'

Dec 5
In cliëntervaringsonderzoek Wmo 2022

DE WOLDEN - Een ruime meerderheid (82%) van de inwoners van De Wolden die gebruik maken van de Wmo zijn tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning die zij krijgen. Dit blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek van de Wmo 2022.

Ga door met lezen van "Goede waardering voor gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
RUINERWOLD - Wat deed je 100 jaar geleden, toen er nog geen TV of computer was, toen de radio nog maar net begonnen was? Je ging gezellig bij elkaar op de koffie en dan zong je met elkaar. In de Advent- de zondagen voorafgaand aan Kerst- waren dat de liederen vol verwachting van de komst van Jezus en de eerste kerstliederen. Dat gaan we gewoon weer over doen, zondagmiddag 17 december in de Karstenhoeve.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Advent middag bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
DE WIJK - In verband met ons 100-jarig bestaan in 2024 zijn wij op zoek naar beeldmateriaal (foto’s – filmpjes) van uitvaarten uit de regio De Wijk - IJhorst voor onze archieven.

Ga door met lezen van "Begrafenisvereniging RIP de Wijk-IJhorst zoekt foto’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
ZUIDWOLDE - Op 4 januari worden tijdens de nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis van Zuidwolde de winnaars van het Raspaard en het Rasveulen 2023 bekend gemaakt. Wanneer inwoners meedenken en -doen in plannen van de gemeente, of de gemeente denkt en doet mee in plannen van inwoners, dan dragen ze samen bij aan een samenleving waarin iedereen zich herkent.

Ga door met lezen van "Nominaties Raspaard en Rasveulen 2023 bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
DE WIJK - Ook voor Aaldert Kuiper verstrijken de jaren. Vorige week vierde de sportieve inwoner van De Wijk zijn 77e verjaardag. Om dit te vieren, bedacht hij iets leuks voor zijn ATB-fietsmaten. Tijdens de toertocht op zondagmorgen door het Reestdal werd halverwege in het bos een pauze ingelast voor een traktatie van warme chocolademelk.

Ga door met lezen van "Aaldert Kuiper trakteert op warme chocolademelk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
ZUIDWOLDE - Op zaterdagavond 16 december geven muziekvereniging Woudklank en het kinderkoor van koorschool Viva la Musica een sfeervol kerstconcert in De Zantingehof in Zuidwolde.

Foto: Hilchien Leenheer

Ga door met lezen van "Kerstconcert Woudklank en Viva la Musica in Zantingehof"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
DE WIJK - Opnieuw stond er afgelopen weekend een derby op het programma in de 3e klasse Noord, ditmaal tussen de buren Wacker uit De Wijk en v.v. Ruinerwold. Dergelijke wedstrijden beloven vaak spanning, hoewel het niveau soms wat bescheiden is. Dat was zeker het geval op het sportpark aan de Wiltenweg in De Wijk.

Ga door met lezen van "Wacker triomfeert in derby tegen Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
STAPHORST - De ruimten in 't Koetshuis worden opnieuw klaargemaakt voor een boeiende eindejaarsexpositie in 't Koetshuus aan de Gemeenteweg 83a. Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december bent u van harte welkom op de 21e editie van deze bijzondere tentoonstelling.

Ga door met lezen van "Een nieuwe eindejaarsexpositie in ’t Koetshuus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
RUINERWOLD - In Ruinerwold wordt een tafeltennisclubje gezocht voor gezellige avonden vol sportieve activiteiten. Door diverse redenen, waaronder verhuizingen, het beoefenen van andere sporten en blessures, is het huidige groepje wat uitgedund. Daarom wordt een oproep gedaan aan iedereen die interesse heeft om zich aan te sluiten.


Ga door met lezen van "Tafeltennisplezier in Ruinerwold: gezelligheid staat voorop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
RUINERWOLD - Wijker Kunst draagt bij aan de Sing-in van het Kerstrondje Ruinerwold op zondag 10 december in de hervormde kerk te Blijdenstein. Al sinds het jaar 2000 brengt het Kerstrondje gasten in de kerstsfeer door het bezoeken van sfeervol ingerichte locaties. De Sing-in is het afsluitende evenement en krijgt dit jaar de muzikale bijdrage van de koren van Wijker Kunst uit De Wijk.

