'

Aug 14
STAPHORST - Een mooie combinatie van ontmoeting en beweging voor jong en oud komt samen in de danslessen bij Stichting Welzijn Staphorst. In het najaar van 2020 gaat een nieuwe cursus danslessen van start in het Dienstencentrum met meer stijldans en wat minder country voor 24-plussers.

Ga door met lezen van "Dansen in stijl bij SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
REGIO - In het tweede kwartaal van 2020 waren er 322 duizend banen minder dan een kwartaal eerder, een afname van 3,0 procent. Dit cijfer geeft nog een geflatteerd beeld van de ontwikkeling van de werkgelegenheid, omdat als gevolg van de coronacrisis in een deel van de banen niet of minder gewerkt kon worden.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Coronacrisis leidt tot ongekende daling aantal banen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
DE WIJK - Komende zaterdag 15 augustus is er een leuke pubquiz bij café de Wiekslag in De Wijk. Met verschillende rondes. Er is maar ruimte voor 12 teams, dus meld je snel aan in het café of via 06 302 161 00. Elk team bestaat uit max 4 personen en deelname is dit keer gratis. We beginnen om 20.30 uur, dus zorg dat je er op tijd bent! Voor de 3 beste teams is er nog een lekkere prijs.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
RUINERWOLD - Op zaterdag 5 september 2020 van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een taxatiemiddag van antiek en curiosa in museumboerderij De Karstenhoeve. Heeft u nog (oude) voorwerpen liggen dan is er deze middag gelegenheid om het te laten taxeren. Taxateur dhr. Enno de Boer uit De Wijk is in De Karstenhoeve aanwezig om de waarde van de goederen vast te stellen en er wat over te vertellen.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 13
RUINEN - Harro Kraal geeft donderdagmiddag 13 augustus een orgelbespeling in de Mariakerk van Ruinen. Op die middag is de kerk open voor publiek.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Harro Kraal bespeelt orgel van Ruiner Mariakerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
RUINERWOLD - Enige tijd geleden heeft Ernst Kuik aangegeven te stoppen met het spelen bij de selectie van KIOS. Tijd en de absolutie motivatie om er nog een seizoen aan te knopen ontbreken bij hem. Dit zijn volgens Ernst een van de kernwaarden om voor de selectie te kunnen presteren.

Ga door met lezen van "Ernst Kuik stopt bij KIOS selectie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
RUINERWOLD - Omdat de Oldtimerdag Ruinerwold dit jaar vanwege bekende redenen géén doorgang kan vinden, heeft de organisatie als schrale troost het initiatief genomen voor een digitale variant. Op Facebook is een pagina aangemaakt, waar een ieder zijn foto's, video's en anekdotes kwijt kan.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
REGIO - Bij wegrestaurant de Lichtmis in Nieuwleusen is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken. De brandweer kreeg de melding rond 13.00 uur en is met groot materieel terplekke.Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
DRENTHE - Dit jaar pakt Art Rocks groter uit dan ooit! Maar liefst vijftien topmusea, waaronder het Drents Museum, doen mee aan deze editie van de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drents Museum wederom deelnemer muziekcompetitie Art Rocks"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
REGIO - Corona heeft bij heel veel bedrijven heel hard aan de noodrem getrokken. Ook in de evenementenbranche is dit het geval. Festivals, personeelsfeesten, conferenties en openingen waren er volop, maar vanaf maart wordt er weinig tot niets meer georganiseerd omdat dit gezien de corona-maatregelen lastig is.

Ga door met lezen van "Online en hybride events de toekomst?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
HOOGEVEEN - Trienke Wiersma leed vele jaren aan hoofdpijn, en is er dankzij Body Stress Release vanaf gekomen. ‘Ik had zoveel geprobeerd om beter te worden maar dat lukte niet. Met BSR wel! Dat was mijn motivatie om zelf behandelaar te worden, want iedereen kan herstellen van pijn of klachten en daar kon ik op mijn beurt een handje bij helpen. Al kan het een tijdje duren zoals bij mij,’ voegt zij er glimlachend aan toe. ‘Ook weer logisch, omdat de spierspanning zich jarenlang heeft vastgezet, dat komt er niet altijd in een keer uit.

