en tractor trekken. De organisatie van het evenement was in handen van Touwtrekvereniging Wittink uit De Wijk die het evenement op touw had gezet vanwege het 30 jarige jubileum. De eerste Wijker Lowland Games waren in vele opzichten een sportieve Drentse variant op de typische Schotse Highlandgames. Waarbij mee doen belangrijker was dan winnen. Behalve teams uit De Wijk deden er ook teams mee uit Staphorst, Vriezenveen en Ruinerwold. ‘We wilden ter gelegenheid van ons jubileum iets speciaals doen. Iets meer dan alleen touwtrekken. Zo kwamen we op het idee om deze spelen te organiseren vertelt Jeroen Bult van TTV Wittink. Meer foto's bekijken: De Wijk
Van de deelnemende teams kwamen alleen de leden van de Wijker motorclub de Antrappers in traditionele Schotse kledij. Antrapper Peter Roos: ‘Voor ons is gezelligheid en sfeer belangrijker dan winnen. We juichen dit soort dingen toe, als we zelf iets organiseren hopen we ook op respons. Daarom doen we hier ook graag aan mee’. Dat het voornamelijk mannen zijn die hun krachten bundelen mag duidelijk zijn. Cindy Mennink is de enige vrouwelijk deelnemer tijdens de spelen. Namens het team van de Wiekslag staat ze haar mannetje. ‘Ze hebben me voor de grap gevraagd, en ik heb gewoon ja gezegd’. De vrouwelijk inbreng blijkt helaas niet garant te staan voor een goed resultaat. Maar wordt wel beloont met een bloemetje en een groot applaus.

Het team van de Kastelein uit Ruinerwold blijkt na acht krachtproeven de winnaar te zijn. De verschillende onderdelen waren volgens de heren wel te doen. ‘Het slepen van de tractorband was misschien wel het zwaarste onderdeel. We hadden wel zin om onze krachten een weer te meten. Bovendien is voor ons lekker dichtbij huis, muziek op de achtergrond, een biertje erbij wat wil je nog meer’. aldus Roy Westenbrink.

Het organiserende TTV Wittink kijkt terug op een geslaagde evenement. Bult: ‘Het was een heel bijzonder en sportief toernooi. Het kan best zijn dat dit volgend jaar een vervolg krijgt, want de reacties zijn super. Ook het publiek heeft genoten van de onderdelen’. Radio Uniek zorgde tussendoor en na afloop voor muziek. Daarnaast traden er nog enkele zangers en zangeressen op.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

 1. Geen Trackbacks

2 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
 1. peter roos says:

  Mannen van TTV Wittink

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie
  30 jr jubileum
  Wij hebben een SUPERDAG gehad als Antrappers
  hopen volgend jaar weer op zo`n evenement
  wij zijn erbij......en ik hoop een aantal meer teams!!

  Bedankt voor de organisatie

 2. T. Annema says:

  Ook het bestuur van de TTO Drenthe wil hier nogmaals de touwtrekvereniging WITTINK feliciteren met hun 30 jarig jubileum.
  Een geweldig evenement en zeker een promotie voor de touwtreksport.
  Ook op de site van www.ttodrenthe.nl zijn er nog meer foto's te vinden.

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA