'

Apr 1
DE WIJK - Coffeeshop de Wietslag opent deuren, zo maakten we eerder al bekend. Helaas werd de hernieuwde invulling van de rookruimte niet door iedereen gewaardeerd. Maria is meegenomen door de politie voor verhoor. Komend weekend zorgen de meiden ervoor dat er nog gewoon menu's afgehaald kunnen worden. Waaronder dit weekend 'Gröstl". Maar helaas dus (voorlopig) geen wiet en hasj verkoop in coffeeshop de Wietslag. We houden jullie op de hoogte.

Ga door met lezen van "Maria van coffeeshop de Wietslag opgepakt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
ZUIDWOLDE - Het college van B & W vraagt de gemeenteraad 100.000 euro extra voor de herinrichting van de Hoofdstraat Noord en Zuid. Met dit geld wordt duurzame led-straatverlichting aangeschaft en aan het al geplande obstakelvrije voetpad langs de Hoofdstraat verbeteringen aangebracht op het gebied van verkeersveiligheid en openbaar groen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden heeft vanuit het programma Initiatiefrijk De Wolden bijna 107.000 euro aan subsidie verleend. De gemeente steunt hiermee initiatiefnemers van projecten die een bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid.

Ga door met lezen van "Ruim ton subsidie uit ‘Initiatiefrijk’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
ZUIDWOLDE - De Hervormde Gemeente Zuidwolde wil gemeenteleden en andere belangstellenden in de gelegenheid blijven stellen om op zondagochtend kerkdiensten te volgen.

Ga door met lezen van "Komende kerkdiensten Hervormde Gemeente online"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
DRENTHE - In deze bijzondere tijden gebeuren er ook mooie dingen. Mensen helpen elkaar waar mogelijk en staan voor elkaar klaar. Om mensen in nood direct te kunnen helpen stelt de Voedselbank Zuidwest-Drenthe noodpakketten beschikbaar voor inwoners uit Hoogeveen en De Wolden die dat nodig hebben.

voedselbank1

Ga door met lezen van "Voedselbank start inzamelactie en stelt noodpakketten beschikbaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
REGIO - Een 1 aprilgrap (ook wel aprilgrap of aprilvis genoemd) is een traditie waarbij mensen elkaar op 1 april voor de gek proberen te houden.

Ga door met lezen van "Onstaan 1 april grappen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - Zorgbelang Drenthe heeft sinds vorige week woensdag 25 maart een meldpunt, waar inwoners hun zorgen kunnen uiten over ervaren knelpunten in de zorg. Ook kunnen inwoners het meldpunt gebruiken om mooie initiatieven in de zorg die zijn voortgekomen uit de coronacrisis te melden.

Ga door met lezen van "Drenthe krijgt meldpunt rond zorg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WOLDEN - De Nieuwjaars bijeenkomst van de 'Seniorenvereniging De Wolden' had in januari een mooie start in de Havezate te De Wijk.

Ga door met lezen van "Nieuws van Seniorenvereniging De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - WMD Drinkwater vernieuwt ruim een halve kilometer waterleiding in Ruinerwold. Het vervangen van de hoofdleiding aan de burgemeester Bosmaweg is noodzakelijk om het netwerk betrouwbaar en veilig te houden. Aannemer Bam start deze week met de werkzaamheden. Het werk duurt ongeveer twee maanden. De WMD neemt uiteraard alle voorzorgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ga door met lezen van "Waterleiding in Ruinerwold wordt vernieuwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINEN - In verband met alle maatregelen die zijn genomen worden er in de Mariakerk in Ruinen tot 1 juni geen kerkdiensten gehouden. De diensten die vanuit PKN Pesse worden gehouden zijn te volgen op de website www.pknpesse.nl/livestream.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Geen kerkdiensten in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - Er ontstaan mooie initiatieven tijden de Coronacrisis. Erik en Rick van ER Geluid uit Ruinerwold brachten zondagmiddag. Het leek wel een festival, maar DJ Erik trad niet op in een festival, maar voor zijn eigen buurt.

Ga door met lezen van "Erik en Rick zetten buurt in beweging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Glasvezel De Wolden heeft het bereikt einddoel en draagt de B.V. over. Het doel van Glasvezel De Wolden, alle woonadressen in de gemeente te voorzien een toekomstbestendige internetvoorziening is gelukt. De vrijwilligers van Glasvezel De Wolden kunnen tevreden terugkijken.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Transitie Glasvezel De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ZUIDWOLDE - Op 10 april 1945 werd Zuidwolde officieel bevrijd verklaard van de Duitse bezetter. Ter gelegenheid van de 75ste herdenking daarvan geeft Oudheidkamer Zuidwolde het boek ‘Zuidwolde in oorlogstijd, 1940 - 1945’ uit.

Ga door met lezen van "Nieuw boek ‘Zuidwolde in oorlogstijd’ uitgebracht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
Hoge kortingen op A-klasse bedden

RUINEN - Snoeken Ruinen, woonspecialist en familiebedrijf sinds 1925 gaat de bovenverdieping voorzien van een nieuwe vloer. Dat betekent dat de bestaande A-klasse bedden met hoge kortingen oplopend tot wel 50% korting.


Ga door met lezen van "Snoeken ruimt de bovenverdieping op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
over Coronanieuws uit de regio

REGIO - Via aangepaste programmering overdag doet DNOradio al enkele weken uitgebreid verslag van de ontwikkelingen rondom het Corona virus in de regio ZW Drenthe en Noord Overijssel.

Ga door met lezen van "DNO radio bericht dagelijks "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DRENTHE - Drie kwart van alle caravans en campers in Nederland stond op 1 januari van dit jaar op naam van een 50-plusser. Verder zijn er relatief veel inwoners van Drenthe in het bezit van een caravan of camper. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het wagenpark in Nederland.

camperplaats De Wiltzangh1

Ga door met lezen van "Relatief meeste caravans en campers in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINEN - Bij een brand is een boerderij in Ruinen zwaar beschadigd. Meerdere brandweerkorpsen zijn bezig de vlammen te doven. Het is nog niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.

Foto: Arjan Tien Nudrenthe.nl

Ga door met lezen van "Uitslaande boerderij brand Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - André en Karin Wienen kregen vannacht onverwacht bezoek aan de voordeur van hun woning aan de Wolddijk in Ruinerwold. De luidruchtige bezoekers hadden maling aan de regel van 1,5 meter afstand houden.

Ga door met lezen van "Luidruchtig bezoek midden in de nacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - Samen staan we sterk, staat er te lezen op het spandoek dat sinds zaterdag aan de Wieker Meule hangt. Het spandoek is gemaakt door Lienke Kleine (12) en Tom Luttel (9) uit De Wijk.

Samen staan we sterk staat er te lezen op het spandoek voor de molen. Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Lienke en Tom steken dorpsgenoten hart onder de riem"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
REGIO - Geboortes, sterfte, huwelijken en verhuizingen. Demografisch gezien staat Nederland allesbehalve stil. Elke dag is vol van demografische bedrijvigheid. Wat zaken op een rijtje, in een poging om een doodgewone dag in Nederland in cijfers te vatten.

Ga door met lezen van "Dit gebeurt er op zomaar een doorsnee dag in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1261, totaal 25208 artikelen)