'

Feb 13
DRENTHE - Op dinsdag 12 februari heeft het Drents Museum tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een cheque van € 435.931,- in ontvangst genomen. Op het Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 79,4 miljoen euro kan verdelen onder 79 culturele organisaties. Het Drents Museum is daar één van. Het bedrag is bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.
Naast de jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- waarmee de BankGiro Loterij het Drents Museum in de periode van 2018 tot en met 2022 structureel steunt, komt er dit jaar € 135.931,- bij. Dit bedrag is het afgelopen jaar via de liefhebbers van het Drents Museum bij elkaar gespeeld. Zij gaven bij hun deelname aan dat de helft van hun inleg voor het Drents Museum bestemd is.

Harry Tupan, algemeen directeur van het Drents Museum, nam de cheque trots in ontvangst: ‘Wij danken de BankGiro Loterij voor hun financiële bijdrage. Hiermee kunnen wij onze tentoonstellingen, aankopen en toekomstige plannen voortzetten. Ook dank aan alle deelnemers van de BankGiro Loterij die met hun deelname ons museum steunen!’

Financiële steun voor culturele sector
In totaal heeft de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdeelt onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA