'

Apr 14
DE WIJK - Zaterdag 6 april jongstleden was het eindelijk weer zover! Rederijkerskamer De Bloem speelde op eigen terrein in de Wijk op het gloednieuwe podium van de Havezate. Met veel enthousiasme hebben de spelers een goede voorstelling neergezet onder leiding van de kersverse regisseur Angelique Houkes. Zoals gewoonlijk werden de spelers gegrimeerd door de dames Tineke Bennink en Alien Liezen. “Thea van de Wetering was de ondersteunende kracht als souffleuze”.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Het blijspel Bokkesprongen rondom de familie Schotkikker werd met verve neergezet door de spelers. Anko Scholtens speelde Frederik Schotkikker. Een nog krasse man die zijn 71ste verjaardag viert. Mocht hij gedacht hebben dat dit een ontspannen dag zou worden met zijn familie, dan blijkt niets minder waar te zijn.
De familie komt op bezoek en omdat oom Frederik goed in de slappe was zit, doen ze hun best om op overtrokken wijze een wit voetje te halen bij de oude baas.
Dat zijn de altijd in geldnood verkerende neef Harm, vertolkt door Tinus Nijstad die steeds op zijn kop wordt gezeten door zijn bijdehante vrouw Lolle (Annet van Eerden).
Dan is er ook nog zijn dikdoenerige neef Lambert, de wethouder uit Westerveld (Henk Velthuis) met zijn onderdanige en niet zo slimme vrouw Geesie, een rol die op ludieke wijze werd vertolkt door Anneke van Asselt. En tenslotte zijn behoorlijk pinnige schoonzuster tante Sijbeltje, met de lachers op haar hand gespeeld door Albertje Hulzebos.
Eigenlijk zijn de buren Renee en Juultje Bennebroek (Martijn Mans en debutant Marjanneke van Asselt) als enige oprecht en toegewijd aan oom Frederik.

Als iedereen buiten in het zonnetje koffie zit te drinken, verschijnt er volkomen onverwacht door nog een vijfde gast: Edeltraut Auguste Gruber, de Duits sprekende oude liefde van oom Frederik (Marga Wessels Boer). De familieleden zien hun erfenis bedreigd, maar proberen op hun beste Duits uit te vinden hoe het met de liefde zit tussen de twee, waarbij misverstanden elkaar opvolgen.
Als het er op lijkt dat Frederik en Edeltraut zijn verdwenen in de Bermuda-driehoek kan de erfenis verdeeld worden…………of toch niet?

Er werd volop gelachen om de hilarische situaties rondom de familie Schotkikker. En dit was te merken aan een overvolle zaal en de enthousiaste en positieve reacties van het publiek. Velen beloofden ook bij de volgende voorstelling weer aanwezig te zijn: “Toen ik binnenkwam, voelde ik de ouderwetse sfeer van vroeger weer! Heerlijk!”, volgens een bezoeker.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA