'

Dec 1
RUINEN - Het Poasbargbosje ligt op de hoek Meppelerweg-Neuzendijk in Ruinen. Door uitdunning van het bosje wordt de veiligheid verbeterd en de biodiversiteit gestimuleerd.

Ga door met lezen van "Kapwerkzaamheden Poasbargbosje in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
ZUIDWOLDE - Jan van ‘t Zand heeft aangegeven te willen stoppen op 1 januari 2021. Na zich vele jaren ingezet te hebben voor Gemeentebelangen in veel verschillende functies, gaat hij van een welverdiend pensioen genieten.

Persfoto

Ga door met lezen van "Gemeentebelangen De Wolden presenteert kandidaat-wethouder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
DE WIJK - Van de coronacrisis ontdekt Christel Kok gelukkig nog weinig in haar huidsalon ForYourSkin. ‘Het loopt lekker door. Toen ik hier drieënhalf jaar geleden begon in De Wijk, vonden ze de mensen het misschien een beetje gek en vreemd. Maar inmiddels weten ze me goed te vinden’. We stelden Christel daarom een aantal vragen.

Ga door met lezen van "ForYourSkin gespecialiseerd in huidverbetering en huidverjonging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Winterbanden bestaan deels uit in rubber gegoten hightech, voor het andere deel bestaan ze uit marketing. En dat laatste leidt bij vrieskou zeker niet tot een kortere remweg. ‘Winterbanden zijn niet echt noodzakelijk in Nederland’. Door: Theo Stielstra

Fabrikanten van winterbanden moeten jaloers zijn op Davitamon, de fabrikant van vitaminepilletjes. Dankzij jarenlange reclame is er bij een groot deel van de bevolking ingehamerd om Davitamon in te nemen zodra de R in de maand zit. Bandenmakers zouden dat ook graag willen voor hun product. Winterbanden, stellen ze, vergroten de veiligheid onder winterse omstandigheden. Maar: wat zijn winterse omstandigheden? Kou? Regen? IJzel? Veel consumenten in Nederland twijfelen. Weliswaar neemt jaarlijks het aantal auto’s met winterbanden toe, maar de meerderheid van de automobilisten is het de investering kennelijk niet waard.Ga door met lezen van "Winterbanden - Zin of onzin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
REGIO - Eind september 2020 waren er 423 duizend personen tot de AOW-gerechtigde leeftijd met een algemene bijstandsuitkering.

Ga door met lezen van "Meer bijstandsontvangers in alle leeftijdsgroepen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Een duurzaam leven ziet er voor iedereen anders uit. De een doet het voor de (klein)kinderen, de ander voor de portemonnee. Maar hoe begin je? Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Ga door met lezen van "De Wolden, samen op weg naar een duurzame toekomst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - In januari 2021 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2020’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar.

RASPAARD DE WOLDEN VOOR GLASVEZEL DE WOLDENGlasvezel De Wolden won eerder als een het Raspaard. Archief: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Gemeente de Wolden start proef experiment witte containers. Gepubliceerd op 1 april 2010.

RUINERWOLD – Inwoners van Ruinerwold krijgen er binnenkort een extra container bij. Het betreft hier een voorlopig experiment van de nieuwe witte container, in de volksmond al de ‘sneeuwcontainer’ genoemd. Tijdens de openbare raadsvergadering van Gemeente de Wolden vorige maand zorgde dit agendapunt al voor veel ophef. Niet iedereen, zag namelijk het belang van een extra container in. Anderzijds zijn de kosten die met het experiment gemoeid zijn behoorlijk hoog. Deze worden voorzicht geraamd op € 50.000.

Niet iedereen is blij met zgn. 'sneeuwcontainer' Jans Visscher kreeg de eerste container aangeboden.

Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Gemeente de Wolden start proef experiment witte containers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Beste inwoners, De gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat inwoners meepraten over ontwikkelingen in het dorp die nodig zijn om het dorp leefbaar te houden voor de toekomst.

