'

Apr 17
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden en Welzijn de Wolden biedt een kosteloze energiecoach aan om haar inwoners te ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten en het verduurzamen van hun huishoudens. Dit initiatief is gericht op het verstrekken van praktische tips om energie-efficiëntie te verbeteren en duurzame energieopties te verkennen.

Ga door met lezen van "Gratis energiecoach beschikbaar voor inwoners van gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
DE WOLDEN - Zaterdagochtend in De Wolden. Het dorp komt tot leven met de wekelijkse markt, waar buren niet alleen komen voor verse producten maar ook voor het laatste nieuws en een praatje. Tussen gesprekken over de voetbalwedstrijd van gisteren en de aankomende dorpsfeesten, komt een nieuw onderwerp steeds vaker ter sprake: hoe we ons dorp een beetje mooier en groener kunnen maken.

Ga door met lezen van "Zonnepanelen op je dak: De Wolden geeft energie!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
DE WIJK - Maandagochtend 15 april was er, vroeger dan normaal, veel activiteit rond de tennisbanen van RacketSport Vereniging Voorwijk. Al lange tijd is de vereniging bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van padelbanen. Padel is al een paar jaar de hardst groeiende sport in Nederland, vooral omdat het laagdrempelig en minder technisch is dan tennis.

Ga door met lezen van "Binnenkort Padel spelen in De Wijk!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
RUINEN - Graag nodigt Antoinette Cremers, van Kracht van Kunst uit Ruinen je uit voor het Cultureel Café De Wolden op maandag 29 april 2024 in Expositie Atelier: Kracht van Kunst. Tijd: 19:30 uur. Locatie: Atelier Kracht van Kunst (Kloosterstraat 10, Ruinen). Aanmelden: info@antoinete-art.nl (vanwege beperkt aantal plekken)

Ga door met lezen van "Cultureel Café De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
DE WIJK - Belangenvereniging De Wijk e.o. hield onlangs de algemene Ledenvergadering in het Dorpshuis. Voorzitter Atse Nederveen was blij met de opkomst. Na een toelichting op het jaarverslag door secretaris Klaas van der Ziel en van de jaarrekening door penningmeester Niek Slomp kon na het verslag door Gonda Lier van de kascontrolecommissie de focus snel naar aandachtspunten die nu en in de komende periode van belang zijn.

Archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Terugblik jaarvergadering Belangenvereniging De Wijk e.o."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
DRENTHE - Drie voorstellingen, een koor en een spoken word wandeling in het Rensenpark in Emmen. Dat is wat bezoekers 3 mei kunnen verwachten tijdens het avondvullende evenement NEXT.

Ga door met lezen van "No Porn Flakes en de Melkman tijdens NEXT"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
REGIO - Het is lang geleden, dat beide clubs elkaar in competitieverband hebben ontmoet(volgens een deskundige Beilenaar 9 seizoenen!!). In dat seizoen, nog steeds volgens die deskundige, won Wacker die wedstrijd met 1 – 0, werd Beilen dat jaar kampioen en promoveerde naar de 2e klasse. Tot zover de historie, terug naar het heden.

Ga door met lezen van "Wacker en Beilen verdelen de punten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINERWOLD - “Als je wint, heeft de tegenstander ook geen punten”. Waar normaal gesproken de wijsheid van Eddy de Wit komt, werd Eddy deze zondag voorbijgestreefd door Kees van Dijk. Het mag duidelijk zijn dat Kees een prima eerste nacht in de Vogelbuurt heeft gehad.

Ga door met lezen van "Ruinerwold wint in eigen huis ook van Dwingeloo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
DE WIJK - Het is weer bijna zover. Ons mooie buitenzwembad De Slenken gaat open op zondag 28 april om 13 uur! Gedurende de maand april wordt er ieder jaar heel hard gewerkt door vele vrijwilligers om alles weer spic en span te krijgen.

Ga door met lezen van "Zwembad de Slenken gaat weer open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WOLDEN - Bibliotheken de Wolden start op 15 april met het aanbieden van Welkom Online workshops, een digitaal lesprogramma voor 65-plussers uit gemeente de Wolden.

