'

Sep 9
MEPPEL - Geïnteresseerden in klassieke muziek in Meppel kunnen dinsdag 12 september in de bibliotheek in Meppel om 9.00 uur kennismaken met het idee van ‘muziek-luistergroepen’. De informatiebijeenkomst in de Bibliotheek in Meppel is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat klassieke muziek. Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie-en discussiemateriaal aan de hand van luisterfragmenten. Informatie: www.senia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
RUINERWOLD - Ruinerwold heeft vanmorgen weer genoten van een prachtige optocht. Bij de start regende het nog flink, later klaarde dit op en kwam het zonnetje zelfs nog even door. De onderwerpen waren weer als vanouds, grappig, spitsvondig, actueel en origineel.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Optocht Ruinerwold start in de regen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
ECHTEN - In uw omgeving heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) meerdere locaties waarmee al zo’n 65 jaar aardgas uit de diepe ondergrond kan worden gehaald. Het gasveld wordt het ‘De Wijk-gasveld’ genoemd. Sinds enkele jaren wordt een speciale techniek gebruikt waarbij ondergronds stikstof aan het gas wordt toegevoegd.

Ga door met lezen van "Rondleiding werkzaamheden NAM locatie De Wijk-100"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
RUINEN - Op zondag 24 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt en parkeren is gratis.


foto: Okko Vos

Ga door met lezen van "Tuin- en Smaakmarkt bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 8
Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds gaat 10 september van start

DE WIJK - Van 10 t/m 16 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds in De Wijk. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Ga door met lezen van "Ruim 30.000 vrijwilligers in actie tegen spierziekten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 8
RUINEN - Restauratie van de bestaande schaapskooi en nieuwbouw van een schaapskooi, machineberging, uitkijktoren en ontvangst- en informatieruimte in Ruinen. 1 maart j.l. is de eerste piketpaal in de grond geslagen voor het eerste onderdeel van het project van stichting “Het Drentse Heideschaap” en het bereiken van het hoogste punt vond plaats op 12 april dit jaar.

Ga door met lezen van "De Schaapskooi compleet gerestaureerd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 8
IJHORST - In De Galerij in IJhorst is tot en met 24 september een tentoonstelling te bewonderen met tekeningen, grafiek en ‘paper work’ van de Australisch-Nederlandse kunstenaar Ilse van Garderen en stenen beelden van de Amsterdamse steenbeeldhouwer Ton Kalle. Ilse van Garderen exposeert voor het eerst in Nederland.

Ga door met lezen van "Robe and Rocks in IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 8
RUINERWOLD - De feestcommissie Ruinerwold was blij verrast met het grote aantal deelnemers woensdagavond bij de quiz-avond over het dorp. Een gezellige afwisselende quiz over van alles en nog wat over Ruinerwold, zoals foto's over het dorp, stukje geschiedenis, bekende personen en noem maar op.


Quizavond foto: JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "Mooie start Zomerfeest Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 8
ECHTEN - Op de Brink van Echten wordt zaterdag de Bellemarkt gehouden. De officiële opening vindt plaats om 10.00 uur en de markt duurt tot 16.30 uur. Er zijn ongeveer vijftig kramen aanwezig van hobbyisten met allerlei leuke vooral zelfgemaakte producten. Kinderen kunnen zelf knutselen. Mannenkoor Ruunder Basalt en popkoor X-cream verzorgen een muzikale bijdrage. Ook is er een verloting met mooie prijzen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
DE WIJK - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. Een speekseltest wees uit dat de man onder invloed van drugs verkeerde. De man werd op een parkeerplaats bij een tankstation bij De Wijk langs de A28 gecontroleerd. In de auto werd een sterke henneplucht geroken.

Ga door met lezen van "Aanhouding rijden onder invloed van drugs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
DRENTHE - Middelbare scholieren in Drenthe halen gemiddeld een 6,534 op de cijferlijst. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Hierbij is gekeken naar de gemiddelde cijferlijsten over een periode van vijf jaar. Voor het eindexamen halen scholieren in Drenthe gemiddeld een 6,449.


foto: Reinder Smit

Ga door met lezen van "Drentse scholieren scoren gemiddeld een 6,534"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
ALTEVEER - Dinsdag 5 september was de schuur van Alteveer 55 versierd en aangekleed voor de ontvangst van de Zonnebloemgasten. Tegen 11.00 uur kwamen ze uit alle uithoeken van de Wolden aangereden: zelf per auto, opgehaald door vrijwilligers, per taxi en zelfs per duo-fiets.

