'

Nov 26
DE WIJK - Wie nog op zoek was naar de laatste historische plaatjes om het Coop album compleet te krijgen, was vrijdagmiddag van harte welkom in het Dorpshuis in De Wijk. De eerste spaarders stonden om 13.00 uur al op de stoep. Daarna liep het gestaag door. Want dit was de uitgelezen kans om het boek compleet te krijgen. En dus werd er volop geruild.

Eigen foto

Ga door met lezen van "Plaatjes ruilen om stickerboek compleet te krijgen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WIJK - Binnenkort start weer de succesvolle kipactie van de korfbalvereniging RoReKo. Iedereen heeft last van hoge energieprijzen en inflatie, waaronder sportverenigingen. Mede door dit soort acties lukt het de korfbalvereniging om een bijdrage te leveren aan het nieuwe normaal, namelijk bewegen!

Ga door met lezen van "Roreko Kipactie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
RUINERWOLD - Muziekliefhebbers opgelet! Op zondag 11 december organiseert Stichting Pimpernel een laagdrempelige middag vol muziek met workshops en optredens. Iedereen is welkom als deelnemer of bezoeker.


Ga door met lezen van "Muziek Workshops en Jam Sessie Pimpernel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
Dé aftrap van Orange the World in Meppel

MEPPEL - Orange The World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Ga door met lezen van "De Meppeler bruggen kleuren oranje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
In cliënt ervaringsonderzoek Wmo 2021

DE WOLDEN - Een ruime meerderheid (86%) van de inwoners van De Wolden die gebruik maken van de Wmo zijn tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning die zij krijgen. Dit blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek van de Wmo 2021.


Ga door met lezen van "Goede waardering voor gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
ZUIDWOLDE - Ondernemersvereniging Zuidwolde is druk bezig met de voorbereidingen voor een schaatsbaan in Zuidwolde. In de week van 19 tot en met 23 december wordt het laaggelegen gedeelte van het Kerkplein (voor de muziekkoepel) omgetoverd in een gezellig ijsplein voor jong tot oud met gratis toegang.

Ga door met lezen van "Ondernemersvereniging organiseert ijsplein in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DE WIJK - VTV De Slenken start ook dit jaar weer vroeg met de verkoop van kerstbomen. Het wordt weer tijd om gezelligheid in huis te creëren. Lang genieten van een mooie kerstboom zo uit de grond in huis, wie wil dit niet.

Ga door met lezen van "VTV De Slenken start met verkoop kerstbomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DRENTHE - Van 25 november tot en met 24 december worden in Drenthe gratis douchetimers uitgedeeld aan inwoners. Met deze handige gadget wil de provincie Drenten helpen om minder warm water te gebruiken.

Met meerdere personen tegelijk douchen is ook een optie.

Ga door met lezen van "Wegens succes herhaald: uitdeelactie gratis douchetimers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DE WOLDEN - Koolmonoxide ruik je niet, proef je niet en zie je niet. De klachten die je ervaart bij een koolmonoxidevergiftiging zijn niet altijd direct herkenbaar, want het lijkt op griepklachten.

Ga door met lezen van "Pas op voor koolmonoxidevergiftiging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK - Het ouderwetse Sinterklaos Lott’n is terug van weg geweest in De Wijk. In vroeger jaren werd deze populaire sinterklaasspelletjes altijd gespeeld bij café Wittink. Mark van Braam, beheerder van het Dorpshuis De Wijk heeft dit weer opgepakt. Zaterdag 26 november komt al deze gezelligheid weer terug.

Ga door met lezen van "Sinterklaos Lott’n terug van weg geweest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
MEPPEL - Als voorbereiding op het komende kerstfeest worden er in Meppel in de Adventstijd Avondgebeden gehouden. Het doel van deze momenten is ruimte bieden om stil te worden van binnen.

Ga door met lezen van "Voorbereiden op kerst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
“Een plek waar mensen elkaar vinden”

RUINEN - Afgelopen maandag is de weggeefwinkel Noppes feestelijk geopend door burgemeester Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden, samen met vrijwilliger van het eerste uur Samya Nin. De opening vond plaats in een bijeenkomst met vrijwillige medewerkers, beroepskrachten en een aantal vaste bezoekers.

Ga door met lezen van "Weggeefwinkel Noppes geopend door burgemeester Nieuwenhuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK - Het is weer tijd voor een feestje, een feestje met live muziek. Zaterdag 17 december komt Rockband Over The Coke naar café de Wiekslag in De Wijk voor gezellige avond rockmuziek. De muziek begint rond 21.00 uur. Over The Coke bestaat uit drie heren uit de Wijk, Schoonloo en Punthorst. Over The Coke brengt het beste uit de jaren 60/70/80 met stevige rockmuziek. Ze spelen met drums, percussie, gitaar en bas. Onlangs deden ze ook mee aan het Huiskamerfestival in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WOLDEN - Inwoners van De Wolden ervaren de gemeente als een veilige gemeente om in te wonen, blijkt uit onderzoek. Dat wil het college van burgemeester en wethouders graag zo houden. Daarom stelde zij aandachtspunten op voor de komende jaren in de kadernota veiligheid, toezicht en handhaving. Het college vraagt de gemeenteraad om deze aandachtspunten te onderstrepen.

Ga door met lezen van "College De Wolden blijft komende jaren inzetten op veiligheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
REGIO - Na de eerdere goed verlopen derby in IJhorst, was het zondag tijd voor de tweede derby van het seizoen, dit keer in Havelte. Vorig seizoen werd er twee keer verloren van Havelte, dus Ruinerwold was gedreven om dit recht te zetten.


Ga door met lezen van "Ruinerwold krijgt deksel op de neus in Havelte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
REGIO - Ruim de helft van de Nederlanders van 16 jaar of ouder gaf in 2022 aan hun oude mobieltjes thuis te bewaren, ruim 10 procent levert ze in voor recycling. Ook oude laptops en tablets verdwijnen vaak naar zolder of in een la. Bij het aanschaffen van nieuwe smartphones of andere (mobiele) apparaten letten kopers eerder op snelheid, geheugencapaciteit en prijs dan op duurzaamheid of milieu. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers van het onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2022.

Ga door met lezen van "Oude mobieltjes, laptops en tablets verdwijnen in la of doos op zolder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
DE WIJK - Zoals bij velen wel bekend organiseert de Supporters Vereniging Wacker al jaren de bekende kaartavonden in de kantine. Echter, op 25 november 2022 komt de kaartavond, vanwege de voetbal wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Ecuador te vervallen.

Ga door met lezen van "Activiteiten in kantine bij Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
Cabaretgezelschap te boeken bij artiestenbureau Bemo Entertainment

DRENTHE - Na 2 jaren van stilte is er eindelijk weer goed nieuws voor alle liefhebbers van de Drentse humor. Vanaf begin September 2022 toert Drenthe Plat weer kris kras door Noord- Nederland met een gloednieuw programma boordevol Drentse humor en liedjes.

Ga door met lezen van "Drenthe Plat met nieuwe programma op tournee"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
DE WOLDEN - Woensdag 16 november heeft wethouder Egbert van Dijk voormalig wethouder Jan van ’t Zand gevraagd fietsambassadeur voor De Wolden te worden. Jan fiets zelf ook graag en is altijd betrokken geweest bij de wielersport in onze gemeente.

Ga door met lezen van "Jan van ’t Zand fietsambassadeur De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1409, totaal 28178 artikelen)