'

Jul 19
REGIO - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juni 10 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen in de eerste helft van 2021 is iets meer dan de helft lager dan in het eerste halfjaar van 2020.

Ga door met lezen van "Minder faillissementen in juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINERWOLD / RUINEN - V.V. Ruinerwold en V.V. Ruinen zoeken voor het seizoen 2021-2022 een enthousiaste trainer voor de gezamenlijke JO19. De voetbalverenigingen van Ruinerwold en Ruinen zullen in het seizoen 2021-2022 voor het eerst gezamenlijk optrekken. Dit zal voor de JO19 en JO17 zijn.

Ga door met lezen van "Trainer gezocht voor gezamenlijke JO19"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DE WOLDEN - Zoals we allemaal weten kunnen er veel dingen door de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. Activiteiten liggen stil én veel mensen zijn aan huis gebonden. Voor veel mensen komt hiermee een alledaags praatje te vervallen.

Ga door met lezen van "Hou je van bellen of schrijven? Word ‘PraatMaatje’!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINEN - Biljartclub "De Tump" is ruim 40 jaar geleden opgericht en is nog steeds springlevend. Destijds is het klein begonnen in dorpshuis De Tump, vandaar de naam. In de loop der jaren is de club eerst verhuisd naar "de Poort"in Ruinen’ Sinds juni 2021 is de kantine van sporthal De Marse de speel locatie. In deze ruimte heeft de club de beschikking over een afgescheiden ruimte met twee biljarts.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Biljartclub De Tump te Ruinen springlevend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
KOEKANGE - Het was in 1970 dat het leven voor Leen en Ina Noordsij een geheel andere wending kreeg. Op vakantie in Balkbrug, besloot het echtpaar uit Vlaardingen de omgeving te verkennen. In Koekange zagen ze een oud vervallen boerderijtje staan. En dat was ‘liefde op het eerste gezicht’. Ze konden het kopen en twee maanden later woonden ze er zelfs al. Met de twee dochters Edith en Liesbeth streken ze neer aan de Noordwijkerweg 19. Om daar een pension voor te starten voor pleegkinderen, mensen met een lichamelijke beperking en andere hulpbehoevenden.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Bokkensprong weer in ere hersteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
HOOGEVEEN - Op donderdag 29 juli vindt er een taxatiemiddag in Hotel Hoogeveen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 14.00 en 16.30 uur boeken (denk aan (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken), handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag in Hotel Hoogeveen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
STAPHORST - De voedselbank steunt gezinnen met gezonde levensmiddelen en zorgt bovendien voor een glimlach bij mensen die dit goed kunnen gebruiken. Boer Staphorst draagt graag zijn steentje bij voor de voedselbanken Zuidwest-Drenthe en Zwolle e.o. Help jij ook mee? Want een klein bedrag voor jou is onbetaalbaar voor een ander!

Ga door met lezen van "Samen met Boer Staphorst voor de voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
DE WOLDEN - Het college besluit om de huur van het 1e kwartaal van 2021 van de amateursportverenigingen volledig kwijt te schelden. Dit onder voorbehoud dat de gemeente volledig gecompenseerd wordt door het Rijk. Daarnaast besluit het college de huur van het 1e kwartaal van de amateursportorganisaties voor 75% kwijt te schelden voor wat betreft niet-gebruiksgebonden verhuur (buitensport).

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
RUINERWOLD - De Eikenprocessierups tiert welig aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold. De eikenprocessierups werd sinds het begin van de jaren 1990 steeds algemener in België en Nederland. Het aantal meldingen van overlast nam in de loop der jaren sterk toe en betrof een steeds groter gebied; het dier vestigde zich steeds noordelijker.Foto's: L. van Elp

Ga door met lezen van "Eikenprocessierups tiert welig"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 16
STAPHORST - Stichting Welzijn Staphorst houdt op donderdag 26 augustus een gezellige Bingo-middag in het Dienstencentrum in Staphorst. De Bingo wordt georganiseerd door vrijwilligers van SWS.

