'

Jul 12
DE WIJK - Van dinsdag 18 t/m vrijdag 21 juni hielden vier motorclubs uit de regio een MotorAvond-4Daagse. Dit waren in volgorde MTC Route ’66 uit Ommen,MAC van Dedem uit Balkbrug, De Gasschoeve uit Hardenberg en MC De Antrappers uit De Wijk.

Ga door met lezen van "Antrappers rijden voor A.L.S"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 12
RUINERWOLD - Altijd al eens willen zien hoe vroeger de rogge werd geoogst? Kom dan donderdag 25 juli naar De Karstenhoeve. Vanaf 11.00 uur zal door onze vrijwilligers de rogge op traditionele wijze worden gemaaid en in schoven gezet om te drogen. En zoals in die tijd gebruikelijk werd er tussen de middag gezamenlijk spekpannenkoeken gegeten. U bent van harte welkom om deze werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold. Voor info: Telefoon 0522-481447, of info@karstenhoeve.nl

Foto: Petra Hessels.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 12
HOOGEVEEN - Kom op zaterdag 13 juli naar Hoogeveen voor de leukste dag over Drents drinkwater. Beleef, doe mee en ontdek alles over drinkwater. Met activiteiten voor jong en oud. Een uniek kijkje achter de schermen. Want deze waterfabriek is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Zet de WMD Waterdag snel in je agenda.

Ga door met lezen van "Kom naar de WMD Waterdag!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
HOOGEVEEN - Digitale vaardigheden hebben een belangrijke plaats in het onderwijs van de toekomst. Digitale geletterdheid draait dan ook om alles wat leerlingen in een digitale samenleving moet kennen en kunnen.

Ga door met lezen van "Leerlingen RSG Wolfsbos winnen The Big Battle"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
RUINEN - Elke woensdag in de zomervakantie vanaf 10 juli tot 14 aug augustus is er volop gezelligheid op de Brink in Ruinen. Naast een grote braderie, is er live muziek, hapjes en drankjes, activiteiten voor kinderen en vanaf 18.30 u een theater uitvoering. Bovendien kun je op de foto in boerenklederdracht! Beleef de Heerlyckheid Ruinen tijdens Brinkfestijn

Bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
RUINERWOLD - Op zondag 14 juli 2019 organiseert Café de Kastelein voor de 2e keer een foodtruck festival op de groenstrook achter het café. Waar eerder de franse markt met succes werd gehouden is het nu tijd voor vernieuwing en een nieuw idee. Met verschillende foodtrucks. Tijden: 14.00 - 22.00 uur. Entree is gratis

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
RUINEN - De brandweer spoedde zich donderdagochtend naar het zwembad in Ruinen waar in een technische ruimte een sterke chloorlucht hing. Een zwembad medewerkster ontdekte dit en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer constateerde dat het chloorvat via een zogenaamd overloopje chloor had verloren. Het vat was woensdag namelijk gevuld. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft de technische ruimte geschoond en gelucht.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
MEPPEL - In Restaurant De Drie Kalkovens aan de rand van Meppel gaat een nieuwe jonge wind waaien. Thijs de Lange & Stefan Hoekstra gaan het huidige Restaurant De Drie Kalkovens de komende tijd omtoveren tot Villa Kalkoven.

Ga door met lezen van "Restaurant De Drie Kalkovens wordt Villa Kalkoven! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
REGIO - Het Taribush Kuna festival is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur. Je vindt er muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. Taribush Kuna wordt gehouden van donderdag 18 t/m zondag 21 juli aan de rand van Nationaal Park het Dwingelderveld. Taribush Kuna is in 2008 begonnen als een kleinschalig kunst en cultuur festival, maar is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in Drenthe en ver daarbuiten. Dit jaar beleeft Taribush Kuna haar elfde editie. Jij komt toch ook?

Foto: Michiel ter Elst

Ga door met lezen van "Elfde editie Kuna Taribush festival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
ECHTEN - Acht Drentse singer-songwriters komen zondagmiddag 21 juli 2019 naar Klein Paradiso in Echten voor een presentatie van hun nieuwste liedjes. De bijzondere songs zijn gemaakt tijdens een inspiratiedag rond de schaapskooi op het Holtingerveld in Havelte. Aanvang 15.00 uur. Toegang 10 euro.

