'

Jul 23
DE WOLDEN - Heb je de vloer laten isoleren, HR++ glas aanschaft of andere duurzame maatregelen genomen in huis? Dan is gemeente De Wolden op zoek naar jouw ervaringen! Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kun je jouw duurzame woning aanmelden en anderen online of tijdens een bezoek verder op weg helpen met je verhaal.

Ga door met lezen van "Welke duurzame stappen heb jij gezet? Laat ze zien aan je buur!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
RUINERWOLD - Op zaterdag 20 juli was het een drukte van belang bij De Karstenhoeve. Het erf en het voorhuis stonden in het teken van "Heuitied", een dag die de oude boerentradities herleeft met activiteiten zoals maaien met de zende, hooien en de verzorging door de meiden van de boerderij. Echter, deze dag kreeg een onverwachte wending door een kleine opstand onder de knechten tijdens de loonuitbetaling door boer Karsten.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Historische Heuitied dag brengt dorpsleven van weleer tot leven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
REGIO - De finale van het ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ vindt plaats in Lunteren op zaterdag 10 augustus! De organisatie van het ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ is dit jaar sneu weggekomen met het uitschrijven van deze prachtige rubriek.

Ga door met lezen van "‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
DE WIJK - De Dickninger Geuzen bestaan dit jaar een kwart eeuw. Ter gelegenheid van dit jubileum geven ze op zaterdag 21 september om 19.30 uur een gratis concert in het Dorpshuis in De Wijk. Met medewerking van: Henk Pastoor, Aad Torenvliet, Erik Altena, Karel de Boer, Irene van Wijk, en oud-leden van de Geuzen. Met een mix van oude en nieuwe liedjes, solo-optredens en een verloting met mooie prijzen belooft het een fantastische avond te worden.

Foto: Jans Schulting

Ga door met lezen van "Dickninger Geuzen vieren 25-jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
REGIO - Goud. Het woord alleen al roept beelden op van rijkdom, luxe en stabiliteit. Al duizenden jaren lang spreekt dit edelmetaal tot de verbeelding van mensen over de hele wereld. Maar wist je dat goud meer is dan alleen een mooi sieraad of een indrukwekkende verzameling? Het kan ook een slimme zet zijn voor je financiële toekomst.

Ga door met lezen van "Een schitterende aanvulling op je beleggingsportefeuille"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
ZUIDWOLDE - Ondernemersvereniging Zuidwolde en Zakenclub Plein-Zuid zijn dit jaar de organisatoren van de Open Bedrijvendag De Wolden. Op het bedrijventerrein in Zuidwolde kunnen ondernemers op zaterdag 2 november hun deuren openzetten om inwoners en collega-ondernemers te laten kennismaken met hun bedrijf, producten en diensten. De Open Bedrijvendag is van 12.00 tot 16.00 uur en voor bezoekers gratis toegankelijk.

Archieffoto

Ga door met lezen van "Zuidwolde organiseert de Open Bedrijvendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
DRENTHE - Volgend jaar is er geen Ronde van Drenthe zoals we die kennen. Het is de bedoeling om de historische, en voor velen legendarische, wedstrijden een vervolg te geven in de vorm van toertochten voor de sportieve fietsers.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ronde van Drenthe verlegt koers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
DE WOLDEN - De overlast die mensen ondervinden van hondenpoep in hun woonomgeving is en blijft een actueel onderwerp. Voor de hondenbezitter is het een sociale verplichting de poep op te ruimen. Niemand trapt graag in de poep, maar er is nog een andere reden: gezondheid.


Ga door met lezen van "Hondenpoep grootste ergernis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
ZUIDWOLDE - De “Boerderijenfietstocht maar dan anders” zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 31 juli 2024 vanuit Zuidwolde.

Foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Boerderijenfietstocht maar dan anders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
DRENTHE - De warmte is voor veel mensen reden om terras of strand te bezoeken, voor anderen is aanhoudende hitte een bedreiging voor de gezondheid. Wat u moet doen als het warm wordt. Lees meer hieronder.

Een duik in zwembad kan voor verkoeling zorgen.

