'

Mrt 21
DE WIJK - De Koninklijke Muziekvereniging Apollo bestaat 125 jaar. Daarom staat 2023 voor de vereniging vol met jubileumactiviteiten. Op zaterdag 25 maart speelt Apollo haar jubileumconcert in Sporthal De Slenken in de Wijk.

Ga door met lezen van "Apollo viert jubileumconcert "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
REGIO - Na winst in de streekderby tegen IJhorst mocht Ruinerwold deze zondag op pad naar Appelscha. Met de bus, wat voor een enkeling een onvoorziene luxe was. 'Vrogger' op De Dissel ging je namelijk op de fiets naar Appelscha voor schoolkamp. En bij aankomst ging je, een lijp 'kampverhaal' verder, nog veel meer fietsen. Mooie tijden.

Ga door met lezen van "Ruinerwold en Stânfries eindigt in gelijkspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
KOEKANGE - Op 24 maart organiseert Huize Welgelegen in samenwerking met Huus van de Taol in Beilen en Ria Westerhuis een streektaalavond met diverse optredens.

Ga door met lezen van "Streektaalavond Huize Welgelegen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
ZUIDWOLDE - Museum De Wemme komt dit seizoen met de tentoonstelling ‘Eet Smakelijk!?’. Van vrijdag 31 maart t/m vrijdag 7 april, het is dan ook Museumweek, is iedereen welkom voor half geld. Bij een kopje koffie of thee krijg je in deze week gratis wat lekkers. We zijn alle middagen geopend van 13.30 tot 17.00 uur.Ga door met lezen van " Voor half geld ‘Smakelijk Eten’ in Museum De Wemme?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdag is de traditionele Kroeg tot Kroegloop gelopen. 133 deelnemers liepen van Café Hees in Ruinen naar café de Kastelein in Ruinerwold. 9300 mtr in een rechte lijn.

Foto: Jans Schulting

Ga door met lezen van "Kroegloop haalt 3500 euro voor goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 20
REGIO - De uitwedstrijd naar Dwingeloo is toch altijd iets anders dat de verre tochten naar Oldeholtpade of Sint Anna Parochie. De wedstrijd tegen een ander dorp in Z.W Drenthe, (zoals Dwingeloo) heeft toch altijd iets van een derby in zich. De verenigingen kennen elkaar al door de jaren heen en er is altijd toch wel een (sportieve) rivaliteit.

Ga door met lezen van "Dwingeloo en Wacker verdelen de punten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 19
RUINERWOLD - Het was zaterdagavond een volle bak bij de klok Reünie. Het bekende horeca etablissement sluit op 1 juni de deuren. Wie nog een keer een 'ouderwets avondje Klok' wilde mee maken moest er dus bij zijn!

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Volle bak bij Klok Reünie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 19
RUINEN/RUINERWOLD - Het werd zaterdag een natte dag tijdens de Kroeg tot Kroegloop. Een droge start bij café Brinkzicht in Ruinen ging in rap tempo over in een kletsnatte finish bij Café De Kastelein. Met alle sponsoren en deelnemers is er totaal €3500 opgehaald voor de Fleur Bloemen Stichting. De volgende kroegloop is op 16 maart 2024. En dan van Ruinerwold naar Ruinen.

Foto: Jans Schulting.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 18
RUINERWOLD- Het Classic 50cc Grasbaanteam is van plan, om i.s.m de ijsbaan vereniging en ovb verlenen vergunning, op 18 juni een Classic 50cc grasbaanrace te organiseren. Dit is op de ijsbaanlocatie in Ruinerwold. En er wordt gereden met 50cc motoren zoals Kreidler, Zundapp, Sachs etc. Bijgaand ook de oproep dat er nog vrijwilligers (baancommissarissen) gezocht worden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 18
KOEKANGERVELD - Burgemeester Inge Nieuwenhuizen zet de traditie ‘wandel mee met de burgemeester’ voort. ‘Ik maak graag op een informele manier kennis met inwoners en dit is een leuke manier om u te spreken in een prachtige omgeving. Wat houdt u bezig, waar bent u trots op en waar krijgt u energie van?’