Ga door met lezen van "Shepherd Sessions in Klein Paradiso"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 10
REGIO - Onder een knerpend 'roterend spoorwiel' in de Molen van De Groene Lantaarn - Staphorst. Installeert oud-voorzitter Albert Prins met het omhangen van de voorzittersketting en een ferme armdruk Jaap UiterwijkWinkel als voorzitter 2019-2020.

Ga door met lezen van "Bestuurswisseling Rotary Hoogeveen-De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 10
DE WIJK - Woensdagmiddag gaf Willeke Alberti een optreden in Dunninghe, in het kader van het 25 jarige jubileum van het zorgcentrum in De Wijk. Waarbij er deze week van allerlei activiteiten op de agenda stonden. Het concert was bedoeld voor inwoners en vrijwilligers van Dunninghe. En zijn genoten volop van de feestelijkheden.

foto's: BS/Weblog-dewolden,nl

Ga door met lezen van "Bewoners Dunninghe genieten van optreden Willeke Alberti"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 10
DRENTHE - Het Drents Energieloket is begonnen met de campagne ‘Zon zoekt Drent’ om de huizenbezitter in Drenthe nog meer bewust te maken van de voordelen van zonnepanelen en om te helpen bij vragen.

Ga door met lezen van "Zonnepanelen, hoe pak je dat aan? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 10
REGIO - Eén, twee, drie of vier dagen fietsen, vermaak onderweg en lekkere kleine hapjes om te proeven: dat is waar het bij Trappen, Happen en Stappen om draait. Op 20, 21, 22 en 23 augustus vindt de vierde editie van het fietsevenement plaats en dit jaar wordt er gestart bij paviljoen Nijstad.


Ga door met lezen van "Nijstad startplaats Trappen, Happen en Stappen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 10
DE WOLDEN - Sinds dit jaar biedt gemeente De Wolden de energiescan aan voor huiseigenaren. Deze scan wordt uitgevoerd door GebouwenInspectie Nederland en is bedoeld voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken, maar nog niet zo goed weten waar te beginnen. De scan levert u de informatie waarmee u aan de slag kunt. De energiescan heeft een waarde van € 250,-.

Ga door met lezen van "Energiescans De Wolden een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
ECHTEN - Een automobilist is op de Echtenseweg in Echten van de weg geraakt en tegen een boom gereden dinsdagmiddag. De bestuurder raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
ZUIDWOLDE - Stichting De Meule van Wassens daagt inwoners van Zuidwolde uit om mee te doen met een fotowedstrijd. Ze hoopt dat zo nog meer mensen de molen van Zuidwolde, die eind dit jaar weer zal draaien, een warm hart toedragen. Met alle inzendingen wordt een kleurrijke en vooral unieke expositie ingericht in de molen in wederopbouw.


Ga door met lezen van "Fotowedstrijd Meule van Wassens"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
DRENTHE - Op 1 juli heeft de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de winnaars bekendgemaakt in de verkiezing van beste leerbedrijf en beste praktijkopleider per provincie. Lammy de Vries van Icare is daarbij gekozen tot Beste praktijkopleider van de provincie Drenthe, in de categorie Zorg, Welzijn en Sport.

Ga door met lezen van "Lammy de Vries gekozen tot beste praktijkopleider "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
DE WIJK - De direct na de oorlog opgerichte zangvereniging Wijker Kunst te De Wijk, is op zoek naar vrouwen en mannen die van zingen houden, maar tot dusver (nog) niet bij een koor zijn aangesloten. Wijker Kunst is een unieke zangvereniging, die bestaat uit een vrouwenkoor en een mannenkoor, die ook gezamenlijk als gemengd koor repeteren en optreden.

Summertime1

Ga door met lezen van "Wijker Kunst zet ledenwerfactie op touw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
DRENTHE - 15 juli lanceert het project ‘Vakantielezen in de bibliotheek’ in verschillende Drentse bibliotheken. Tot 25 augustus kunnen kinderen elke week op reis gaan naar een nieuwe bestemming. Kinderen ontvangen bij het inschrijven een eigen paspoort. Hiermee kunnen zij naast het lezen van themaboeken ook deelnemen aan verschillende activiteiten.

Ga door met lezen van "Vakantielezen in de bibliotheek van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1197, totaal 23923 artikelen)