'

Sep 17
RUINEN - In ’t Neie Punt in Ruinen gaan vanaf vrijdag 20 september twee nieuwe yoga groepen starten. Er is een specifieke les “yoga voor sporters” en een les “yoga en meditatie”. De lessen zijn zeer geschikt voor beginners maar ook deelnemers met meer ervaring zullen voldoende uitdaging en diepgang vinden. Yoga is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of lenigheid. Een proefles is gratis. Op zondag 22 september start een nieuwe cursus Mind-Walk®, die groep is bijna vol. Zie www.groenkracht.nu voor alle details.

Ga door met lezen van "Nieuwe yogalessen op vrijdagavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 17
DE WIJK - Op 28 september viert Nederland voor de veertiende keer Burendag. Coop Dunnink sluit zich aan bij dit initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. We maken er in en om de winkel een bijzondere dag van met koffie, cupcakes en leuke kinderactiviteiten. Want: Burendag vier je samen!

Burendag (3)A

Ga door met lezen van "Burendag vier je samen, bij Coop Dunnink"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 17
DRENTHE - In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. Het is Oktober Kindermaand. Op basisscholen verspreid door de hele provincie geven burgemeesters woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 het startsein voor deze speciale actiemaand.

Ga door met lezen van "Burgemeesters geven startsein Kindermaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 17
ZUIDWOLDE - Stichting De Meule van Wassens schreef in juni een fotowedstrijd uit, een actie met als doel nog meer betrokkenheid te krijgen voor de molen die momenteel gerestaureerd wordt. Zaterdag 14 september werden tijdens Open Monumentendag de winnaars bekend gemaakt.

foto: Ben Veerbeek

Ga door met lezen van "Winnaars van de Meule van Wassens fotowedstrijd zijn bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
REGIO - Oristo (High Five U.S. x Vivaldi) was vrijdagavond het duurste veulen bij de jubileumeditie van de Veulenveiling Dwingeloo. De nationaal kampioen bij de dressuurveulens van dit jaar verwisselde voor € 14.000 van eigenaar. De 50 veulens die onder de hamer kwamen werden gemiddeld voor iets meer dan vijfduizend euro verkocht.

Ga door met lezen van "Nationaal kampioen Oristo duurste veulen op jubileumveiling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
MEPPEL - Op de N375 bij Meppel is een automobilist van de weg geraakt en tegen een paal met een verkeersaanduiding gereden maandagmiddag. De bestuurder raakte licht gewond en werd behandeld in de ambulance. Over de juiste toedracht van het ongeval is niets bekend.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
ZUIDWOLDE - Lichaamsbeweging zonder competitief element, bewust bezig zijn met je lichaam en lekker ontspannen: dat wil Kinderyoga LINDA kinderen bieden. Op maandag 30 september start Linda Lubberman met kinderyoga voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in de bibliotheek van Zuidwolde. De lessen deze middag zijn bedoeld ter kennismaking en zijn gratis.

Ga door met lezen van "Start kinderyoga in bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
RUINERWOLD - Het Zomerfeest is zondag op daverende wijze afgesloten met een playbackshow en formidabel optreden van KaramBam. Tijdens de playbackshow puilde de tent weer uit met toeschouwers. Het publiek genoot van de vele creatieve kunststukjes en optredens die voorbij kwamen.


Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zomerfeest Ruinerwold op daverende wijze afgesloten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
DE WIJK/KOEKANGE - De Open Dag van de Brandweer De Wijk-Koekange is zaterdag een groot succes geworden. Gedurende deze dag kon het publiek zich vermaken met diverse spuitspelletjes (begeleid door Jeugdbrandweer Meppel) en werd er uitleg gegeven over de voertuigen en het materiaal van de brandweer, politie en ambulance. Ook aanwezig zijn een bergingstruck, een vrachtwagen met als onderwerp ‘dode hoek’, de EHBO-vereniging, VVN, VRD en diverse kleinere stands.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Open Dag Brandweer een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
REGIO - Zondag 22 september is er een gezellige en sfeervolle braderie en vlomarkt in het prachtige Vledder. Op deze braderie zullen diverse standhouders aanwezig zijn met onder andere kleding en fashion, lederwaren, sieraden, cadeauartikelen, boeken, brocante en nog veel meer.