Ga door met lezen van "Wandel mee met burgemeester Inge Nieuwenhuizen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 18
Eerste Drentse kievitsei gevonden

DRENTHE - Op een akker nabij Oranjedorp en Erica is op donderdag 16 maart om 14.30 uur het eerste kievitsei van Drenthe gevonden.

Ga door met lezen van "Boerenlandvogelseizoen officieel begonnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 17
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden doet op zaterdag 18 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving.

zwerfvuil1Archieffoto

Ga door met lezen van "Landelijke Opschoondag ook in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 17
RUINERWOLD - Op woensdagmiddag 19 april start in Bibliotheek Ruinerwold de cursus Digisterker - Aan de slag met je DigiD. In de cursus leer je digitale overheidswebsite van de gemeente, overheid en de Belastingdienst te gebruiken en aanvragen in te dienen.


Ga door met lezen van "Word digivaardig in de bibliotheek!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 17
DE WOLDEN - Inwoners van De Wolden zitten vol goede ideeën om hun leefomgeving te verbeteren. Vanuit de regeling Initiatiefrijk De Wolden worden in de eerste ronde zes mooie projecten gerealiseerd. In totaal ontvangen initiatiefnemers bijna € 42.000,-.

Ga door met lezen van "Initiatiefrijk De Wolden deelt € 42.000,- uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 17
KOEKANGE - Woon jij in De Wolden, ben jij 12-16 jaar, en ben jij wel toe aan feestje? Kom dan vrijdag 31 maart naar de Neon Party in dorpshuis De Schakel in Koekange. Ga los met je vrienden op jouw favo nummertjes, verzorgd door DJ’s Klaas Jan & Gerjan

Ga door met lezen van "Neon Party in dorpshuis De Schakel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 17
DWCPRINT, de toonaangevende online drukkerij uit Stadskanaal, heeft onlangs een unieke samenwerking voltooid met ConnectSaddles, het merk zadels voor paarden uit Hoogeveen. Het resultaat? Hoogwaardig, op maat gemaakt drukwerk op kraft papier dat de aandacht trok van ConnectSaddles mede-eigenaar Annelieke ten Pas, die zeer tevreden was over de kwaliteit en mogelijkheden die DWCPRINT bood.Ga door met lezen van "DWCPRINT en ConnectSaddles slaan handen ineen voor uniek, milieuvriendelijk drukwerk op kraft papier"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 17
REGIO - Normaal Coverband Gin Gedonder is de oefenruimte weer ingedoken om te repeteren voor een drietal reünie optredens. De rockers namen in 2017 afscheid van het publiek. Na een bestaan van twintig jaar waren ze allemaal toe aan wat anders.

Archieffoto: Gin Gedonder tijdens muzikaal eerbetoon in 2019.

Ga door met lezen van "Gin Gedonder terug in oefenruimte voor reünie-optredens"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 16
ZUIDWOLDE - Op vrijdag 7 april is er in De Boerhoorn in Zuidwolde een glitter & glamour bingo. Het is een van de activiteiten die het ontmoetingscentrum dit voorjaar organiseert. Deelnemers spelen acht rondes en een hoofdprijsronde met kans op mooie prijzen, waaronder de hoofdprijs van 400 euro contant. De kosten voor deelname met een bingoboekje bedragen 25 euro. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom. Reserveer tijdig, vol = vol!
Voor meer activiteiten, kijk op www.deboerhoorn.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 16
IJHORST - Rotary Staphorst Reestland wil graag aandacht schenken aan 78 jaar vrijheid in Nederland. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert veel activiteiten waaronder Vrijheidsmaaltijden. Namens de Rotary Staphorst-Reestland willen wij een Vrijheidsmaaltijd aanbieden en daarom wordt op 5 mei een gratis ontbijt aangeboden in de Protestantse Kerk IJhorst met als thema vrijheid en onvrijheid.


Ga door met lezen van "Vrijheidsontbijt op 5 mei in Hervormde Kerk IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 16
RUINERWOLD - Zaterdag 1 april 2023 ondergaat de deel van De Karstenhoeve een metamorfose en verandert voor een dag in een veilingzaal. Vanaf 13.00 uur kan er worden geboden op de vele ingebrachte kavels. Vintage, serviesgoed, meubelen, lampen, schilderijen, sieraden etc.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Antiek- en curiosaveiling bij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1427, totaal 28533 artikelen)