'

Aug 29
RUINEN - De inwoners van Ruinen kunnen weer terug kijken op een leuk feestweekend. Vrijdagavond werd er op veler verzoek feest gevierd in Tiroler stijl met de band Die Gletscherfetzter. Veel bezoekers kwamen in Tiroler stijl , één vriendgroep viel op door hun outfit van "biervaatjes met hulpzelen"'. De muzikanten hadden de stemming er goed in en de bezoekers hielden het lang vol. Zaterdagochtend was het tijd voor de optocht en tot grote opluchting van veel mensen, maar niet onverwacht dook Bram de Ram tijdens de optocht weer op in Ruinen. De optocht bestaande uit 20 versierde wagens en 12 loopgroepen trok veel belangstelling, maar het was minder druk dan andere jaren. De kwaliteit van de wagens was goed en ook vele actuele onderwerpen waaronder de Smilder tv toeren, terug naar de oertijd, het laatste winehouse van Amy en het omstreden Zwientie tikk'n kwamen aan de orde. Ook burgemeester Snijders, die aanwezig was moest even horen dat hij in galop weer vertrok uit de Wolden. Toch was het weerzien van Bram de Ram wel het meest besproken item. Een leuke stunt van jonge inwoners van Ruinen die een met een knipoog even aandacht schonken aan Nationaal Park het Dwingelerveld en de "'Runer shoarma'' van Yusuf die elke dinsdag op de Brink te vinden is. Met een Yusuf op de Brink werd het Bram te link, dus verdween hij even naar de heide.


De toeschouwers vonden het erg leuk, maar hopen dat het beeld weer snel op zijn eigen vertrouwde plekje komt te staan en de bier niet te goed smaakte want stel je voor dat ze hem achterstevoren terug plaatsen, hebben weer de media en rtv Drenthe in ons dorp.
Zondagochtend kwamen de senioren naar de tent waar ze genoten van een prachtig gevarieerd optreden van De Traan.
Zondagmiddag waren de eigen Runer talenten aan de beurt om hun playback-act te laten zien. Een leuke playbackshow die ieder jaar weer veel mensen naar tent lokt.

Het feest werd afgesloten door de band Smildeger Roet die na de playbackshow begon met optreden en de hele avond doorspeelde. De Vvvo leden keken zondagavond terug op een goed verlopen feest. uitslagen en foto's zijn de vinden op www.vvvoruinen.nl in het gastenboek van deze site staan ook berichtjes van enkele amateurfotografen die hun foto's online hebben gezet.

uitslagen :
wagens : 1 Spuit elf geeft ook water.
2 Amy's laatste winehouse
3 Een oud Hollands spelletje

groepen : 1. Lopend buffet
2 De Pottenparade
3 Trompwenweg Voetbalweg

Straten : 1. Trompenweg
2. Russenmaat
3 Over de Waand

Bogen 1. Trompenweg
2 Karelspad

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

1 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Feestbeest says:

    Machtig mooi feesie. Zondag ook mooie afsluiter met de Smildegeroet band. Die kunt wel een feesie bouwen zeg!

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA