'

Jan 15
DE WIJK - Blijven er nog bomen staan in het Dunninger Bos zo vragen enkele bezorgde inwoners zich af? Nu er op grote schaal wordt gerooid. Donderdag werd er een begin gemaakt met het vellen van bijna driehonderd Lariksen. Koop ten Wolde, samen met broer Jan Geu ten Wolde en Magreet Moret-Wessels Boer eigenaars van het bosperceel moet er om lachen.

Foto's en video: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Driehonderd lariksen worden gerooid in Dunninger Bos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
STAPHORST - Een jaar geleden is het project ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan. Sindsdien vervoeren enthousiaste vrijwilligers hun minder mobiele dorpsgenoten. Vanwege de coronamaatregelen heeft AutoMaatje een tijdje stil gelegen en worden er momenteel alleen noodzakelijke ritten gereden. Toch is Stichting Welzijn Staphorst (SWS) tevreden over het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst.

In juli werd de 100e rit gedaan.

Ga door met lezen van "ANWB AutoMaatje Staphorst bestaat een jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden in 2040… Hoe zien dorpen, wegen, natuurgebieden van gemeente De Wolden er in de toekomst uit? Staan er nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen of zonnepanelen? Zijn we in onze gemeente nog steeds zo gezond en kun je in onze dorpen nog gezellig winkelen?

Staan er in 2040 nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen?

Ga door met lezen van "Denk mee over de toekomst van de gemeente"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
DE WOLDEN - Het college heeft de portefeuilleverdeling van burgemeester en wethouders opnieuw vastgesteld. Dat was nodig door het vertrek van Jan van ’t Zand. Zijn portefeuille wordt in z’n geheel overgenomen door Egbert van Dijk, die in december werd benoemd als opvolger van Van ’t Zand.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
ZUIDWOLDE - In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV op maandag 18 januari met het verharden van twee puinwegen met een betonverharding. De gemeente voert deze werkzaamheden uit om de bereikbaarheid van de woningen aan deze puinwegen te verbeteren.

Ga door met lezen van "Stremming wegen in Kerkenveld en Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
ECHTEN - In Echten zijn vanmiddag door medewerkers van Handhaving van de gemeente De Wolden i.s.m de politie twee honden in beslag genomen. De honden waren betrokken bij meerdere (bijt) incidenten.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
DE WIJK - Na drie seizoenen komt er een einde aan een mooie samenwerking tussen voetbalvereniging Wacker uit de Wijk en trainer van het eerste elftal Theo van ’t Zand. Theo maakt zijn laatste seizoen (als dat door gaat) gewoon af in de Wijk. Inmiddels is er in Gert Jan Hoekstra uit Hoogeveen een nieuwe trainer gevonden voor het seizoen 2021/2022.
Ga door met lezen van "Gert Jan Hoekstra in nieuwe seizoen trainer v.v. Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden vraagt de gemeenteraad de Evenementenverordening 2021 vast te stellen. Hiermee wil het college overlast voor omwonenden door evenementen beperken maar ook ruimte bieden aan goed georganiseerde en voor bezoekers aantrekkelijke evenementen. In de oude evenementenverordening van 2015 ontbreken duidelijke regels en voorwaarden voor evenementen.Ga door met lezen van "Evenementenverordening 2021 vastgesteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
KOEKANGE - Vanwege de lockdown heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Koekange besloten, de komende kerkdiensten niet door te laten gaan. Omdat de hele samenleving de komende maand te maken heeft met beperkingen, willen we als kerk hierin solidair zijn. De eerste dienst die door kan gaan, is hopelijk de dienst van 14 februari.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
RUINEN - Gisteren werd door een BOA van Staatsbosbeheer een stel autobanden aangetroffen met daaroverheen gegoten afgewerkte motorolie op een parkeerplaats nabij de Gijsselterweg in Ruinen. Asociaal en bovendien erg slecht voor de bodem en het milieu.

