'

Nov 30
RUINEN - Maak van echt schapenwol een unieke kerstversiering tijdens de workshop kerstversiering vilten. Op vrijdag 9 en zondag 11 december aanstaande houdt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen.

Ga door met lezen van "Kerstversiering vilten in bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Wat is dat eigenlijk een cliëntondersteuner?

DE WOLDEN - Cliëntondersteuners weten welke zorg, hulp of welke middelen u nodig heeft en waar u die kan vinden. Zij helpen u met het vinden van de weg op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. Cliëntondersteuners kunnen meegaan naar (keukentafel) gesprekken en denken met u mee. Naast hun kennis en advies bieden ze een luisterend oor. Zelf verlenen ze geen zorg of langdurige hulp.Ga door met lezen van "Weet u dat er onafhankelijke cliëntondersteuning in De Wolden bestaat?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Zoals bij velen wel bekend organiseert de Supporters Vereniging Wacker al jaren de bekende kaartavonden in de kantine. Doordat het interieur van de kantine wordt aangepast, zijn er een tweetal wijzigingen. Op vrijdag 2 december en vrijdag 9 december is er gewoon kaarten. En de traditionele Kaartmarathon is op zaterdag 7 januari 2023.

varken'Er zijn weer mooie vleesprijzen te winnen'.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - In opdracht van het college van B&W worden op woensdag 30 november en donderdag 1 december herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan een aantal asfaltwegen en fietspaden.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Asfalteringswerkzaamheden De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
LINDE - Het college van B&W heeft het besluit genomen om vanaf 2 januari 2023 tijdelijk asielzoekers op te vangen aan de Burgemeester Jansstraat 47 in Linde.

Ga door met lezen van "Farmhouse Linde: tijdelijke opvang asielzoekers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van IJsvereniging Dickninge is penningmeester Engbert Kalter gehuldigd, omdat hij veertig jaar bestuurslid van deze vereniging is.

Ga door met lezen van "Engbert Kalter benoemd tot erelid IJsvereniging Dickninge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ZUIDWOLDE - Bij de tweede zware operatie die Nikita Heuvelman uit Zuidwolde eind oktober in Amerika heeft ondergaan, is het ruggenmerg losgemaakt van de onderste ruggenwervels. Het streefbedrag van € 250.000,-- dat na deze operatie is vastgesteld, blijkt verre van genoeg om de totale kosten te dekken. Nikita is inmiddels bij haar moeder in het huis dat ze hebben gehuurd. “Wij hopen zo dat het haar nu voor de wind mag gaan en er eindelijk licht gloort aan het eind van deze lange, donkere tunnel”, zo verzucht haar moeder Brenda.Ga door met lezen van "Schrikbarend hoge kosten na twee operaties Nikita in Amerika"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Op bezoek bij de koploper. Het gure en regenachtige decor paste zondagmiddag uitstekend bij de illustere benaming van Sportpark 'Spokedam' in Noordwolde. Buschauffeur Jacco Huisman kon dit keer de navigatie uit laten, want oud-Olyphiaan en hedendaags Ruinerwolds hoofdtrainer Johnny Wassenaar wees de weg.

Ga door met lezen van "Ruinerwold onderuit in Noordwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
Sinterklaas spelen in De Wijk vallen in de smaak

DE WIJK - Gezelligheid troef in Dorpshuis De Wijk. Voor het eerst na vele jaren stonden er afgelopen zaterdag weer Sinterklaas spelen op het programma. Onder de noemer Sinterklaas Lott'n waren er spelletjes zoals: Pepernoot raden, Darten, Spieker Houwen, Sjoelen, Blikgooien, Luchtbuks Schieten en het welbekende Rad van Fortuin. En daar waren mooie prijzen mee te winnen.

Ga door met lezen van "Ouderwetse Sinterklaas gezelligheid kent geen tijd! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ECHTEN - Op zondag 18 december wordt een bijzonder kerstspel uitgevoerd op een toepasselijke plaats: de stal. De Maternuskompanjie voert daar een oud middeleeuws kerstspel op, dat het verhaal van de geboorte van Jezus vertelt.

