'

Mrt 29
Rijbewijsbezit in Staphorst bijzonder hoog

DRENTHE - Bijna 80 procent van de Nederlandse bevolking van 17 jaar of ouder heeft een autorijbewijs. Begin 2019 hadden bijna 11,2 miljoen personen een Nederlands personenautorijbewijs B. Dat is 1 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Ga door met lezen van "80 Procent volwassenen heeft rijbewijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINERWOLD - In deze tijden van coronacrisis mogen wij onze ouderen niet vergeten. Zo kwamen Stefan de Leeuw en Karin Fernhout op het idee om wat voor de ouderen die in verzorgingstehuis zitten te verwennen met wat lekkers voor bij de thee.

Ga door met lezen van "Heel Binnendijkshof bakt!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
REGIO - Veiligheidsregio’s hebben een noodverordening ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De politie levert een belangrijke bijdrage aan de handhaving van deze noodverordening, met het oog op de volksgezondheid.

Ga door met lezen van "Handhaven noodverordening corona van kracht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DRENTHE - Vannacht gaat de zomertijd weer in. Dat betekent dat we de klok om 2:00 uur een uurtje vooruit moeten zetten. Hierdoor is het 's avonds een uur langer licht en 's ochtends een uur langer donker.

Ga door met lezen van "De zomertijd gaat weer in "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
RUINERWOLD - Een aantal leerkrachten van o.b.s. de Dissel zijn vanmorgen buiten het Vonder op bezoek geweest bij de bejaarden op een bijzondere wijze; met een orgel liepen de leerkrachten langs de huizen en kamers van het Vonder om zo de mensen die daar wonen even een verzetje te geven.

Foto's JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "Leerkrachten trakteren Vonder op muziek. "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DE WIJK - Atlas Sport is op dit moment gesloten vanwege het Coronavirus. Daarom hierbij een aantal oefeningen die u zelf thuis kunt doen om in conditie te blijven.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DE WIJK -De Reestrunners gaan ook dit jaar weer mee doen aan het zogenoemde Ploggen in de gemeente De Wolden, we gaan De Wijk en omgeving weer een beetje schoner maken dan dat het nu is, er valt nog genoeg op te ruimen. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Reestrunners gaan weer ploggen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DE WOLDEN - CDA De Wolden vraagt aan het college van De Wolden wat zij doet om de gevaren van lodenwaterleidingen onder de aandacht van het publiek te brengen. In deze tijd van corona moeten niet andere problemen vergeten worden.

Ga door met lezen van "CDA vraagt aandacht voor loden waterleidingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DE WOLDEN - In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan het grote landelijke glasvezelnetwerk waarop het netwerk van Glasvezel De Wolden is aangesloten.

glasvezel-kabels1

Ga door met lezen van "Kortstondige afkoppeling netwerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DRENTHE - Door het coronavirus en de opgelegde maatregelen vanuit de overheid moesten ook wij de PD Drenthe van 31 maart in DNK Assen cancelen.

Ga door met lezen van "PD Drenthe verplaatst Promotiedagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
RUINEN - Het bestuur en regie van de Stichting Openluchtspel Ruinen heeft besloten dit jaar geen theatervoorstellingen op te voeren. De nieuwe en verscherpte maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan op 23 maart hebben hierin de doorslag gegeven.

Ga door met lezen van "Geen Openluchtspel in Ruinen dit jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
REGIO - De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Ga door met lezen van "Toiletgebouwen op campings en jachthavens gesloten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DRENTHE - Afgelopen jaar registreerde de politie 730 gevallen van autovernieling in de provincie Drenthe. Vergeleken met 2018 werd hiermee 45 keer vaker autovandalisme gepleegd; een stijging van 6,6 procent. Dit en meer blijkt uit onderzoeksanalyse van Independer.


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Toename aantal autovernielingen in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WIJK - De Wieker Meule is voorlopig gesloten voor publiek. De molenaars draaien voorlopig nog wel. Maar veel hangt af van de ontwikkeling inzake het coronavirus. Informatie over de Wieker Meule is te vinden op www.dewiekermeule.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
RUINERWOLD - De aanleg van het fietspad langs de Havelterweg richting Havelter is van start gegaan. Al tientallen jaren heeft de gemeente de grond voor dit fietspad in bezit. Vorig jaar werd bekend dat het fietspad aan de beurt was en begon de gemeente met de voorbereidingen voor de aanleg.

Ga door met lezen van "Aanleg fietspad Havelterweg van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DRENTHE - De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe willen samen optrekken bij het ondersteunen van ondernemers die getroffen worden door de effecten van Corona. Er wordt een aantal maatregelen verkend en uitgewerkt die kunnen worden ingezet om dit te doen.

Ga door met lezen van "Ondernemers steunen die in de problemen komen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WIJK - Lieve mensen van het koersbal. Bea, Geertje en ik, hadden de hoop dat wij elkaar in april weer zouden terugzien. Maar het Coronavirus is nog niet uitgeraasd!

Ga door met lezen van "Koersbal en Bingo even uitgesteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
RUINEN - In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde op woensdag 25 maart met het opnieuw bestraten van de Wold Aaweg in Ruinen.

Ga door met lezen van "Herstraatwerkzaamheden Wold Aaweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
RUINERWOLD - Vijftien deelnemers hebben dit voorjaar in Ruinerwold de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ gevolgd. Vallen Verleden Tijd is een groepstraining bestaande uit drie onderdelen: een hindernisbaan, spelvormen en valtraining gericht om valincidenten te voorkomen.

Ga door met lezen van "Vallen is verleden tijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WOLDEN - In de nieuwsbrief voor ondernemers heeft burgemeester De Groot de ondernemers van De Wolden toegesproken over de lastige tijd die zij tegemoet gaan.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Burgemeester De Groot: ''Ondernemers: ik leef met u mee''"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1261, totaal 25208 artikelen)