Ga door met lezen van "Braderie & vlomarkt Vledder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
ZUIDWOLDE - Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeenten en de politie. De achterliggende gedachte is eenvoudig: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen vinden. Ook u, als inwoner van De Wolden, kunt zich hiervoor aanmelden.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Burgernet van groot belang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 16
ZUIDWOLDE - In het gemeentehuis in Zuidwolde zijn momenteel de kunstwerken van Mathilde Jongbloed te zien. Zij werkt vooral met textiel, bestaande uit allerlei soorten garens (katoen, wol, linnen, acryl) die door elkaar heen worden gebruikt.

Ga door met lezen van "Expositie Mathilde Jongbloed"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DRENTHE - Provincie Drenthe investeert € 1 miljoen in de maakindustrie van de toekomst. Ondernemers die hun bedrijf slimmer en schoner willen maken en die hun ervaringen met andere bedrijven willen delen, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken. De eerste aanvraagperiode start op 1 oktober 2019.

Ga door met lezen van "Provincie Drenthe investeert in slimme maakbedrijven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
ZUIDWOLDE - Zwembad De Waterlelie krijgt volgend jaar een familieglijbaan. Het benodigde geld, 80.000 euro, is eindelijk binnen en dat betekent dat het sein op groen kan. Het geld werd met een lange reeks aan acties binnengehaald, zoals een aantal obstacleruns, zwemlopen en dit jaar een loterij.Ga door met lezen van "Zwembad De Waterlelie krijgt familieglijbaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
REGIO - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. Er zijn in augustus 13 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. De trend is afgelopen jaren redelijk vlak.

Ga door met lezen van "Aantal faillissementen gedaald in augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WOLDEN - Dit jaar werd er in Drenthe al 289 keer ingebroken. Dit aantal had echter veel hoger kunnen zijn, want inbraakpogingen slagen niet altijd. In totaal werden er 105 meldingen gedaan van een mislukte inbraakpoging. In De Wolden steeg het aantal inbraken fors (+63,6 procent).Ga door met lezen van "Steeds meer inbraken in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 15
DE WIJK - Op 11 augustus 2019 was het 90 jaar geleden dat de Landelijke Rijvereniging "Viribus Unitis" is opgericht. Viribus Unitis wat Latijns is voor "met vereende krachten is een actieve vereniging bestaande uit vijfenveertig leden. De jongste is vijftien, en het oudst rijdende lid is vijfenveertig, merendeels dames vertelt voorzitter Henk Kamerman.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Viribus Unitis na 90 jaar nog steeds springlevend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
RUINERWOLD - Ruinerwold heeft vanmorgen weer genoten van een prachtige optocht. Ook het weer was prachtig. Niet iedereen was helemaal fit en uitgerust na het avondje 'Snollebollekes' maar dat mocht de pret niet drukken. De onderwerpen waren weer als vanouds, grappig, spitsvondig, actueel en origineel. De eerste prijs ging naar 'Het leven is een achtbaan'.

foto:BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinerwold geniet van fraaie optocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
RUINERWOLD - 'Van links naar rechts', de feesttent ging vrijdagavond op de kop met Q music the party, met het foute uur en natuurlijk het optreden van de Snollebollekes. Met bijna 1600 bezoekers was het stijf uitverkocht. Bijna alle bezoekers kwamen verkleed naar het 'foute feest'. Natuurlijk kwamen alle grote hits en meezingers van de Snollebolkes voorbij.


Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 14
FORT - Elkaar ontmoeten onder het genot van een heerlijke kop eigengemaakte soep kan weer in Fort op dinsdag 24 september, ook is er zelfgebakken brood en boerenkaas afkom-stig uit het dorp.

Ga door met lezen van "Samen soep eten in Fort"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1211, totaal 24201 artikelen)