'

Mrt 8
DE WOLDEN - Nationale Pannenkoekdag 2021 wordt een speciale, coronaveilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbindt. Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vindt plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgen. ‘Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten.’

Ga door met lezen van "Nationale Pannenkoekdag laat ouderen niet in de kou staan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
DE WIJK - Korfbalvereniging RoReKo de Wijk/IJhorst en Welkoop de Wijk organiseren dit jaar weer een potgrondactie. Vanwege Corona en de daarbij behorende maatregelen zal het wel anders zijn dan voorgaande jaren. We gaan dit jaar niet van deur tot deur, maar u kunt via een webshop bestellen. De bestelling wordt, door onze vrijwilligers, bij u aan de voordeur geleverd!

foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Potgrondactie Roreko en Welkoop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
DROGTEROPSLAGEN - Maandag 1 maart hebben wethouder Hilda Mulder, Leoni Pleiter en Yvonne Hooijer het eerste preventiemenu basisonderwijs overhandigd aan de directrice Karin Hartman van basisschool De Klimtoren in Drogteropslagen.

Ga door met lezen van "Overhandiging eerste preventiemenu basisonderwijs aan De Klimtoren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
Internationaliseringsprojecten goed geborgd binnen de organisatie

REGIO – Drenthe College heeft recentelijk uit handen van het Nationaal Agentschap Erasmus+ de zogenaamde Erasmus accreditatie ontvangen.

Ga door met lezen van "Drenthe College krijgt Erasmus accreditatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
RUINEN - Het bestuur van V.V. Ruinen meldt met trots een opvolger te hebben gevonden voor de vertrekkende Tino Slagter. Met ingang van het komend seizoen treedt de 53-jarige Bart Ester aan als hoofdtrainer.

Ga door met lezen van "Bart Ester nieuwe hoofdtrainer V.V. Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
DE WIJK - Vrijdag 5 maart was het zover. De baancommissie van LTV Voorwijk heeft uit handen van Falco Huisjes van Fietswereld en tuinmachines Huisjes, de sleutels van een vrijwel nieuwe tuintractor in ontvangst genomen.

Op de foto: links: Falco Huisjes en rechts: Cor van Wijmeren neemt namens de baancommissie de tractor in ontvangst.

Ga door met lezen van "Nieuwe tractor voor LTV Voorwijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
REGIO - Nederlanders hebben een hele grote water-voetafdruk. We gebruiken maar liefst 3300 liter water per persoon per dag. Niet uit de kraan, maar via ons eten, kleren en producten. Een kopje koffie bestaat uit ongeveer 2 deciliter water. Om de koffie te maken is echter 140 liter water nodig! En dat geldt voor heel veel producten. Zelfs voor producten waar helemaal geen water in zit, zoals een katoenen t-shirt, is water gebruikt. Bij de groei van de katoen en het maken van het shirt. Voor een t-shirt zelfs 2700 liter!

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Water weetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
DE WIJK/MEPPEL - Lisanne Lasker uit Meppel mocht vrijdagmiddag een Bernina 570 Quilters Edition ter waarde van € 3500,00 in ontvangst nemen. Lisanne won deze met een winactie van Bernina. Daarbij moest een foto worden ingestuurd van een quilt kunstwerk. Dit is een doorgestikte deken.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Lisanne wint Bernina naaimachine van 3500 euro"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
RUINERWOLD - Corona blijft voorlopig nog even onder ons, wat het voor de club op sportief én financieel gebied een lastige tijd maakt. Op dat laatste onderdeel kun je de club goed helpen. We verkopen namelijk mooie VVR paraplu's en sjaals tegen een speciale actieprijs.


Ga door met lezen van "Voetbalvereniging Ruinerwold verkoopt clubartikelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
DE WIJK - Piet en Annie Pieters- Brinkman uit De Wijk zijn vandaag vijftig jaar getrouwd. En dat bleef met een grote opblaasbare boog in de tuin niet onopgemerkt. Piet: ‘Onze familie is daar altijd heel attent in’. En dat bleek vanmorgen ook nogmaals. Toen ze werden verrast met een ontbijtje bij de voordeur, aangeboden door de kinderen.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Piet en Annie Pieters vandaag 50 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
IJHORST - De Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ biedt een leuke activiteit aan voor jong en oud. Op zaterdag 13 of op zondag 14 maart kun je meedoen met een alternatieve wandeling … door eigen tuin!

