'

Jun 18
DE WOLDEN - Het college van B & W geeft een extra bijdrage van € 4.430 aan de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD). De RUD heeft het extra geld nodig vanwege een exploitatietekort, zo blijkt uit de jaarrekening en het jaarverslag van de dienst. De RUD heeft het jaar 2020 afgesloten met een tekort van 82.000 euro. Er was een tekort van 50.000 euro begroot.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jaarrekening en jaarverslag 2020 van RUD"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DRENTHE - Eindelijk kan hij nu zijn eigen tentoonstelling Bühne in levende lijve bekijken in het Drents Museum in Assen.

Ga door met lezen van "Artist Talk Matthias Weischer op donderdag 24 juni "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 17
REGIO - Circus Okidoki mag na een hele tijd buiten te hebben getraind eindelijk naar binnen. Voordat Okidoki weer naar binnen gaat, heeft op 28 mei NLdoet plaatsgevonden. Door de hulp van vele vrijwilligers is het materiaal en de zaal helemaal schoon, zodat de leden fris kunnen beginnen aan de binnen lessen.

jongleren 1

Ga door met lezen van "Circus Okidoki mag weer naar binnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 17
DE WIJK / IJHORST - Popkoor Nameless heeft na bijna anderhalf jaar de repetities hervat. Vanwege de corona maatregelen was het niet mogelijk om eerder bij elkaar te komen. Via het videoprogramma Zoom werd de afgelopen tijd nog enigszins getracht het repertoire bij te houden, maar zo live met elkaar repeteren is toch wezenlijk anders verduidelijkt vicevoorzitter Mieke van der Heul. ‘We zijn blij dat we weer bij elkaar mogen komen om te zingen’.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Popkoor Nameless hervat repetities na anderhalf jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 17
REGIO - Te veel zonlicht is niet goed voor je huid. Maar als je dan toch de zon ingaat, smeer je dan goed in. Helaas smeren we niet genoeg. En daarom vragen Univé Samen en KWF Kankerbestrijding hier aandacht voor.Ga door met lezen van "Gratis zonnebrandcrème voor openluchtzwembaden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 17
DE WOLDEN - Het college heeft een subsidieregeling gemaakt voor het voorzien van buitensportvelden van ledverlichting. Voor dit en volgend jaar is 60.000 euro beschikbaar. Een aantal buitensportvelden heeft nog geen duurzame verlichting.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Subsidie voor ledverlichting sportvelden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 17
DE WIJK - Op donderdag 24 juni 2021 vindt de algemene ledenvergadering, de zogenaamde Jaarvergadering, van Motorclub De Antrappers plaats. Deze vergadering is bij ons clubcafé, De Wiekslag.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jaarvergadering Antrappers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 16
DRENTHE – De Technologie en Zorg Academie Drenthe (TZA) heeft recentelijk nieuwe instellingen als partner zien toetreden. De TZA kent daarmee nu 23 instellingen die – ook financieel – betrokken zijn bij het nieuwe initiatief.

Ga door met lezen van "TZA Drenthe verwelkomt nieuwe instellingen als partner "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 16
REGIO - Met onmundig veel pijn in de pens en in het hart moeten we jullie melden dat we de Zwarte Cross 2021 definitief afgelasten. Onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen rondom COVID bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen hebben een rol gespeeld bij het nemen van dit besluit.

Ga door met lezen van "Ook dit jaar geen Zwarte Cross"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 16
RUINERWOLD - Het college van B & W De Wolden staat achter het plan voor dag- en verblijfsrecreatie, een paardenhouderij en een kantoor op het perceel van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Dr. Larijweg in Ruinerwold. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Ga door met lezen van "Plan voor recreatie, paardenhouderij en kantoor Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 16
REGIO - Vroeger bestond er zoiets als de grote schoonmaak. Een fenomeen dat vrijwel geheel is verdwenen. Er is mij verteld dat dit verdwijnen te maken zou hebben met het verdwijnen van de kolenkachel en inmiddels vrijwel onbekende ziektes. Ik herinner mij dat zo’n schoonmaak gepland was rond deze tijd en soms wel heel extreme vormen aannam.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Column: Grote schoonmaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 16
RUINERWOLD - ChristenUnie De Wolden gaat met een nieuwe lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in. De 32-jarige Corné den Hollander uit Ruinerwold is de beoogde opvolger van Jaap Wiechers in de Wolder gemeenteraad. “Met trots presenteer ik deze kandidaat”, zegt Jaap: “In Corné hebben we een uitstekende opvolger gevonden. Ik heb het volste vertrouwen in hem”.

Ga door met lezen van "ChristenUnie De Wolden zet verjonging in"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
KOEKANGE - Mick Blankespoor heeft zich afgelopen weekeinde geplaatst voor de IAME International Finals die in oktober in het Italiaanse Adria worden gehouden. De 11-jarige karter uit Koekange werd tijdens de eerste NK-wedstrijd in Mariembourg tweede in de Mini Parilla-klasse. De tweede plaats in het NK is mooi, maar plaatsing voor het WK was het hoofddoel van het weekend. En daarvoor kwamen in de klasse van Mick slechts twee karters in aanmerking.

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Ga door met lezen van "Karter Mick Blankespoor (11) pakt ticket voor WK in Italië"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
VEENINGEN - Het bestuur van het paardensportevenement CH de Wolden heeft, net als verleden jaar, moeten besluiten het evenement voor dit jaar af te gelasten. Reden is de coronapandemie die het momenteel onmogelijk maakt een financieel gezond CH de Wolden te organiseren. Het concours stond dit jaar geprogrammeerd van 15 tot en met 18 juli en van 22 tot en met 25 juli.Ga door met lezen van "Geen CH de Wolden 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DE WIJK - Er zijn een aantal biljartteams bij het café die aan competitiewedstrijden mee doen. Zij spelen op dinsdag en donderdagavonden. Hoewel de competitie op dit moment natuurlijk stil ligt.

Ga door met lezen van "Biljarters opgelet!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
HOOGEVEEN - Het tweede gedeelte van de vernieuwbouw van de Westerkim in Hoogeveen is klaar en wordt binnenkort van binnen opnieuw ingericht. Daarbij komen veel spullen vrij die zeker nog een tweede leven verdienen. Dit betekent dat de Westerkim in samenwerking met de Hoogeveense Uitdaging op dinsdag 22 juni opnieuw een spullenbeurs organiseert om de spullen een tweede maatschappelijk leven te geven. Ophalen is gratis.

Ga door met lezen van "Spullenbeurs in samenwerking met Hoogeveense Uitdaging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DRENTHE - Een kwart van de huidige VVD gemeenteraadsleden en commissieleden in Drenthe is vrouw. De partij zou dat aandeel graag verhogen bij de verkiezingen in maart 2022.

Ga door met lezen van "VVD zoekt vrouwen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
DRENTHE – Drenthe College organiseert op donderdag 17 juni de Super Last-Minute – Kies DC! Twijfel je nog over je studiekeuze, heb je nog vragen over een mbo-opleiding, wil je switchen, doorstromen binnen het mbo of ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij de Sprinthavo of –vwo? Meld je dan nu aan voor een persoonlijk adviesgesprek via drenthecollege.nl. Ook volwassen die zich oriënteren op om- of bijscholing zijn van harte welkom.

Ga door met lezen van "Drenthe College organiseert 17 juni Super Last-Minute "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
REGIO - Gedurende de maanden juni, juli en augustus plaatst Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ elke maand een fietstocht online op haar website, voor leden en voor niet-leden.

Ga door met lezen van "Fietsen tijdens de zomermaanden "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1338, totaal 26749 artikelen)