Ga door met lezen van "Online workshops voor 65 plusser"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DRENTHE - Woningeigenaren met een laag inkomen kunnen tot € 2.500 subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten.

Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs

Ga door met lezen van "Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WOLDEN - Woon je zelfstandig, ben je (tijdelijk) beperkt, kun je niet goed meer uit de voeten, heb je geen handige buur of kennis en woon je in de gemeente De Wolden?

Ga door met lezen van "De Klussendienst van Welzijn De Wolden komt je graag helpen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 14
DE WIJK - Op zaterdag 20 april komt de Koninklijke Muziekvereniging Apollo bij je aan de deur. De vereniging verkoopt diverse soorten planten zoals Spaanse margrieten, geraniums, petunia’s en grote hangpotten.

Ga door met lezen van "Jaarlijkse plantenactie Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 13
DE WIJK - Deze week werd de jaarlijkse opbrengst van de Valentijnstaarten-actie van MC Antrappers en Dewijk.info overhandigd aan Dorpshuis De Wijk. Beheerder Mark van Braam nam de cheque in ontvangst van Arend Klomp.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Dorpshuis De Wijk investeert in terrasmeubilair"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 12
DE WIJK - Dinsdag bereikte ons de droevige mededeling dat Roelof 'Oele' Hulzebos uit De Wijk is overleden op de leeftijd van 79 jaar na een periode van ziekte. Roelof heeft een significante bijdrage geleverd aan V.V. Wacker, waar hij gedurende vele jaren actief was als voetballer, scheidsrechter en vrijwilliger achter de bar in de kantine.

Ga door met lezen van "In memoriam: Roelof Hulzebos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 12
DE WOLDEN - Sinds 2018 viert De Wolden jaarlijks haar culturele helden: al die dynamische inwoners, verenigingen en organisaties die het culturele landschap van De Wolden vormgeven.

Het Onwies Faute Feest is een van de genomineerden

Ga door met lezen van "Wie wint Culturele Prijs De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 12
DE WIJK - Alexander Gerrits mag zich een jaar lang de beste gehaktballenbakker van De Wijk noemen. Tijdens de jaarlijkse gehaktballenwedstrijd afgelopen zaterdag kwam deze gehaktbal het beste uit de pan volgens de jury. Het gehakt hiervoor werd gesponsord door Coop Dunnink uit De Wijk. Twaalf personen doken de keuken van het Dorpshuis in om de jury een lekkere gehaktbal voor te schotelen.

Ga door met lezen van "Alexander Gerrits maakt de beste gehaktballen van De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 12
RUINEN - Op woensdag 1 mei organiseert Natuurmonumenten van 11.00 tot 16.00 uur een wolmarkt rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. De markt sluit aan bij de WIE-WAT-WOL expositie over het Drents Heideschaap die in het bezoekerscentrum te zien is.

Foto: Andries-de-lande-Cremer

Ga door met lezen van "Wie-Wat-Wolmarkt in bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 11
DE WIJK - Wijker Kunst trok afgelopen zaterdag een volle kerk met haar muzikale prestaties. De eerste bezoekers betraden al vroeg de kerk in IJhorst voor het Concert Varié. Voorzitter Betty Feenstra verwelkomde onder meer vertegenwoordigers van de gemeenten De Wolden en Staphorst, evenals oud-dirigent en erelid Bert Lammers.

Ga door met lezen van "Wijker Kunst musiceert voor een volle kerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 11
RUINERWOLD - Hooikoorts komt veel voor: circa 20% van de bevolking heeft hier last van. Meestal beginnen de hooikoortsklachten in het voorjaar door pollen van bomen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij sommige mensen reageert het lichaam heel heftig zodra stuifmeel in het lichaam komt. Dat zorg voor een allergische reacties met als gevolg klachten als een loopneus, tranende/jeukende ogen, niesbuien of een koortsig gevoel.

Ga door met lezen van "Last van hooikoorts? Ter Harmsel biedt uitkomst met Medical Taping!"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1484, totaal 29672 artikelen)