'

Okt 12
RUINERWOLD - Op dinsdag 23 november organiseert Veilig Verkeer, de afdeling De Wolden in samenwerking met de afdeling Westerveld wederom een verkeers-opfriscursus/training voor verkeersdeelnemers.
Dit is een leuke/leerzame dag voor personen van 60 jaar en ouder om hun rijvaardigheid te testen. Dit gebeurt onder begeleiding van erkende rijinstructeurs in de auto van de deelnemers. De dag bestaat verder uit een theorie sessie, reactietest, ogentest en een gehoortest. De locatie is Buddingehof, Dijkhuizen 66 te Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Verkeers-opfriscursus Veilig Verkeer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
RUINERWOLD - De voetbalwedstrijd Ruinerwold tegen Smilde is in een gelijkspel geëindigd. Beide ploegen kwamen niet verder dan 1-1.

Foto JW v/d Vlist

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
MEPPEL - Zorg- en Welzijns-studenten van Drenthe College Meppel hebben, voor het tweede jaar op rij, de mogelijkheid gekregen om tijdens de zomervakantie studie- en stage-achterstanden in te halen. De studenten werden intensief begeleid door drie docenten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Deze zomerbegeleiding heeft studievertraging voorkomen en zelfs geleid tot diploma’s.

Ga door met lezen van "Zomerbegeleiding voorkomt studievertraging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
STAPHORST – Op de weekmarkt van woensdag 6 oktober zijn er 2 speculaaspoppen uitgedeeld met de opdracht en vraag: “deel een koek met een bezoek”. Dit werd gedaan in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Ga door met lezen van "Met wie heb jij de koek gedeeld?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
DE WIJK - Afgelopen vrijdag stond het eerste uitje van Businessclub Wacker op het programma. Voor het eerst sinds lange tijd kon er weer wat georganiseerd worden. En het bestuur had daarom een mooi programma samen gesteld voor haar leden.Ga door met lezen van "Businessclub Wacker op bedrijfsbezoek in Harderwijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
RUINEN - Met een jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 16 tot en met 31 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud.

Foto: Gerke van de Hoef

Ga door met lezen van "Herfstactiviteiten in het Dwingelderveld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
ZUIDWOLDE - Omdat het Oktober Kindermaand is, organiseert Museum De Wemme in Zuidwolde op zondag 17 en maandag18 oktober speciale activiteiten voor jou.Ga door met lezen van "‘Hoera we zijn vrij’ voor kinderen in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 9
REGIO - Ineens zijn ze er weer! Paddenstoelen! Hoe kan het toch dat ze zó snel groeien? En waarom zijn ze er juist in de herfst? Kun je ze ook opkweken in eigen tuin?

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Paddenstoelenwandeling 16 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 9
ECHTEN - In Koekange en Echten een groep boeren verenigd in de “Coöperatie Groengas Koekange Echten UA” van plan Biogas op te wekken via mono-vergisters. Dit gas wordt via een leiding naar één centrale locatie vervoerd om daar op te waarderen tot groen gas.

Ga door met lezen van "Voorlichtingsbijeenkomst 'Coöperatie Groengas Koekange Echten UA'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 9
REGIO - Stichting Welzijn Staphorst organiseert op de creatieve donderdagmiddag van 28 oktober een leuke workshop waarbij een macraméhanger gemaakt gaat worden. Ilona Figeland is deze middag workshopleider.

Ga door met lezen van "Hippe Workshop Macraméhanger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 9
DE WIJK - Dit voorjaar is er naast de pannakooi bij IKC De Horst in De Wijk een echte pluktuin aangelegd. In deze tuin staan veelal eetbare planten, struiken en fruitgewassen.


Ga door met lezen van "Nieuwe naam voor pluktuin op Schoolplein-Buurtplein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
ZUIDWOLDE - Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe het werkt, is er Klik & Tik. Klik & Tik is een computercursus waar beginners in kleine groepen geleerd wordt gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals typen, emailen, websites bekijken en hoe je bestanden kunt downloaden.


Ga door met lezen van "Gratis computercursus in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
REGIO - Op 1 januari 2021 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde van een woning 290 duizend euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder en de hoogste waarde ooit.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gemiddelde WOZ-waarde van woningen in 2021 7 procent hoger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
ZUIDWOLDE - Het college keert 88.801 euro uit aan zwembad De Waterlelie in Zuidwolde ter compensatie van het exploitatietekort over 2020. Het geld is afkomstig van het Rijk. De overheid heeft in totaal 100 miljoen euro uitgetrokken voor ijsbanen en zwembaden in Nederland die vorig jaar door de coronamaatregelen maar zeer beperkt of helemaal niet open konden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
Iedereen doet mee en doet ertoe

DRENTHE - Vanaf maandag 11 oktober 2021 is er in Regenboogprovincie Drenthe weer een week lang volop aandacht voor de acceptatie van seksuele diversiteit tijdens de Regenboogweek. Jezelf kunnen zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk.

Ga door met lezen van "Regenboogweek 2021 in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
RUINERWOLD - Vanuit ons magazijn in Ruinerwold leveren we op een snelle en zorgvuldige wijze koffie aan klanten in heel Nederland. Wil jij, op flexibel in te delen werktijden, helpen om onze klanten van de beste koffie te voorzien? Stuur dan een mail naar andre.hessels@koffievoordeel.nl of app/bel naar 06-55302223 voor meer informatie.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 8
REGIO - Na een halverwege vanwege corona afgelaste Ateliers in Bedrijf in 2020 gaan we met onze groep kunstenaars in het Reestdal vol goede moed op herhaling in 2021. In de weekenden van 8, 9 en 10 oktober en 15, 16 en 17 oktober bent u van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Let op: locatie De Schuur is op zondag gesloten. Kijk voor meer informatie, de folder en een routekaart op www.ateliersinbedrijf.nl.


Ga door met lezen van "Ateliers in Bedrijf gaat op herhaling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
ZUIDWOLDE - Op vrijdagavond 8 oktober treedt in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde de cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht op. Het gezelschap, bestaande uit vier vrouwen uit Willemsoord, geeft in de nieuwe voorstelling ‘Valse trek’ met sketches en liedjes hun bekende hilarische kijk op alledaagse zaken. Het optreden begint om 20.00 uur.Ga door met lezen van "Cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
ZUIDWOLDE - Het college wil in de woonwijk Ekelenberg in Zuidwolde de bouw mogelijk maken van zestig woningen. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. Ook komt er een woon-werkkavel beschikbaar. Het gaat om de tweede fase.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Plan voor bouw zestig woningen wijk Ekelenberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
BROEKHUIZEN - Vanaf vrijdagavond 22 oktober (19.00 uur) tot zaterdagochtend 23 oktober (09.00 uur) is de rotonde Broekhuizen/Oostenbroekenweg op de N375 afgesloten voor al het verkeer.

Ga door met lezen van "Werkzaamheden rotonde Broekhuizen/Oostenbroekenweg N375"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1354, totaal 27080 artikelen)