foto: Politie De Wolden

Ga door met lezen van "Autobanden gedumpt parkeerplaats Gijsselterweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WIJK - Een groot feest zit er even niet in voor het echtpaar De Boer – De Roo, dat woensdag 13 januari 60 jaar getrouwd was. Vanwege de huidige situatie, wordt het een bescheiden feestje in eigen kring. Ook burgervader Roger de Groot, die onder normale omstandigheden graag een gebaksvorkje meeprikt hield het dit keer bij een telefonische felicitatie.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar De Boer- De Roo viert 60 jarig huwelijksjubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
REGIO – Ben je op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Drenthe College helpt jou kiezen! In de week van 25 t/m 29 januari is het bij de school voor middelbaar beroepsonderwijs mogelijk om online in gesprek te gaan met een docent. Ook studentadviseurs helpen jou graag met een beroepskeuzetest of specifieke zorgvraag. Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 20 januari aanmelden via drenthecollege.nl/openhuis.

Ga door met lezen van "Online in gesprek met docenten Drenthe College"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
ZUIDWOLDE - Tussen zaterdag 9 januari 15.00 uur en zondag 10 januari 13.00 uur 2021 is er ingebroken in een woning aan de Meidoornlaan te Zuidwolde. Ook hier zijn wij op zoek naar getuigen en/of camerabeelden. Heeft u informatie geeft dit dan door ovv 2021009111 ^SVD.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
DE WOLDEN - Op vrijdag 15 januari om 15.00 uur neemt Jan van ‘t Zand afscheid als wethouder van de gemeente De Wolden. Passend in de huidige coronatijd is gekozen voor een online afscheidsmoment, dat via een livestream te volgen is. Uw online aanwezigheid wordt door Jan zeer op prijs gesteld. U kunt deelnemen aan dit online afscheidsmoment via www.dewolden.nl/afscheid Aanmelden is niet nodig.

Wethouder Jan van 't Zand geeft door

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
DE WIJK - Was het twee weken geleden nog een Das die een nachtelijk bezoek bracht aan een tuin in de Willem Koopsweg in De Wijk, afgelopen week werd een hongerige vos op de wildcamera vastgelegd.

Bekijk hier de beelden. Vos_in_de_Tuin_De_Wijk.mp4

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
DE WIJK - Te koop: 4 winterbanden compleet met stalen velgen. Kunnen nog wel een rondje mee. 205/55/R16 doe een bod! Meer informatie: 06-50953385.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DE WOLDEN - Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) dat een stuk lager is dan in 2020 en een variabel deel waarop u zelf invloed heeft.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Diftar; verruiming openingstijden mileustraat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DE WOLDEN - Een jaar geleden zijn gemeente De Wolden, gemeente Hoogeveen en de Samenwerkingsorganisatie van beide gemeenten nadrukkelijker aan de slag zijn gegaan met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Op deze wijze duurzaam inkopen is goed voor met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, goed voor de wereld om ons heen en goed voor lokale en regionale ondernemers.


Ga door met lezen van "Focus op lokaal inkopen van gemeente De Wolden werkt!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
RUINERWOLD - Helaas moeten wij editie 2021 van de kroegloop voor de tweede keer op rij annuleren. Door corona zijn wij genoodzaakt om het opnieuw af te blazen. De gezondheid van alle lopers en vrijwilligers vinden wij belangrijker dan de loop. Het goede doel blijven wij steunen: Fleur Bloemen Stichting. Wij gaan er vanuit dat 2022 wel door kan gaan. Zet de datum maar alvast in je agenda: 19 maart 2022. Met zijn allen maken wij er dan een fantastisch evenement van.

KroegloopFoto: Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 10
REGIO - Nederland is een waterland. Waar je ook bent, het water is nooit ver weg. We hebben prachtig oppervlaktewater zoals rivieren, meren, sloten, plassen, vijvers en zeeën en we douchen en drinken water uit de kraan. Maar er is ook water dat je (liever) niet ziet, zoals grondwater en rioolwater.

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Een probleem in of bij het water? Meldpuntwater.nl"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1312, totaal 26237 artikelen)