Foto: Natuurmonumenten Luut Niemeijer.

Ga door met lezen van "Natuurliefhebbers gezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
MEPPEL – In de week van 8 t/m 14 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees! Heel Nederland wordt voor het vierde jaar op rij opgeroepen om in deze week geen vlees te eten. Reden voor de horeca-opleiding van Drenthe College in Meppel om hier tijdens de praktijklessen aandacht aan te besteden en voor 100% vega te gaan!

Ga door met lezen van "Nationale Week Zonder Vlees ook bij Drenthe College Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 4
RUINEN - Op dinsdag 9 maart 2021 is het echtpaar Zantinge-Slagter 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar, namens het gemeentebestuur, telefonisch op dinsdag 9 maart. Het echtpaar viert het jubileum in hun woning in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 4
DRENTHE - De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, was oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden. Later werd deze geïntroduceerd op Drentse boerenerven, maar in de loop der jaren is deze inheemse bollensoort zeldzaam geworden. Daarom is actie is nodig! Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe roepen inwoners en erfeigenaren op om de verspreiding van de wilde narcis in kaart te brengen. Zo kunnen we met elkaar de soort nog beter beschermen. Zoekt u ook mee?

Ga door met lezen van "Zoek mee naar de wilde narcis!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 4
Vader die zijn negen kinderen jarenlang gijzelde niet langer vervolgd

RUINERWOLD - Gerrit-Jan van D., de vader die zijn negen kinderen jarenlang gijzelde en mishandelde in een boerderij in Ruinerwold, wordt niet langer vervolgd. De jongste vijf kinderen van Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. hebben donderdagochtend een verklaring naar buiten gebracht. Ze noemen het jaar na de inval in de boerderij in Ruinerwold traumatisch, niet hun leven ervoor. De kinderen zijn naar eigen zeggen zo’n 15 keer verhuisd. Lees de hele verklaring hier.

Foto persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DRENTHE - Sinds kort bestaat het Wandelplatform Drenthe. Het is opgericht om het wandelen in Drenthe te promoten en de kwaliteit van de wandelvoorzieningen te verbeteren.

Ga door met lezen van "Wandelen in Drenthe wordt nog leuker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DE WOLDEN - Er is opluchting bij kappers en andere contactberoepen dat ze vanaf 3 maart weer open zijn. Onder strikte voorwaarden mogen ze de werkzaamheden hervatten. Zo werd vorige week bekend gemaakt tijdens de persconferentie. Bijna drie maanden waren ze vanwege de lockdown gesloten.

Gea van Drogen was de eerste klant vanmorgen bij Trendline in De Wijk. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kappers zijn blij dat ze aan het werk mogen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DRENTHE - De kievit, de scholekster, de grutto, de tureluur en de wulp: Drenthe kent verschillende weidevogels. Maar hun toekomst ziet er niet rooskleurig uit, er zijn steeds minder vogels op de Drentse weiden en akkers te vinden.


Foto: Harmen van der Wal

Ga door met lezen van "Gezocht: weidevogelvrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
ZUIDWOLDE - De politie is op zoek naar een 12-jarig jongetje. Hij wordt vermist. De jongen is vanuit Zuidwolde vertrokken, omgeving Middelveenseweg. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Ga door met lezen van " Politie start zoekactie naar vermist 12-jarig jongetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DE WIJK - Op een paar maanden na is de horeca al een jaar dicht. Een jaar, laat dat even bezinken. Want een maandje overbruggen is één ding, een jaar is heel iets anders.

Het terras van café de Wiekslag staat klaar, maar is afgezet met rood lint als protest. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Stil protest horeca"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1320, totaal 26389 artikelen)