'

Sep 26
DE WIJK - De rommelmarkt 'Wiekers ruumt op' is een groot succes geworden. Maar liefst 85 deelnemers deden mee aan dit initiatief van Sjanine, Gonda en Tanja. De bedoeling was dat iedere deelnemers de spullen bij zijn of haar huis verkocht. Volgens organisator Sjanine was het bovenverwachting. 'We hadden op iets van vijftig gerekend, dus we zijn super tevreden. Bedoeling is om dit in het voorjaar nog een keer te doen. Alles gebeurde volgens de RVIM Richtlijnen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
STAPHORST - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober is er een speciale avond op donderdag 1 oktober rondom Autisme georganiseerd.

Ga door met lezen van "Het Autisme Belevings-Circuit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WOLDEN - Oktober Kindermaand wordt ook in 2020 georganiseerd. Met aanpassingen en de nodige maatregelen vanwege het coronavirus, organiseren 95 instellingen in Drenthe deze maand ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Oktober Kindermaand in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WOLDEN - In de raadsvergadering van 24 september heeft de raad van gemeente de Wolden het besluit genomen met betrekking tot het Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde. De fractie van het CDA bekende kleur, waarbij twee fractieleden wegens grote zorgen om de financiële draagkracht van de gemeente, tegen het plan stemden en een fractielid vóór.

Ga door met lezen van "CDA bekent kleur!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK - Tineke Schipper (48) uit Nijeveen is vandaag 25 jaar in dienst bij Coop Dunnink. Daarom hadden haar collega's de broodafdeling waar ze meestal werkt versierd met slingers. En natuurlijk was er vanmorgen koffie met gebak en een mooie bos bloemen voor de jubilaris.

Eigen foto.

Ga door met lezen van "Tineke 25 jaar in dienst bij Coop Dunnink"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
ZUIDWOLDE - In de folder van Museum De Wemme in Zuidwolde staat dat in oktober Oktober Kindermaand plaatsvindt en in november weer een Slachtdag georganiseerd wordt. In verband met Covid-19 gaan deze beide evenementen niet door. Het museum kan de anderhalve meter afstand bij deze, altijd drukbezochte, evenementen niet garanderen.


Ga door met lezen van "Afgeslankte Oktober Kindermaand in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK - Op vrijdag 25 september 2020 zal onze verlate algemene ledenvergadering plaatsvinden. Op deze avond wordt het afgelopen jaar geëvalueerd. Tijdens de ledenvergadering is er de mogelijkheid om vragen te stellen en/of opmerkingen over het voorgaande en het komende jaar te geven.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Algemene ledenvergadering Oranjevereniging de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DRENTHE - Het Drents Archief en Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande presenteerden donderdag in Assen hun nieuwe educatieve programma Het Oorlogsdagboek van Drenthe.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Het Oorlogsdagboek van Drenthe gepresenteerd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
STAPHORST - Even offline zijn kan ook tijdens een gezellige avond voor jongeren in de week tegen eenzaamheid. Deze avond is voor iedereen in en rondom de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.

Ga door met lezen van "Offline-game-avond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WOLDEN - De aanleg van het glasvezelnetwerk in De Wolden is voltooid en het netwerk is door de Stichting Glasvezel De Wolden recent overgedragen aan Rendo Fiber. Zoals wij destijds beloofden, zullen nu meer providers hun diensten over het netwerk gaan leveren en dat gaat gepaard aan een mooie voordeelactie waar alle providers, oud en nieuw aan meedoen. Let op, want deze actie loopt nog maar 1 week!

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwe providers op glasvezelnetwerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK - Ook op woensdag kunnen de wiekers genieten van een heerlijk visje. 't Vishuus uit Wapse staat vanaf woensdag 30 september elke woensdag op het marktpleintje voor dorpshuis de Havezate in De Wijk. Van 11.00 - 17.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - De fractie van Gemeentebelangen De Wolden is er trots op dat er al veel geïnvesteerd is in fietspaden; vanuit het fietspadenplan én via initiatieven van onze inwoners. Daar willen we mee doorgaan om twee redenen.

In Ruinerwold werd in mei een verkeersveilige fietsverbinding aangelegd. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vragen in de raad over Veiligheid fietspaden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - Vandaag komt de gemeenteraad van De Wolden weer fysiek bijeen voor de geplande raadsvergadering. De raadszaal is voorlopig niet toegankelijk voor publiek wegens coronamaatregelen, de pers kan net als het publiek de raadsvergadering live volgen via www.dewolden.nl/gemeenteraad en DNO media zendt de beelden live uit via hun eigen kanalen. Mocht u wel behoefte hebben om naar het gemeentehuis te komen, dan kan het in de foyer van het gemeentehuis.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - De heer Kflzgi Ablel Gebremeskel (26 jaar), afkomstig uit Eritrea, de heer K. Kader (52 jaar) en zijn 2 kinderen, de heer M. Alwa (36 jaar)en zijn 3 kinderen en S. Nin (35 jaar) allen afkomstig uit Syrië, ontvangen maandag 28 september 2020 het Nederlanderschap.

Ga door met lezen van "Negen inwoners van De Wolden ontvangen het Nederlanderschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - De Stichting Duofietsen De Wolden beheert 5 duofietsen met ondersteuning, in de dorpen Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Zuidwolde en de Wijk.

Ga door met lezen van "Arjen Pauwels nieuwe voorzitter Stichting Duofietsen de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WOLDEN - Van gemeenten wordt verwacht dat ze de afvalstoffenverordening en het uitvoeringsbesluit actueel houden, zodat deze aansluiting blijft houden met de praktijk van de inzameling. Als de gemeenteraad de verordening vaststelt krijgt het college de bevoegdheid over de afvalinzameling. In het uitvoeringsbesluit bepalen burgemeester en wethouders dat GFT, PMD en restafval vanaf 1 januari 2021 driewekelijks worden ingezameld.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WIJK - De collecteweek voor het Prinses Beatrix Spier Fonds in De Wijk zit er weer op! Een editie die we niet snel zullen vergeten. Door het coronavirus was het nog nooit zo’n uitdaging om de collecte te organiseren, maar we hebben er met z’n allen iets moois van gemaakt!

Ga door met lezen van "Collecte Prinses Beatrix Spier Fonds 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WIJK - Op woensdag 30 september aanstaande, om 20.00uur bij Sportcafé Atlas, houdt de Wijker Gymnastiek Vereniging haar jaarvergadering. Het bestuur nodigt belangstellenden hierbij van harte uit. In verband met de corona maatregelen is de jaarvergadering dit jaar later dan u van ons gewend bent. Het spreekt voor zich dat wij hierbij de corona maatregelen in acht nemen. De agenda en de notulen van de vorige jaarvergadering zijn te vinden op www.wgvdewijk.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DE WOLDEN - Heeft u geldzorgen of kunt u moeilijk rondkomen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat grote invloed heeft op uw financiële situatie.

Ga door met lezen van "Heeft u geldzorgen of kunt u moeilijk rondkomen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
Zaterdag 26 september t/m zaterdag 17 oktober

REGIO - Wie heeft ze nooit gezien: gebouwen opgetrokken van donker balkwerk met daartussen witte of gekleurde vakken? Een manier van bouwen die vooral in de middeleeuwen en even daarna werd toegepast. In een deel van de West-Europese steden zijn nog hele straatwanden met vakwerk overgebleven.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling schilderijen en tekeningen van Maarten ’t Hart"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1293, totaal 25842 artikelen)