Ga door met lezen van "Wat te doen bij hitte?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
DE WIJK - Het duurt nog even maar toch voor je het weet is het zover! Op 23 november 2024 gaan het Slagwerkensemble en het Harmonie Orkest van Apollo optreden, samen met René Karst en Erika Karst.


Ga door met lezen van "Apollo voor de Sfeer in Sporthal De Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
DRENTHE - Landbouwers in Drenthe die een groenbemester (vanggewas) zaaien kunnen gebruik maken van de regeling 1001ha soortenrijke groenbemestermengsels van Urgenda.

Ga door met lezen van "Provincie stelt subsidie beschikbaar voor soortenrijke groenbemestermengsels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
DE WIJK - Op dinsdagavond 16 juli presenteerde groep 8 van IKC De Horst de afscheidsmusical 'Gala vol geheimen' in dorpshuis De Wijk. Het enthousiaste publiek, bestaande uit familieleden en vrienden, werd getrakteerd op een indrukwekkende voorstelling, het resultaat van wekenlang hard werken door de leerlingen.

Foto's Hilde Schreur.

Ga door met lezen van "Afscheidsmusical 'Gala vol geheimen' uitgevoerd door groep 8"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
RUINERWOLD - Zaterdag 20 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur is het weer “alle hens”op het erf en in het voorhuis bij De Karstenhoeve. Thema van deze dag is: Heuitied.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
DE WIJK - Zoek je een leuke actieve manier om fit te blijven? Dan zijn wij op zoek naar jou voor ons gezellige damesvoetbalteam! Bij ons staat gezelligheid voorop, we verwelkomen speelsters van alle niveaus en alle leeftijden; dus voel je vrij om mee te doen!

Ga door met lezen van "Doe mee met het damesvoetbalteam!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
RUINERWOLD - Nederlands kampioen Mediavormgever Kirsten Mussche heeft zich geplaatst voor WorldSkills 2024 in Lyon! Dé wereldkampioenschappen voor beroepen. Een vlotte babbel, vrolijke uitstraling en een creatief groepsdier; Kirsten bruist van de ideeën en doet mee met de wedstrijd Graphic Design!

Ga door met lezen van "Kirsten Mussche uit Ruinerwold bij de top van jong vakmanschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
Drents Archief zet vonnissen tot 1929 online

DRENTHE - Altijd al willen weten of je voorouders iets op hun kerfstok hadden? Die informatie is nu te vinden op de website van het Drents Archief. Je kunt de vonnissen in straf- en civiele zaken uit de jaren 1838-1929 en faillissementszaken uit de jaren 1870-1929 nu digitaal doorbladeren. Zo'n 38.000 namen uit de strafvonnissen zijn al ingevoerd in een database.

Ga door met lezen van "Van vechtpartijen tot faillissementen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
ZUIDWOLDE - Donderdag 18 juli houdt muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde haar jaarlijkse donateursactie. Dit jaar gebeurt dat in plan Middelveen. Het harmonieorkest speelt onder leiding van dirigent Thom Zigterman ’s avonds vanaf ongeveer 19.30 uur tot 20.45 uur buiten in de grote speeltuin aan het Suuddal. Tegelijkertijd zijn er leden die aan de deuren informatie geven over het donateurschap en nieuwe donateurs werven.

Foto: Karin Boer

Ga door met lezen van "Woudklank werft donateurs met muziek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINEN - Na twee succesvolle huiskamerdanspaleizen in Kerkenveld en Ruinerwold, organiseert Welzijn De Wolden op 21 augustus van 14.30 uur tot 16.30 uur een gratis toegankelijk, groot, Danspaleis in dorpshuis ’t Neie Punt te Ruinen.

Ga door met lezen van "Welzijn De Wolden organiseert het Danspaleis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DRENTHE - Inwoners van Drenthe die een goed idee hebben voor hun dorp, wijk of buurt kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Drenthe. Vanaf 15 augustus is er een nieuwe subsidieregeling beschikbaar voor bewonersinitiatieven.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwe Subsidie voor Bewonersinitiatieven in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1496, totaal 29904 artikelen)