Ga door met lezen van "Bingo bij SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
DE WOLDEN - Vanaf 1 juli 2021 heeft gemeente De Wolden, net zoals andere overheidsinstanties, te maken met de Wet elektronische publicaties. Deze wet verplicht ons om alle officiële publicaties te plaatsen op de website officielebekendmakingen.nl en niet meer op de gemeentepagina van De Wolder Courant.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vanaf 1 juli: Wet elektronische publicaties (WEP)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
REGIO - Altijd al eens willen weten hoe het precies zat met de Franse para’s op 7 en 8 april 1945 rond Den Hulst, Stapborst en Balkbrug? Wandel dan zaterdag 17 juli om 14.00 uur onder leiding van een gids mee met de wandeling naar aanleiding van het boek ‘De laatste sprong.

Ga door met lezen van "Wandeling ‘Zuidflank Operatie Amherst in Boswachterij Staphorst’, o.l.v. gids."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 15
RUINERWOLD - Oldtimerdag 2021 gaat definitief niet door zo heeft het bestuur gisteravond besloten tijdens de vrijwilligersavond in het dorpshuis. Aanvankelijk was er goede hoop dat het evenement toch nog door kon gaan. Het bestuur wil vanwege de corona maatregelingen geen risico nemen, en heeft het nu besloten om het te verzetten naar 20 augustus 2022.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 14
DRENTHE - Het Drents Museum in Assen heeft twee bijzondere zilveren objecten geschonken gekregen uit de Collectie Krekel. Het gaat om een mokkaservies uit 1906 van edelsmid Jan Eisenloeffel en een inktstel uit 1919 ontworpen door kunstenaar Jac. van den Bosch. De schitterende nieuwe aanwinsten zijn tot en met 5 september 2021 te zien in het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Nieuwe zilveren aanwinsten uit Collectie Krekel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 14
DE WIJK - Voor de collecte van de Nierstichting in de Wijk zoeken we nog een aantal collectanten. In de derde week van september vragen we twee uur van uw tijd. Kleine moeite, groot verschil. De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om nierziekten te genezen. Dankzij onze collecte vrijwilligers kunnen we verschil maken voor het leven. Helpt u ook mee? Meld u aan via nierstichting.nl/2uur

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
DE WOLDEN - Afvalinzamelaar PreZero constateert dat er veel afvalcontainers onjuist worden aangeboden. Hoe zit het ook alweer? Voor het aan de straat zetten van uw container gelden de volgende regels en richtlijnen.Ga door met lezen van "Aanbieden containers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
met als thema ‘Sport doet iets met je!’

DE WOLDEN - Wij willen jullie daarom de kans geven om jullie vereniging onder de aandacht te brengen door te vragen om de lessen in de maand september open te stellen voor een kennismaking met jullie activiteit.


Ga door met lezen van "September 2021 wordt sportmaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
DE WIJK - Door ziekte van zijn vrouw was 't Vishuus uit Wapse geruime tijd niet meer in De Wijk. Maar ondernemer Andries Wanders laat weten dat het inmiddels weer wat beter met haar gaat. Daarom zijn ze vanaf heden elke woensdag weer op het marktpleintje voor dorpshuis de Havezate in De Wijk te vinden. Van 11.00 - 17.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 13
REGIO - Tussen 2005 en 2020 is het aantal auto’s per huishouden in Nederland toegenomen met 8,9%. Nergens schaften huishoudens zo veel auto’s aan als in Drenthe. Per huishouden staan hier gemiddeld 1,17 auto’s op de oprit: 22,4% meer dan het landelijke gemiddelde. De grootste gemeentelijke uitschieter in Nederland is Staphorst met 53,3% meer auto’s per huishouden. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente CBS-data.

Ga door met lezen van "Autobezit neemt toe, vooral veel auto’s in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 12
RUINERWOLD - Wethouder Gerrie Hempen van de gemeente De Wolden heeft vrijdagmiddag het interactieve maisdoolhof bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe officieel geopend.

Ga door met lezen van "Speelboerderij De Drentse Koe viert 15-jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1342, totaal 26831 artikelen)