'

Jan 20
OOSTEINDE - Op zaterdag 30 januari 2021 organiseert belangenvereniging Oosteinde wederom een oud ijzer en recycle actie. Vanaf eind vorig jaar doen we deze dag op de laatste zaterdag van de maanden: januari, maart, mei, juli, september en november.

Ga door met lezen van "Belangenvereniging Oosteinde organiseert ijzer en recycle actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 20
REGIO - Minister Hugo de Jonge vergeleek tijdens deze coronacrisis de angst voor vaccins met de ingrediënten van frikandellen. Hoe is deze populaire snack ontstaan en wat zit er werkelijk in?

Archief: Frikandellenwedstrijd in De Wijk 9 aug 2020

Ga door met lezen van "Wat zit er in een frikandel? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 20
DE WOLDEN - Ondernemers in De Wolden krijgen gratis toegang tot de nieuwe app van het Ondernemersplatform. Doel van deze app is om de leden van de verschillende ondernemersverenigingen in De Wolden kennis te laten maken met elkaar om zo het netwerk te vergroten, kennis te vergaren en zaken te doen.

Ga door met lezen van "App voor ondernemers in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 20
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden nodigt u van harte uit voor de dialoogbijeenkomst over Toekomstgerichte Landbouw van onze gemeente op donderdagavond 21 januari 2021.


Ga door met lezen van "Dialoogbijeenkomst Toekomstgerichte Landbouw "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 20
DE WIJK - Het nieuwe jaar is weer van start! We hopen dat jullie allemaal een mooi uiteinde hebben gehad. Helaas kunnen we jullie nog niet uitnodigen voor een gezellige borrel in het café. Uiteraard betekent dat, dat we door gaan met de afhaalmenu's op zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.00 uur.

Ga door met lezen van "Café-restaurant de Wiekslag weer van start in 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 19
DRENTHE - Het komende jaar wordt in de nieuwsbrief de positieve sportcultuur in verschillende thema’s uitgelicht. Volgende maand staat in het teken van sportplezier en de Nationale complimentendag.


Ga door met lezen van "Nieuws vanuit het specialistenteam positieve sportcultuur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 19
DE WOLDEN - Het college verlengt de overeenkomst met Handicare Stairlifts eenmalig tot 1 juli 2021. De verlenging is nodig om een goede aanbestedingsprocedure te kunnen starten in samenwerking met de gemeenten Hoogeveen en Meppel.

Ga door met lezen van "Verlenging contract trapliften"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 19
REGIO - Deze huissleutel is gevonden aan de Heerenweg in IJhorst ter hoogte van nr 14. Wie is deze kwijt? 06-50953385.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 19
REGIO - Per 1 januari 2021 is Annelies Bakelaar aangetreden als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Alfa-college. Zij volgt Margreeth Smilde op die per 1 januari afgetreden is vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Ga door met lezen van "Annelies Bakelaar nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Alfa-college"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 19
DE WIJK - Het is inbrekersgilde is weer actief in deze donker dagen. Bij café de Wiekslag is afgelopen weekend een poging tot inbraak gedaan. Waarbij de deur flink werd vernield. Heeft u iets gezien, of weet u meer neem contact op met de politie.

Facebook foto de Wiekslag

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden organiseert donderdagavond 21 januari 2021 een digitale dialoog bijeenkomst over toekomstgerichte landbouw, aanvang 19.30 uur.

Ga door met lezen van "Digitale dialoogbijeenkomst over toekomstgerichte landbouw "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
DE WIJK - Digitale bijeenkomst voor inwoners van De Wijk (e.o) “Hoe verlagen we onze energierekening, samen of alleen?” Deze bijeenkomst op woensdag 20 januari (20.00-21.00) wordt georganiseerd door uw eigen lokale energiecoöperatie ReestdalEnergie en wordt ondersteund door gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "Is een Wieker energieker?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
MEPPEL - Stichting Stadskorenmolen De Vlijt in Meppel ontvangt een subsidie voor de restauratie en herbestemming van zijn molen. Daarmee komt het hart van de molen, de maalinrichting, weer terug. De provincie Drenthe geeft met de toekenning de aftrap voor een subsidieregeling die (dreigende) leegstand voorkomt en herbestemming van karakteristiek bezit wil stimuleren.

Ga door met lezen van "Provincie maalt om Meppeler stadsmolen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
ZUIDWOLDE - Ds. Arthur Broekman (47) van de Hervormde Gemeente Zuidwolde nam afgelopen zondag 10 januari tijdens de zondagse kerkdienst online afscheid van zijn gemeenteleden. Hij heeft begin november het beroep aangenomen dat door de Protestantse Gemeente Gramsbergen was uitgebracht.Ga door met lezen van "Ds. Broekman vertrokken naar Gramsbergen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DRENTHE - Schapen- en geitenhouders in het Hart van Drenthe kunnen vanaf 1 januari 2021 via provincie Drenthe subsidie aanvragen om hun dieren te beschermen tegen aanvallen van de wolf.

Foto: Natuurmonumenten

Ga door met lezen van "Versnelde tweede stap in financiële steun voor preventie tegen aanvallen wolf"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WIJK - Emmy Kleine uit De Wijk is vandaag 40 jaar geworden. Vanwege de Lockdown is het niet mogelijk om groots uit te pakken. Daarom hadden zus Marloes en broer lex een zgn. verassing drive-thru voor haar georganiseerd. Echtgenoot Gerdo en de kinderen zaten in het complot, en zij zorgden ervoor dat Emmy zaterdagmiddag om 14.00 uur geblinddoekt op de stoep voor het huis zat. De verrassing was groot toen er ineens een stuk of tien feestelijk en luid toeterende auto's de Vijverweg in kwamen rijden. Met daarin familie en vrienden. Allemaal hadden ze een presentje/cadeautje mee genomen voor de jarige job. Die de verrassing drive-thru bijzonder kon waarderen. De voorbij rijdende gasten werden getrakteerd op zelf gebakken cake en koek.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - Het aanpakken van roken, alcohol gebruik en overgewicht kan een bijdrage leveren aan gezondere inwoners in gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "De Wolden gaat voor een Preventieakkoord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Bruidsmodeshow obs de Wezeboom. Eerder gepubliceerd op 23-5-2014.

OOSTEINDE - Je vader en/of moeder in trouwkleding: dat kennen de meeste kinderen alleen van de foto. Maar op obs de Wezeboom showden woensdagochtend de Papa’s, Mama’s, juffen en een Oma hun trouwjurk aan de kinderen. In groep 1-2 werd de hele week uitgebreid stilgestaan bij het thema trouwen. Dit naar aanleiding van de plannen van juf Ellen, die komende vrijdag in het huwelijksbootje stapt.

bruidsmodeshow1

Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Bruidsmodeshow obs de Wezeboom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden heeft de tarieven voor buiten- en binnensportaccommodaties vastgesteld. De huren worden verhoogd met 1,2 procent. Daarbij is uitgegaan van de jaarlijkse verhoging van consumentenprijzen door inflatie.Tarieven binnensport
Tarieven buitensport

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ZUIDWOLDE - Vanmiddag werd digitaal afscheid genomen van oud-wethouder Jan van ‘t Zand.Dit gebeurde via een live-uitzending. Burgemeester Roger de Groot reikte als blijk van waardering,de erepenning van De Wolden aan Jan van ’t Zand uit.

eigen foto

Ga door met lezen van "Oud-wethouder Jan van ’t Zand krijgt erepenning De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1312, totaal 26237 artikelen)