'

Sep 26
RUINERWOLD - Zondagmiddag troffen onder zonnige omstandigheden KIOS en KV Danaieden elkaar in Ruinerwold. De ploeg uit Leiden is een compleet onbekende voor de Spekbraanders. Het was dus afwachten wat er uit de zwarte touringcar vanuit Leiden zou gaan komen.

Ga door met lezen van "KIOS hersteld zich op tijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK - Afgelopen donderdag hadden de kinderen van Doomijn postweg feest. De dag van de leidster werd op deze dag gevierd! Wat was het een feest, de kinderen mochten verkleed komen en na een lekkere versnapering kwam er een huifkar met een grote trekker. Alle kinderen mochten mee wat hebben we een plezier gehad en veel gezien! En om het feest compleet te maken had de oudercommissie voor alle kinderen en leidsters pannenkoeken gebakken die gingen er wel in!

doomijn1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
KOEKANGE - Zondag 25 september is bij KV KIA het elektronisch scorebord in gebruik genomen. Dit scorebord is mede mogelijk gemaakt door Werktuigenvereniging Wij Boeren Voor U!, Garage Gritter en de Rabobank. Trea ten Kate, namens KV KIA, heette een ieder van harte welkom en daarna hebben Hans Vetketel namens Wij Boeren Voor U! en Jan Anne Gritter namens Garage Gritter de officiële handeling verricht. KV KIA wil de sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage. De wedstrijd die hierna gespeeld werd door KIA 1 is gewonnen met 10-6 van Moedig Voorwaarts 1.

kia-1a

Ga door met lezen van "KV KIA neemt elektronisch scorebord in gebruik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WOLDEN - Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van sport en bewegen. Kinderen die voldoende bewegen en regelmatig sporten presteren beter op school en blijven minder vaak zitten. Motorisch goed ontwikkelde kinderen leren sneller nieuwe vaardigheden en zijn sociaal sterker. Meer dan voldoende reden voor gemeente De Wolden om scholen te stimuleren vakleerkrachten aan te stellen.

Ga door met lezen van "Meer vakleerkrachten bewegingsonderwijs in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
REGIO -De rat lijkt bezig aan een opmars in Nederland. Het aantal meldingen van rattenoverlast in Nederlandse gemeenten is nog nooit zo hoog geweest. Bovendien is de ziekte van Weil, een ernstige infectieziekte overgebracht door de bruine rat, terug van weggeweest. In een jaar tijd is het aantal geconstateerde ziektegevallen in ons land verachtvoudigd! In de Kennis van Nu laten we de gevolgen zien van de opmars van de rat en ontdekt het programma dat de bestrijding van dit knaagdier ingewikkeld is. Een aanzienlijk deel van de ratten is resistent geworden tegen rattengif. Wetenschappers zoeken nieuwe manieren om de rat te bestrijden.


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Ratten rukken op in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD - Café Centraal en Café 't Wold organiseren samen op 1 oktober het derde Oens Noajoarsfestival in een feesttent achter Centraal in Ruinerwold. Uitbaters Sjaak van der Sterre en Rudolf van Spil hebben voor de feestgangers weer een mooi programma samengesteld met optredens van: Dennie Christian, De Wethouders en DJ Timmie Tirol.

Ga door met lezen van "Oens Noajoarsfesival in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
IJHORST - Op zaterdag 22 oktober 2016 zal Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een kraanvogelexcursie organiseren naar Diepholz, dat in het noorden van Duitsland ligt, nabij Osnabrück. Hier liggen maisvelden, die eind oktober gemaaid zijn. Op deze akkers zoeken de kraanvogels naar voedsel, op hun doortocht naar het zuiden. Hier gaan we ’s morgens naartoe. Wanneer iedereen genoeg mogelijkheden heeft gehad om foto’s te maken gaan we naar het NIZ Haus im Moor (informatiecentrum) in Goldenstedt (www.niz-goldenstedt.de), waar we wat kunnen eten en drinken. Hier kan ook mooi gewandeld worden over een plankenpad door het veengebied. Als er tijd voor is, kun je met een treintje het veengebied in (op eigen kosten).

Ga door met lezen van "Kraanvogelexcursie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK - Het derde Smaakmakers Festival in De Wijk zit er weer op. Naast lekker eten en drinken was er live muziek, en diverse (kinder) activiteiten. Mede dankzij het schitterende weer trokken vele culinaire liefhebbers en belangstellenden voor streekproducten naar het festivalterrein nabij de Reest in De Wijk.

smaakmakersfestival

Geplaatst door B S

Tweet This!