'

Jul 11
RUINEN - Op vakantiepark De Wiltzangh in Ruinen zijn donderdag 10 juli drie splinternieuwe heidelodges feestelijk geopend. Dit gebeurde door eigenaren Hilly en André Nijstad, onder het toeziend oog van de parkgasten. Na afloop van de officiële opening werden lekkere petit fours uitgedeeld. Ook konden de aanwezigen een kijkje nemen in de nieuwe onderkomens die gelegen zijn op de beste plek van Drenthe.

Ga door met lezen van "De Wiltzangh neemt heidelodges in gebruik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
VEENINGEN - Op 11,12 en 13 juli is het feest in het dorp Veeningen! Op het evenementen terrein aan de Dorpshuisstraat vinden diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Zo is er een feesttent en is er een kleine kermis met zweefmolen aanwezig. Op de kaartmiddag na is het gehele weekend de entree gratis. Vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur begint het feest met de kaartmiddag. Je kunt klaverjassen en jokeren. De inleg is 4 euro. 's Avonds vanaf 21.00 uur komt de DJ uit de oude doos. Laat je verrassen met muziek van vroeger. Op zaterdagochtend kun je genieten van de versierde wagens. Voor de jongere kinderen is er een springkussen aanwezig en de wat oudere kinderen kunnen zich op zaterdagmiddag en zondagmiddag uitleven om een houtdorp te bouwen. Graag zelf spijkers en hamers meenemen.

Ga door met lezen van "Veeningen klaar om feest te vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
DE WOLDEN - Het concours CH De Wolden trekt jaarlijks duizenden bezoekers en deelnemers uit binnen- en buitenland. Het concours heeft ambities om zich door te ontwikkelen door wedstrijden op nationaal en internationaal hoger niveau te organiseren. Zowel de provincie als de gemeente De Wolden ondersteunt deze ambities en investeert in het concours. “Recreatief en economisch is dit evenement van groot belang”, aldus wethouder Jan ten Kate. “De Wolden investeert de komende vijf jaar in totaal € 50.000,-- in haar uitstraling als paardengemeente.” Dit doet zij door CH de Wolden te sponsoren bij haar ambitie om een nationaal of Europees kampioenschap te organiseren.

Ga door met lezen van "De Wolden en de provincie investeren in CH de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
BALKBRUG - Dit weekend begint het Truckfestijn in Balkbrug. Van vrijdagavond 11 t/m zondag 13 juli 2014 zal er een weekend vol vrachtauto's, muziek en hopelijk ook weer veel gezelligheid zijn! Als organisatie zijn wij deze week druk bezig om alles op het terrein klaar te maken voor een mooi feest!

Het terrein zal straks flink gevuld zijn, met meer dan 150 vrachtauto's, verschillende dealers en oldtimers, een markt, kermis, de Minitruckers, Van Buuren Opleidingen en nog veel meer. Wij hebben er een weekend van gemaakt voor iedereen, het hele gezin kan zich hier vermaken! Bekijk de vele vrachtauto's, luister naar de muziek, wandel over de markt, praat bij met bekenden, vermaak je op de kermis of proef zelf eens een beetje van het chauffeur-zijn door mee te doen met 'Try the Truck'. Het is bijna teveel om op te noemen, maar zo zal er voor iedereen wel iets te doen en te bekijken zijn.

Ga door met lezen van "Truckfestijn Balkbrug"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
IJHORST - Een felle brand heeft in de vroege vrijdagmorgen een leegstaande boerderij in Ijhorst in de as gelegd. De boerderij, die in het bosgebied lag, brandde volledig af. De woning stond al enkele jaren leeg, hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk, hier gaat de brandweer onderzoek naar doen. De woning en de schuur waren deels met asbestplaten bedekt. Of er ook daadwerkelijk asbest is vrijgekomen bij de brand zal nader onderzocht moeten worden. De brandweer zal nog enige uren bezig zijn met nablussen. De restanten van de woning zullen worden gesloopt.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
RUINEN - Afgelopen week werd er op het tennispark van TC RUNA gestreden om de titel De Jonge Geuze clubkampioen 2014. Zowel bij de dames als de heren werd er in 3 niveaus om de titel gestreden met de volgende uitslagen: A-poule: Janet Wormgoor en Gilbert Tode, B-poule: Suzan Glazenborg en Mart van Bezoen, C-poule: Mieke Boers en Geert Meekhof.

Toernooiorganisator Brigit Beekman maakt een compliment aan de deelnemers voor de sportieve strijd met veel spannende 3 setters. Tevens bedankt ze lokale ondernemers familie Storm van De Jonge Geuze die als nieuwe baansponsor hun naam aan het evenement heeft verbonden

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
Wieker feest heeft als thema ‘Goud van Oud’

DE WIJK – Oranjevereniging De Wijk heeft het programma voor het dorpsfeest weer rond. Het feest vindt dit jaar plaats van 27 tot 31 augustus 2014. Als thema is gekozen voor ‘Goud van Oud’. ‘Goud van Oud’ zal dit jaar als een rode draad door alle onderdelen van het feest heen lopen. De Oranjevereniging denkt hierbij een geweldig en sfeervol thema in handen te hebben, dat jong en oud zal aanspreken. De ouderwetse gezelligheid moet daarmee weer terug keren. Voorzitter John Stapel heeft er duidelijk al zin in. ‘Tijdens de voorbereidingen kwamen al die kenmerkende zaken die vroeger voor zoveel gezelligheid zorgden naar voren. Gaandeweg kwamen er steeds meer ideeën bij, en werd iedereen steeds enthousiaster’.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Oranjevereniging De Wijk heeft programma rond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
DRENTHE - De organisatie van het muziekfestival “Speakers met Kopp’n” is op zoek naar bands, singer-songwriters en hiphopacts uit Drenthe die willen optreden tijdens het nieuwe festival. Er zijn achttien podiumplaatsen beschikbaar tijdens het evenement dat op zaterdag 13 september plaats vindt in theater De Tamboer in Hoogeveen. Speakers met Kopp’n is een eendaags festival met workshops, clinics, een netwerkmeeting en optredens. ’s Avonds zijn er concerten van nationaal bekende acts als Kraantje Pappie en Navarone. De organisatie is in handen van Stichting Popweb in samenwerking met projectorganisatie K&C.

Ga door met lezen van "Festival op zoek naar onbekend talent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 11
BALKBRUG - Woensdag avond is de bewoonster van een woning aan de Molenweg gewond geraakt bij een val van de trap. Ze zou bij de val ergens op gevallen zijn. Hiervoor is de brandweer opgeroepen die met een betonschaar naar binnen ging. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over toedracht en aard van de verwondingen is nog niets bekend.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!