'

Sep 27
DE WIJK - De bewoners van de Molenstraat in De Wijk hebben afgelopen zaterdag weer met elkaar de burendag gevierd. Iedereen had weer wat lekkers klaar gemaakt zoals o.a.: soep broodjes salade etc. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.


burendag
eigen foto

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DRENTHE - Nederlandse hotels worden steeds populairder. In de eerste helft van 2016 steeg het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2015 was er ook al een forse stijging. De omzet van hotels steeg in de eerste helft van 2016 met ruim 5 procent. Dit meldt CBS.

Ga door met lezen van "Meer hotelovernachtingen, Drenthe de grootste stijger "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
RUINERWOLD - Afgelopen zondag deed de Ford A Club Nederland even Ruinerwold aan.Ze kwamen even op visite bij 'Mr. Oldtimerdag' Bertus Redeker. En zaten daarna gezellig bij De Klok aan de lange tafel te genieten van het zonnetje.

ford1
Foto: Johan Lint

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
RUINERWOLD - Net als voorgaande jaren, zullen de jeugdleden van Kios ook dit jaar weer langs de deur gaan om vers afgebakken appeltaarten te verkopen. Dit jaar gaan ze op zaterdagmiddag 8 oktober tussen 15:30 en 19:00 uur verkopen. De appeltaarten komen ook dit jaar weer van Coop Koetsier.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WIJK - Vanaf de kantine van voetbalvereniging Wacker aan de Wiltenweg 1 in De Wijk wordt op zondagmorgen 2 oktober 2016 de ATB-tocht van De Wijk verreden. Deze tocht wordt georganiseerd door het wielercomité De Wijk. Er kan gestart worden tussen 9:00 en 10:00 uur en men kan kiezen om 30, 40,50 en 60 kilometer te fietsen.

wielerronde-2016-7a foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zondag 2 oktober 2016 - ATB-tocht De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DRENTHE - Met ruim 700 aanwezigen bij het Russisch Matinee in de Grote Zaal van Theater De Nieuwe Kolk, opende het Drents Museum zaterdag de tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900. Het luidde meteen een samenwerking in van het museum met Theater De Nieuwe Kolk en Bibliotheek Assen. Alle drie organiseren ze gedurende de looptijd van de tentoonstelling activiteiten met een Russische inslag.

Ga door met lezen van "Culturele instellingen haken in op Rusland-expo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WIJK - De Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk organiseert op 9 oktober 2016 een muziekmiddag in het teken van films en series. Het heeft als thema 'Jong & Oud' iedereen is er immers mee opgegroeid! Bezoekers worden meegenomen naar de Science Fiction wereld van Avatar in 2154, The Rock wat zich afspeelt op het gevangeniseiland Alcatraz. Maar ook naar Dances with Wolves met Kevin Costner uit de jaren 90 en zeker Band of Brothers, de tiendelige tv serie uit 2001 over de tweede wereldoorlog.

Ga door met lezen van "Apollo filmconcert voor Jong & Oud"

Geplaatst door B S

Tweet This!