'

Aug 30
DE WOLDEN - Alle huishoudens in De Wolden ontvangen woensdag 31 augustus een Laatjehoren-krant. De gemeente laat de krant verspreiden als bijlage bij De Wolder Courant. In de maand september wil de gemeente inwoners kennis laten maken met de manieren waarop ze mee kunnen praten, denken en doen. De krant zet alle participatiemogelijkheden op een rij. Ook zijn er in september diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd waarin participatie centraal staat. Zo laat een bijeenkomst in de Wijk zien hoe de gemeente samen met betrokkenen invulling geeft aan plannen en laat de gemeenteraad inwoners kennismaken met de soms lastige keuzes die de raadsleden maken.

De Woldense manier van samen
De gemeente hecht veel waarde aan de inbreng van inwoners. Met deze inbreng kan de gemeente de kwaliteit van haar producten, beleid en projecten verbeteren. Wanneer inwoners participeren in plannen van de gemeente, dragen ze bij aan een samenleving waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Samen werken we aan een mooi De Wolden, dat is het uitgangspunt.

Met elkaar doen, daar gaat het om
Wethouder Liesbeth Koster: "Burgerparticipatie draait om betrokkenheid. Er zit veel kracht en kennis in de inwoners, die moeten we benutten. De kadernota burgerparticipatie geeft ons de kans die kennis te gebruiken, op een professionele manier. Met elkaar doen, daar gaat het om. Veel inwoners zijn al jaren actief in de gemeente, nu krijgt participatie een meer officiële status. Niet voor niets staat de hele maand september in het teken van participatie”.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA