'

Mei 20
ZUIDWOLDE - Op zondag 7 juli 2024 wordt Faliebergbos in Zuidwolde het unieke decor van een dag vol theater. Samen met het Tonckensdierenpark is er het festival 'Stikkels & Prikkels’ met vele optredens, van cabaret tot muziek, van theater tot jongleur, een programma vol vermakelijke acts voor jong en oud.

Ga door met lezen van "Falieberg Festival 'Stikkels & Prikkels’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 20
REGIO - De buurtbus IJhorst en omstreken vervoert al sinds 1979 passagiers. De buurtbus bestaat uit een bestuur en circa 40 vrijwillige chauffeurs. Een enthousiaste groep die graag op een gezellige en veilige wijze reizigers vervoert tussen IJhorst – Meppel en De Wijk.

Ga door met lezen van "Buurtbus IJhorst zoekt nieuwe chauffeurs (m/v)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
DE WIJK - Vorig jaar werd het al aangekondigd en nu is het zover: een oude traditie wordt opnieuw in ere hersteld. De Vrienden van Wacker organiseren dit jaar wederom het 7x7 toernooi, dat in de volksmond bekend staat als het Ooievaarstoernooi. Dit sportieve en gezellige evenement vindt plaats op zondag 9 juni 2024.

Ga door met lezen van "Ooievaarstoernooi keert terug op agenda"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
RUINEN - Zaterdag was het prima toeven op het Wereldse Foodfestival in Ruinen. De Brink was omgetoverd tot een groot internationaal openluchtrestaurant, met medewerking van statushouders en lokale horeca.Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Foodfestival in Ruinen weer groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
REGIO - Na een jaar zonder pinksterfietstocht, is er dit jaar weer een prachtige fietstocht georganiseerd door Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o.

Foto Geurt Besselink

Ga door met lezen van "Pinksterfietstocht Natuurbeschermingsvereniging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
REGIO - Wat kriebelt en krioelt er in het water van de Reest? Pak een schepnetje en ontdek het op woensdag 29 mei tijdens de kindermiddag ‘Wat leeft er in de Reest’. Samen met onze vrijwilligers gaan de kinderen met netjes en loepjes op zoek naar kleine waterdieren. De middag is van 14.30 uur tot ongeveer 16.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. Graag vooraf aanmelden.

Ga door met lezen van "Kindermiddag 'Wat leeft er in de Reest'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
REGIO - Van zaterdag 18 mei tot zondag 25 mei is de Week van de Biodiversiteit. Een goed moment om eens stil te staan bij de waarde en de rijkdom van het leven op aarde.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Week van de Biodiversiteit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
RUINERWOLD - Op 2 juni is het weer zover en vindt er een concert van Kamerkoor Next o.l.v. Fokko Oldenhuis plaats op Blijdenstein (Ruinerwold). Aanvang 15.30 uur. Prijs: 20 euro p.p. / Vrienden van Blijdenstein 17.50 euro p.p. Reserveren: concerten@vriendenvanblijdenstein.nl

foto: Joost Claerhoudt


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 18
DE WIJK - In opdracht van het college van B&W wordt in de periode van 22 t/m 31 mei onderhoud uitgevoerd aan de voetbrug in de vijver aan Luchtenstein in de Wijk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Onderhoud brug Luchtenstein in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
ZUIDWOLDE - Op 8 mei 2024 hebben twaalf inwoners van De Wolden het Nederlanderschap gekregen. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen nam de ‘Verklaring van Verbondenheid’ af en heeft de besluiten uitgereikt.

Ga door met lezen van "Nederlanderschap voor twaalf inwoners van De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
'Taol verbindt’ prissenteerd as hulp bij de gesprekken van alledag

REGIO - Op dunderdag 16 mei is het eerste exemplaar van ‘Taol Verbindt – Eerste hulp bij plat praoten’ an Klaas Smid overhandigd. De prissentatie was bij het Jannes van der Sleedenhuis op ’t Hogeveine, underdiel van de NNCZ. Alle metwarkers van de NNCZ kriegt het buusboekie kedo. Het is bedoeld as hulp veur zörgmetwarkers die het Drents niet machtig bint en gef een inkiekie in de taol die al ieuwenlang een stee in de Drentse samenleving hef.

Ga door met lezen van "Eerste buusboekie veur de zörg overhandigd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
IJHORST - Toneelvereniging De Rieverst presenteert op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni het openluchtspel "Camping aan de Rijn". Dit stuk, geschreven door Carl Slotboom, wordt opgevoerd op Familiecamping De Vossenburcht in IJhorst, een locatie die perfect past bij het verhaal. Onder leiding van regisseur Erik Bakker hebben de spelers maandenlang intensief gerepeteerd om een boeiende voorstelling vol humoristische en komische momenten neer te kunnen zetten.

Ga door met lezen van "Toneelvereniging De Rieverst speelt openluchtspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 17
Cultuur maakt Drenthe/ Drenthe maakt cultuur

DRENTHE - In de nieuwe cultuurnota ‘Cultuur maakt Drenthe/ Drenthe maakt Cultuur’ legt de provincie prioriteit bij het in stand houden en versterken van de bestaande Drentse culturele basisinfrastructuur.

Foto: Michiel ter Elst

Ga door met lezen van "Provincie presenteert nieuwe cultuurnota"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
DE WOLDEN - 1 op de 4 kinderen in Nederland is een jonge mantelzorger. Je bent een jonge mantelzorger als je opgroeit met een ouder, broer of zus die bijvoorbeeld autistisch is, in een rolstoel zit, verslaafd, depressief of een chronische ziekte heeft. Wij beantwoorden vragen en helpen oplossingen te vinden. Daarnaast organiseren wij gezellige activiteiten en bijeenkomsten waar ze met andere jonge mantelzorgers ervaringen uit kunnen wisselen. Je bent een jonge mantelzorger als je tussen de 6 en 23 jaar oud bent.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
STAPHORST - Het aanstaande Pinksterweekend is er in Staphorst weer genoeg te doen op motorsport gebied. De motorclub AMBC organiseert op diverse dagen iets op motor- of brommer gebied.


Ga door met lezen van "Druk AMBC evenementen weekend voor de boeg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
DE WIJK - Maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, is het zover. Dan start op CH De Wijk het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje. Deze competitie speciaal ter promotie van meerspannen wordt georganiseerd door vijf concoursorganisaties in Drenthe (CH De Wijk, CH Eext, CH Zuidenveld, CH Norg en CH Exloo) en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Ga door met lezen van "Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 16
DE WIJK - Sinds 1 april is Animare, praktijk voor individuele en relatietherapie (voorheen Centrum Animare) weer geopend. De praktijk van psycholoog Pauline Hofstra is gevestigd in De Wijk.

Ga door met lezen van " Animare weer geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
Help je mee de biodiversiteit in beeld te brengen?

DE WOLDEN - Word bermscout in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen! Doe kennis op over bermplanten en help mee om de biodiversiteit in De Wolden en Hoogeveen in beeld te brengen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder over de startbijeenkomst in het voorjaar van 2024.

Ga door met lezen van "B(l) oeiende bermen in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
DE WIJK - Er is een nieuwe Dorpsvisie voor De Wijk e.o. in de maak. Het huidige dorpsplan nadert de houdbaarheidsdatum en actualisering is gewenst. Het bestuur van Belangenvereniging De Wijk e.o. wil niet afwachten, maar juist vooruitkijken. Een projectgroep bestaande uit zeven inwoners is gevraagd om zich voor de Dorpsvisie in te zetten. Ank van der Ziel (voorzitter), Jan Boerstra, Jan Boverhof, Bart Hoogeveen, Gina Homan, Lea Prins en Nikita van Lunzen gaan met het visiedocument aan de slag.

Ga door met lezen van "Even voorstellen: Projectgroep Dorpsvisie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 15
DE WOLDEN - Op woensdag 22 mei, 19.30 uur, organiseert het ViP De Wolden samen met Sport- en Cultuurcoaches van gemeente De Wolden, speciaal voor vrijwilligersorganisaties, een online kennissessie ‘Maak kennis met AI (Kunstmatige Intelligentie) en Chat GPT’.

Ga door met lezen van "Maak als vrijwilligersorganisatie kennis met AI en Chat GPT in een online kennissessie"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1489, totaal 29761 artikelen)