Midwinterhoorn blazers (3)

Ga door met lezen van "Oud middeleeuws Kerstspel opgevoerd in de stal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van IJsvereniging Ruinerwold heeft Willem Brals afscheid genomen van het bestuur. Willem heeft zich 12 jaar actief ingezet, eerst als secretaris en later als voorzitter. De vergaderingen heeft hij altijd voortreffelijk geleid.

Willem ontvangt een attentie en bloemen uit handen van de secretaris Levert Klooster.

Ga door met lezen van "Bestuurswissel bij IJsvereniging Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WOLDEN - Het is bijna weer zover, de feestdagen komen eraan. Echter vinden we het in deze tijden van inflatie en hoge energiekosten niet juist om een wedstrijd voor de meest uitbundige en grootse verlichting te organiseren.

Ga door met lezen van "Mooiste Kersthuis wedstrijd de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
Weinig spanning in voetbalderby
DE WIJK - Daar was ie dan! De gemeentelijke 'Woldenderby' tussen de beide dorpen De Wijk en Ruinen die een aantal jaren geleden nog een eigen gemeente vormden, maar die nu o.a. samen de gemeente De Wolden vormen. De gemeente had zelfs wethouder Van Dijk afgevaardigd om de eerste trap in deze wedstrijd te verrichten. Vele supporters keken toch wel met enige spanning uit naar deze match, nu beide clubs samen in de 3e klasse van de KNVB spelen.

Ga door met lezen van "Ruinen pakt de punten in Woldenderby tegen De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Op vrijdagmiddag 16 december geven Ouderenkoor Kunst naar Kracht en Vrouwenkoor Meander een gezamenlijk Kerstconcert in het Dorpshuis de Wijk. Beide koren staan onder leiding van dirigente Hennie Dijkstra. Gastoptreden: het klarinet-ensemble van Apollo. Het concert begint om 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur. De entreeprijs is € 10,00 incl. koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar € 5,00. Entreekaarten zijn te koop via de leden van beide koren en bij Wens DA drogist in de Wijk

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
VEENINGEN - In een woning in Veeningen heeft rond 16.50 uur vanmiddag een steekincident plaatsgevonden. Daarbij is één man gewond geraakt aan zijn hand, een ander liep een verwonding aan zijn arm op. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft ook een verdachte aangehouden die vastzit en wordt verhoord. Wat de aanleiding is voor het steekincident onderzoekt de politie nog.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DRENTHE - Op 25 november 2022 begint de wereldwijde campagne Orange the World met dit jaar als thema preventie. Deze campagne is tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Archieffoto

Ga door met lezen van "Drenthe doet mee aan Orange the World 2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
RUINERWOLD - Voor de 21ste keer wordt dit jaar het Kerstrondje gehouden in Ruinerwold. Op zondag 11 december worden tussen 11.00 en 17.00 uur weer vele bezoekers verwacht bij de bedrijven die helemaal zijn ondergedompeld in de kerstsfeer.

Ga door met lezen van "Kerstrondje Ruinerwold, tweede weekend december"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WIJK - Zondag 27 november speelt Wacker 1 in de Wijk haar thuiswedstrijd tegen Ruinen 1. Deze Woldiger derby zal worden afgetrapt om 14.00 uur door wethouder Egbert van Dijk. Na afloop in de kantine Rad van Fortuin georganiseerd door de 1e selectie.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
IJHORST - Na een afwezigheid van drie jaar geeft het Meppeler Mannenkoor weer een Kerstconcert. Het koor verheugt zich erop en zit volop in de voorbereiding op het concert.Ga door met lezen van "Meppeler Mannenkoor verheugt zich op Kerstconcert "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
RUINERWOLD - Bij de wandeling met de burgemeester (vier weken geleden) kwam ter sprake, dat dit een mooie plek voor een picknickbankje langs het wandelpad bij Blijdenstein zou kunnen zijn. De daar woekerende bramen zijn door een buurtbewoner weggehaald, waarna (vanmiddag) de gemeente er een fraaie picknickbank heeft geplaatst. Het uitzicht is naar keuze: blik op de kerk of richting Wold A.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1409, totaal 28178 artikelen)