'

Nov 22
v.v. Makkinga -v.v. Wacker 2 – 4

DE WIJK - Door alle corona problemen er om heen, kwam het feit, dat onze voetbalclub Wacker zondagmiddag in Makkinga zijn eerste kers op de slagroomtaart kon verdienen in de vorm van een periodekampioenschap, bijna in de vergeethoek en toch was het zo! Doodzonde natuurlijk, dat dit dan moest gebeuren zonder publiek en zonder supporters! Maar de K.N.V.B. is onverbiddelijk en zegt: voetballen!

Ga door met lezen van "Wacker periodekampioen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
DE WIJK - Toen bekend werd dat er op 6 november een festival werd georganiseerd door de vier noordelijke muziekbonden, was dit voor de muzikanten uit de Wijk de bekende stip aan de horizon.Ga door met lezen van "Slagwerkensemble van Apollo trad op in De Tamboer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
DE WIJK - Vorige week bracht Sinterklaas al een bezoek aan andere dorpen in De Wolden. Zaterdag deed hij De Wijk aan. Wethouder Egbert van Dijk was aanwezig om de goedheiligman een warm welkom te heten. Waarna hij samen met zijn luidruchtige pieten een tochtje maakte op prachtige oldtimertruck door alle straten in het dorp. Overal in de straten stonden blije kinderen met smart te wachten op zijn komst.Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
DE WOLDEN - Op maandag 22 november wordt in De Wolden huis-aan-huis textiel ingezameld door Sympany. Behalve in Ansen en Veeningen. In Ansen en Veeningen wordt het textiel ingezameld door de verenigingen voor Dorpsbelangen. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding.

In Veeningen wordt het textiel ingezameld door de verenigingen voor Dorpsbelangen.

Ga door met lezen van "Huis-aan-huis inzameling textiel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DE WIJK - De Sint en zijn pieten komen dit jaar weer naar De Wijk. Op zaterdag 20 november toert Sint van 12.30 tot 14.00 uur door alle straten in De Wijk. Sta je in de tuin of achter het raam, zwaai dan even naar hem. En als je een mooie kleurplaat heb gemaakt hang deze dan ook even achter het raam. Verder is nog een speurtocht op 'zoek naar de Pieten' in het dorp. Tussen 13.45 en 14.15 uur kan je een formulier ophalen bij de Coop of bij het Dorphuis in De Wijk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
REGIO - In week 45 (8 tot en met 14 november 2021) overleden ruim 3 750 mensen. Dat zijn er bijna 850 meer dan verwacht, er is oversterfte. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "In week 45 overleden bijna 850 mensen meer dan verwacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
RUINERWOLD - Voor je het weet staan de kerstdagen weer voor de deur. Daarom is Kringloop De Wolden al gestart met de verkoop van kerstartikelen. Dat betekend volop gezelligheid in de winkel.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Volop kerstspullen te koop bij Kringloop De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DE WIJK - Het is inbrekersgilde is weer actief in deze donkere dagen. Aan de Parkweg en Beatrixweg in De Wijk zijn meerder pogingen tot inbraak geweest. Daarnaast is er afgelopen woensdagavond een melding binnen gekomen over een persoon die een meisje heeft lastig gevallen. De persoonsomschrijving voldoet exact aan de man die twee geleden ook is gesignaleerd in de buurt. De politie doet onderzoek. Heeft u zelf iets gezien, of weet u meer neem dan ook contact op met de politie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
DE WOLDEN - In heel het land is er een grote behoefte aan extra woningen. Zo ook in onze regio. Gemeente De Wolden zet de komende jaren in op een versnelling van de woningbouw. Om dit te bewerkstelligen wordt er ingezet op het verkorten van de doorlooptijd van aanvragen en plannen die met een verkorte procedure vergunt kunnen worden.

Ga door met lezen van "De Wolden zet in op versnelde woningbouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 18
FORT - In deze tijden van onrust kan een moment van ontspanning soms een hele uitkomst bieden. En wat is er lekkerder dan je dag vanuit deze ontspanning te beginnen!

Ga door met lezen van "Yoga op vrijdagochtend in Fort"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
DE WIJK - Het was vandaag groot feest aan de secr. Ottermanweg in De Wijk. Waar Jan en Tina Bork-Oostindiën het 60 jarig huwelijk vierden. Ook burgemeester Janny Vlietstra kwam even langs om een gebaksvorkje mee prikken.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jan en Tina vieren Diamanten huwelijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
IJHORST - Op zaterdag 27 november 2021 is iedereen van 10:00 tot 16:00 uur van harte welkom op de Wintermarkt in IJhorst. Familiecamping de Vossenburcht aan de Bezoensweg 5 nodigt jong & oud uit voor deze gezellige ochtend en middag. Voor de kinderen zal er genoeg vermaak zijn en de entree is gratis.

Ga door met lezen van "Wintermarkt in IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 17
REGIO - Oktober Kindermaand bij Circus Okidoki was ook dit jaar een succes. Op 9 oktober hebben kinderen ervaren hoe het is om een echte circusartiest te zijn.


Ga door met lezen van "Oktobermaand Kindermaand was groot succes voor Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
Hoe inclusief is jouw club?

DE WOLDEN - Helaas voelt niet iedereen zich welkom in de sport. Alleen zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wees welkom in de sport"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
BERGHUIZEN - De kerstmarkt in Berghuizen op 11 december gaat niet door, i.v.m. hoge corona risico. Dit schuift op naar 9 april 2022. De organisatie hoopt dan een mooie Paasmarkt te kunnen organiseren achter de kerk van Berghuizen van 16.00 - 19.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
REGIO - Op zaterdag 20 november komt Sinterklaas aan in Zuidwolde, Veeningen en Linde. Samen met zijn Pieten zal Sinterklaas de dorpen bij langsgaan. De intocht heeft vanwege de corona maatregelen een iets andere invulling, maar bezoekers zijn welkom.


Ga door met lezen van "Sinterklaas komt naar Zuidwolde, Veeningen en Linde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
RUINERWOLD - Van de Rabobank ClubSupport heeft heeft de Ijsclub Ruinerwold een fantastisch bedrag in ontvangst mogen nemen. Hiermee kunnen ze het doel, het aanschaffen van een laptop voor de ledenadministratie, zeker realiseren! Ze bedanken hiervoor de Rabobank en iedereen die op ze gestemd heeft. Of zoals ze zelf zeggen: 'Laat de vorst maar komen, wij zij er klaar voor! Heeft u de schaatsen al uit het vet gehaald'.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 16
ECHTEN - Al enige dagen zijn er borden, bij het begin van het fietspad vanuit Echten bekeken, geplaatst. Hier wordt kenbaar gemaakt dat er werkzaamheden gaan plaatsvinden.

Ga door met lezen van "Werkzaamheden tbv een veiligere oversteek fietspad Echten-Ruinen."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 15
DE WIJK - De Julianaweg in De Wijk is vanaf vandaag tijdelijk gestremd. Ter hoogte van verzorgingstehuis Dunninge wordt een drempel aangelegdFoto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Julianaweg in De Wijk tijdelijk gestremd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 15
DE WOLDEN - Het is echt herfst, en dat zie je nu de meeste bomen hun bladeren laten vallen. Voor de gemeente is dit het moment om op verschillende plekken in de dorpen bladkorven neer te zetten. Vanaf heden kunt u de bladeren weer in de korven gooien.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bladkorven weer geplaatst "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 1360, totaal 27199 artikelen)