Ga door met lezen van "Ervaren BSR behandelaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
HOOGEEVEEN - Door Corona leek het evenement eerst niet door te gaan, maar wat is de organisatie blij dat er aanstaande vrijdag en zaterdag in en rond Hoogeveen gefietst gaat worden.

Foto: Kim Stellingwerf.

Ga door met lezen van "Fietsevenement Trappen Happen en Stappen bijna vol"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
REGIO - Bij een inval in Nijeveen trof de politie vrijdag de grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland aan. De cocaïnewasserij zat in een omgebouwde paardenmanege en er waren slaapvertrekken en recreatieruimten gebouwd. Dezelfde dag viel de politie ook loodsen in Elshout en in Apeldoorn binnen. In totaal werden er zeventien verdachten aangehouden.

Ga door met lezen van "Grootste cocainewasserij ooit in Drenthe aangetroffen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
Eerste regionale wielerronde sinds lange tijd

ROUVEEN - Donderdagavond 27 augustus aanstaande staat de ronde van Rouveen weer op het programma. Het parcours is i.v.m. corona maatregelen verplaatst naar de Scholenweg/Statenweg net buiten Rouveen.

Ga door met lezen van "Wielerwedstrijd Rouveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
VEENINGEN - Op zaterdag 22 augustus is er weer slachtdag op biologische boerderij De Pieperij. Want als je vlees wilt eten, kun je beter goede kwaliteit nemen. Van dieren die hebben kunnen grazen in de natuurgebieden van het Reestdal.


Ga door met lezen van "Slachtdag op De Pieperij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 10
Try-out kunstenaars en horeca-ondernemers positief ontvangen

REGIO - Tussen het Landhotel en Villa BlauwHemel wandelden vorige week 20 mensen de kunst en culinair route: ‘Land en Hemel’.

Ga door met lezen van "Plezier op de 'Land en Hemel’ route in Diever"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 9
DE WIJK - Wie kan de meeste frikandellen eten in 15 minuten? Dat was zaterdag de vraag bij café de Wiekslag in De Wijk. Deze hilarische strijd werd aangegaan door Michel Hooijer, Pascal Welbergen en Niels Timmerman. Elke deelnemer had zo zijn eigen tactiek om de frikandellen weg te stouwen. De een at ze vrolijk fluitend op, bij de ander kwam er een emmertje aan te pas. En de winnaar, die ondertussen nog tijd had om te appen en te knuffelen, werd met overweldigend gemak: Michel. Voor hem was er een doos kroketten, om op een later tijdstip op te eten. Bij het Wieker kampioenchap 'Spiekersloan' won Arend Klomp van Pascal Welbergen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
DRENTHE - De warmte is voor veel mensen reden om terras of strand te bezoeken, voor anderen is aanhoudende hitte een bedreiging voor de gezondheid. Wat u moet doen als het warm wordt. Lees meer hieronder.


Een duik in zwembad kan voor verkoeling zorgen.

Ga door met lezen van "Wat te doen bij hitte?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
DRENTHE - In Drenthe wordt vanaf zaterdag 8 augustus opgeschaald naar natuurbrandrisico fase 2. Dit is nodig omdat het risico op een natuurbrand toeneemt door de snel stijgende temperaturen. Ook is het vanwege de vakantieperiode druk in de natuur.

Foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Natuurbrandrisico fase 2 in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 8
DE WOLDEN - Dit jaar is het Sport- en Cultuurkamp door de coronasituatie omgezet in Sport- en Cultuurdagen zonder overnachtingen, maar niet minder succesvol. Zo’n 50 kinderen in de basisschoolleeftijd uit De Wolden en Hoogeveen deden op 4, 5 en 6 augustus op sportpark Activium in Hoogeveen mee aan allerlei sportieve en culturele activiteiten.

Ga door met lezen van "Sport en Cultuurkamp weer een succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1285, totaal 25686 artikelen)