Degitaal invullen kan via onderstaande link: https://forms.gle/nVJQA37erSbJQEzM9

Ga door met lezen van "Vragenlijst dorpsvisie Ruinerwold, Berghuizen en Weerwille"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Net als in andere plaatsen is er dit jaar geen groots onthaal voor Sinterklaas in De Wijk. De goedheiligman werkt dit jaar grotendeels vanuit huis.


Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sinterklaas verzorgd online bingo vanuit huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - Hoe kunnen we op een efficiënte manier bioplastic maken uit suiker, zodat de prijs vergelijkbaar wordt met die van plastic uit aardolie? Daar doen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en verschillende bedrijven en kennisinstellingen de komende drie jaar onderzoek naar.

Ga door met lezen van "Onderzoek naar productie van plastic uit suiker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WOLDEN - Net als voorgaande twee jaren besteedt ook dit jaar de gemeente De Wolden aandacht aan de internationale campagne Orange the World, de 16-daagse periode waarin opgeroepen wordt geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Het thema dit jaar is: “Iedereen moet geweld kunnen melden”.

Archieffoto 2019

Ga door met lezen van "Gemeentehuis kleurt oranje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - VTV de Slenken start dit jaar vroeg met de verkoop van kerstbomen, gezien de vraag dit jaar groot is. Vooral in deze tijd van corona wil iedereen het vroeg gezellig maken in huis. Vaak blijft het niet bij een boom maar willen mensen ook een boom voor in de tuin. VTV de Slenken heeft diverse soorten en maten aan bomen staan, verkrijgbaar met of zonder kluit. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. De bomen kosten tussen de 10 en 15 euro per stuk.
Ga door met lezen van "VTV de Slenken start verkoop kerstbomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - In totaal 40 musea, podia, festivals en andere instellingen krijgen een bijdrage van de provincie Drenthe om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Ga door met lezen van "Provincie steunt culturele sector samen met gemeenten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - Over 5 jaar kun je vanaf station Coevorden de trein naar Duitsland pakken. De treinverbinding tussen Coevorden en het Duitse Bad Bentheim is een stap dichterbij gekomen dankzij een voorlopige reservering van € 10 miljoen euro door staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Ga door met lezen van "Vanaf 2025 met de trein naar Duitsland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
STAPHORST - Op je eigen anderhalve metertafel coronaproof een kerststuk maken kan bij Stichting Welzijn Staphorst op donderdag 10 december onder leiding van Dian Schuurman.Ga door met lezen van "Workshop kerststuk bij SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
Wat is dat eigenlijk een cliëntondersteuner?

DE WOLDEN - Cliëntondersteuners weten welke zorg, hulp of welke middelen u nodig heeft en waar u die kan vinden. Zij helpen u met het vinden van de weg op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. Cliëntondersteuners kunnen meegaan naar (keukentafel) gesprekken en denken met u mee. Naast hun kennis en advies bieden ze een luisterend oor. Zelf verlenen ze geen zorg of langdurige hulp.Ga door met lezen van "Weet u dat er onafhankelijke cliëntondersteuning in De Wolden bestaat?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
KOEKANGE - Helaas kan de kerstnachtdienst in Koekange op donderdagavond 24 december geen doorgang vinden. Vanwege de coronamaatregelen is er geen koor beschikbaar en is het maximum aantal zitplaatsen te beperkt. Wij hopen van harte volgend jaar onze deuren weer wijd open te kunnen zetten! Goede Kerstdagen toegewenst. Met vriendelijke groet, Namens de Protestantse Gemeente Koekange

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WOLDEN - Komende oudejaarsdag mag geknald worden met carbid, maar er gelden strenge regels. Dat hebben de Drentse burgemeesters besloten in overleg met Veiligheidsregio Drenthe (VRD).

Carbidschieten Ruinerwold (20)A
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Carbidschieten mag ook dit jaar in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
RUINEN - In opdracht van het college van B&W worden in de week van maandag 30 november tot en met vrijdag 4 december bomen gesnoeid langs de Mr. Harm Smeengestraat in Ruinen.

Ga door met lezen van "Stremming Mr. Harm Smeengestraat in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1304, totaal 26073 artikelen)