'

Jun 18
RUINERWOLD - Voetbalvereniging Ruinerwold bestaat dit jaar 75 jaar. En daarom wordt er dit jaar flink uitgepakt. Zaterdag werd het jubileum feestelijk afgesloten met een groot slot feest. Vanaf 14.00 uur was er een reünie en de gelegenheid om de historie van de club te bekijken.

VV Ruinerwold (3)A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Voetbalvereniging Ruinerwold pakt uit tijdens gezellige reünie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
ZUIDWOLDE - In het Twentse Lattrop-Breklenkamp vond zondag het NK klootschieten voor jeugd plaats. Ook EDKV Fort was present. Sylvan Wildeboer speelde in een deelnemersveld van 46 klootschieters in zijn klasse. Hij werd 23e op ‘straat’ en 20e bij ‘veld’, een goede prestatie omdat hij wegens studie minder kan trainen. Lisa Jonkers verdedigde haar titel op het onderdeel straat en de all-round titel. Helaas was ze niet volledig in vorm. ‘Straat’ leverde haar een bronzen medaille op. Verder eindigde ze als 4e in het all-round klassement.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
REGIO - In mei waren er 560 duizend mensen werkloos, meldt CBS. Dat is 6,3 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 7 duizend per maand gedaald. Ten opzichte van mei 2015 zijn er 57 duizend werklozen minder. UWV telde eind mei 448 duizend WW-uitkeringen.

Ga door met lezen van "Werkeloosheid daalt verder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
MEPPEL - Zonnestroom-expert GroenOpgewekt 5.0 uit Meppel biedt als eerste bedrijf in Noord- en Oost-Nederland garantie aan op de opbrengst van zonnepanelen in samenwerking met Stichting Zonnegarant. ‘Als het beloofde aantal kWh aan energie niet gehaald wordt, betalen we het verschil terug’, zegt directeur Pouwel Slurink van GroenOpgewekt 5.0.

Ga door met lezen van "GroenOpgewekt 5.0 biedt zonnegarantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WOLDEN - Afgelopen donderdagavond vond een speciale, extra ingelaste vergadering van de gemeenteraad plaats. Belangrijkste onderwerp: deelname van de gemeente aan het project van Glasvezel De Wolden in de vorm van een lening en investering door de gemeente in het project.

Ga door met lezen van "Gemeenteraad De Wolden stemt unaniem vóór Glasvezel De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
MEPPEL - Herberg ’t Plein en de vereniging Monstertocht Meppel Mont Ventoux hebben de handen ineengeslagen en houden op woensdag 6 juli een speciale brede Pubquiz. Deelname staat open voor teams van drie tot maximaal vijf personen, zoals vriendengroepen, verenigingen of collega’s.

Ga door met lezen van "Ventoux Pubquiz"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
RUINEN -De band Moorland presenteert op 19 juni om 15.00 uur haar nieuwste clip ‘The Spanish Soldier’. Dit vindt plaats in bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. De muziekgroep Moorland liet zich inspireren door wijlen Harmjan van Steenwijk die onder zijn pseudoniem Jan Tuttel een verhaal schreef over een Spaanse soldaat die ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog vermoord werd op het Dwingelderveld. Volgens het verhaal zou hij in het Moordenaarsveen zijn einde hebben gevonden.

Ga door met lezen van "Spanish Soldier ziet levenslicht in Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
KOEKANGE - Een en al gezelligheid was het vrijdagavond tijdens de jaarlijkse optocht. Een bonte stoet versierde wagens en individuelen trok voorbij. In totaal deden er 21 wagens mee. Dat was ietsje meer dan vorige jaar. Thema's als het EK voetbal kwamen een aantal keren voorbij. Na afloop was de prijsuitreiking in de feesttent.

Koekange optocht 2016 (2)A

Ga door met lezen van "Gezellige optocht in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!