Ga door met lezen van "Gezellige Zonnebloem Picknick"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
DRENTHE - De burgemeesters in Drenthe bezoeken op woensdag 13 september basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij doen dit door het “ik hou van cultuur”-verjaardagsspel te spelen.

Ga door met lezen van "Burgemeesters geven startsein Oktobermaand Kindermaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 6
DE WIJK - Dinsdag 19 september 2017 tussen 19.30 en 21.00 uur organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de aanpak van de vijver bij het Secr. A.W.G. Goldsteinplanstoen/D.l.s. Brietweg. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum Havezate, Dorpsstraat 78 de Wijk.

Ga door met lezen van "Inloopbijeenkomst aanpak vijver in de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 6
DRENTHE - De kans op een ongeval is voor scooterrijders een stuk groter dan voor automobilisten. In Nederland raakt bij bijna de helft van die scooterongelukken iemand gewond. Scooter-en brommerrijders zijn daarmee een kwetsbare groep in het verkeer, ook in Drenthe.

Ga door met lezen van "Campagne ‘Scootervrienden’ vraagt aandacht voor veilig scooterrijden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 6
RUINERWOLD - Stichting Zomerfeest Ruinerwold heeft het programma voor het komende feest weer rond. De optocht, een quizavond, playbackshow, en optredens van divers artiesten, het is zo maar een greep uit het programma. De feestelijkheden zijn dit jaar van 6 tot 10 september. Het feest speelt zich weer af in en rondom de feesttent op het evenemententerrein.


Het bestuur is al gekleed voor het Septemberfest.

Ga door met lezen van "Ruinerwold klaar om feest te vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 6
DE WOLDEN - Hebt u ervaring met energie besparen en duurzaam wonen? Heeft u iets aan uw huis verbeterd en verduurzaamd? Bijvoorbeeld zonnepanelen, vloer- of spouwmuurisolatie of een gasloos huis? Dan kunt u anderen op weg helpen door mee te doen met de Duurzame Huizen Route in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden.

Ga door met lezen van "Meedoen aan de Duurzame Huizen Route? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 6
DE WIJK - Christel Kok van Schoonheidssalon Huydcare start vanaf 1 oktober met de TCA behandeling. Hierin wordt 7,5% TCA gebruikt. Christel: ‘Je kan het zien als een vuilnismannetje die in je huid gaat en daar alle beschadigde cellen opruimt en aanmaak van mooie gezonde cellen activeert. Daarbij is het een behandeling die voor elk huidtype geschikt is en snel resultaat geeft’.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Schoonheidssalon Huydcare start met TCA behandeling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 6
DE WIJK - Op zaterdag 23 september organiseert Ontmoetingscentrum De Havezate in samenwerking met speeltuinvereniging De Speulhorst een gezellig samenzijn voor jong en oud in het kader van Burendag.
Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur kun je deelnemen aan allerlei spelletjes en workshops.

Ga door met lezen van "Burendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 5
in Alteveer-Kerkenveld

ALTEVEER/KERKENVELD - Voor de achtste keer op rij organiseert De Wolden, dit jaar met medewerking van Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld, de jaarlijkse wandeling met de burgemeester. De wandeling start op vrijdag 22 september om 14.30 uur bij het dorpshuis ‘De Alke’ en laat u de mooie plekken van Alteveer en Kerkenveld zien. Iedereen die nieuwsgierig is naar deze omgeving of vragen, tips en adviezen voor burgemeester Roger de Groot heeft, is van harte welkom.

foto 2
fotoarchief: Wandeling met de Burgemeester in Ruinerwold. (2014)

Ga door met lezen van "Wandel 22 september met burgemeester De Groot"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 334 van 1349, totaal 26968 artikelen)