Ga door met lezen van "Wijker Kunst te horen tijdens Kerstrondje Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
IJHORST - Met wat geluk worden er één of meerdere wilde dieren gespot. De kans dat je er geen tegenkomt, is nog groter. Gelukkig is er zoveel moois te vinden in het bos.

Ga door met lezen van "Winterwandeling voor jongeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
FORT/ALTEVEER - De vrijwilligers van Fort en Alteveer staan ook in december weer klaar met een lekkere pan warme soep! In Alteveer kan er samen soep gegeten worden op dinsdag 12 december. In dorpshuis de Alke staat hier vanaf 12.00 uur een pan zelfgemaakte soep klaar met belegde broodjes. Kosten € 6,50.Ga door met lezen van "Samen soep eten in Fort en Alteveer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
DE WIJK - Binnenkort start weer de succesvolle kipactie van de korfbalvereniging RoReKo. Iedereen heeft last van hoge energieprijzen en inflatie, waaronder sportverenigingen. Mede door dit soort acties lukt het de korfbalvereniging om een bijdrage te leveren aan het nieuwe normaal, namelijk bewegen!

Ga door met lezen van "Roreko Kipactie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
REGIO - Jongvolwassenen zijn structureel minder tevreden met hun leven dan mensen uit andere leeftijdsgroepen. Ook is hun brede welvaart lager. Dat blijkt uit onderzoek van Sociaal Planbureau Groningen, Trendbureau Drenthe en Planbureau Fryslân. Zij vergeleken de tevredenheid van jongvolwassenen met andere leeftijdsgroepen op verschillende onderdelen van brede welvaart.

Ga door met lezen van "Lagere brede welvaart bij jongvolwassenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
ZUIDWOLDE - Met de realisatie van het Huus voor Sport en Cultuur komt er een einde aan het tijdperk ‘De Boerhoorn’.

Ga door met lezen van "Afscheid van De Boerhoorn met inloopavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
DE WIJK - Gezelligheid troef afgelopen zaterdag in Dorpshuis De Wijk. Net als vorig jaar stonden er opnieuw Sinterklaasspelen op het programma. Onder de noemer "Sinterklaas Lott'n" werden verschillende spelletjes georganiseerd, waaronder Pepernoot raden, Darten, Spieker Houwen, Sjoelen, Blikgooien, Luchtbuks Schieten en het welbekende Rad van Fortuin. Er waren mooie prijzen te winnen.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sinterklaas gezelligheid in Dorpshuis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
RUINERWOLD - Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Buddingewold zoekt leden voor haar vereniging! CPO Buddingewold is een vereniging met als doel in eigen beheer woningen te bouwen voor de leden van deze vereniging. Inmiddels hebben we een haalbaar inrichtings- en verkavelingsplan uitgewerkt en is de afronding van het omgevingsplan en de woningkeuze aanstaande. Het lijkt erop dat het allemaal gaat lukken.

Ga door met lezen van "Op zoek naar een woning op een mooie locatie in Ruinerwold?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
Workshops, theater, spoken word en dans voor het hele gezin op 28 december

DRENTHE - Op donderdag 28 december presenteert het Drents Museum Vincent Vibes, een programma met performances, schilder-, schrijf- en muziekworkshops voor het hele gezin.

Ga door met lezen van "Vincent Vibes: schrijf en schilder als Van Gogh"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
BROEKHUIZEN - Op 9 & 10 december 2023 organiseert 't Swarte Schaep de 2e editie van de Winterse Fair Schaep Dagen. Smaakmakers & sfeermakers zorgen voor gezelligheid tijdens de 2e editie van de Schaepdagen! Een winterse fair met tal van deelnemers op het erf en in de boomgaard van ’t Swarte Schaep. Kom op 9 & 10 december naar het Drentse Broekhuizen, in het buitengebied van Meppel en beleef een heerlijk uitje in de mooiste tijd van het jaar.

Ga door met lezen van "Schaep Dagen: Winterse Fair bij 't Swarte Schaep"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 1
DE WIJK - VTV De Slenken start ook dit jaar weer vroeg met de verkoop van kerstbomen. Het wordt weer tijd om gezelligheid in huis te creëren. Lang genieten van een mooie kerstboom zo uit de grond in huis, wie wil dit niet. Vaak blijft het niet bij één boom maar willen mensen ook een boom voor in de tuin, dat kan.

Ga door met lezen van "VTV De Slenken start met verkoop kerstbomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1465, totaal 29283 artikelen)