'

Jul 18
RUINEN - In de eerste week van de zomervakantie namen twintig jeugdspelers van TC Runa deel aan het open ster-toernooi van tennisvereniging ’t Nijlan in Leeuwarden. Trainster Anita Bos organiseerde in samenwerking met Tennisschool Koning het tenniskamp. De hele week werd er getraind en gestreden in het enkel-, dubbel-en stertoernooi. Uiteindelijk waren er eerste, tweede en derde plaatsen voor Lucy Hendriks, Laura Merks, Rosan Smit, Rosanne en Angela Luning, Suze Brock, Mike Stoel, Floor de Jong, Marek Klucovsky en Thomas Oostenbrink.

TC Runa

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DE WIJK - Stichting Het Drentse Landschap houdt woensdagmiddag 22 juli om 14.00 uur een kindermiddag over bijen bij informatiecentrum ’t Ende. Kinderen mogen van dichtbij in de korf met honingbijen bekijken. Misschien zien ze wel de koningin. Zij wordt volledig door haar werksters verzorgd. Daarna mogen de kinderen zelf honing slingeren en van bijenwas een kaars maken. Uiteraard snoepen ze ook eventjes van de honing. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Het gaat slecht met de wilde bijen in Drenthe. Oorzaken zijn onder andere het gebrek aan voedsel -nectar uit bloemen, het gebrek aan nestgelegenheid en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De wilde bij staat symbool voor de verbetering van de biodiversiteit in het algemeen. En ook de honingbij, vlinders en andere insecten hebben natuurlijk baat bij een meer bij-vriendelijk groenbeheer.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
ZUIDWOLDE - Museum De Wemme in Zuidwolde is er trots op dat vier beeldhouwers uit de eigen gemeente in de beeldentuin van het museum hun werk tentoonstellen. De beelden zijn tot begin november te bezichtigen en zijn bijna allemaal gehakt uit Belgisch hardsteen, marmer of diabaz. De toegang tot de beeldentuin is gratis. De exposanten zijn Ada Lenselink, Anneke Tiessens, Hugo Galama en Henk van den Breemen. De vier kunstenaars werken thuis, maar kennen elkaar van open ”Atelier Ansen”, waarvan Hugo Galama de eigenaar is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ga door met lezen van "Tentoonstelling van vier beedhouwers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
MEPPEL - FantasiaFest Leeft wordt in het weekend van 25 en 26 juli gehouden. Dit jaar beleeft het festival haar zesde editie ‘We gaan deze editie terug naar onze roots’, vertelt festivalorganisator Tom den Hartog. ‘Maar niet zonder te innoveren. We hebben er dit jaar verschillende leuke attracties bij gekregen.’

Zo kunnen bezoekers dit jaar niet alleen genieten van de sprookjesachtige sfeer die er hangt met feeen, elven, ridders en dames, avonturiers en andere fantasievolle lieden. Ook is er dit jaar een roofvogelshow met oehoes, een witte kerkuil, een woestijnbuizerd en een torenvalk. ‘Het bijzondere hiervan is dat de vogels ook bij het publiek op de arm mogen landen’, vertelt Den Hartog enthousiast. ‘Zo kunnen ook zij ervaren hoe groot en zwaar die vogels zijn.’ Daarnaast speelt de Meppelse band T/M op FantasiaFest, is het weggeefwinkeltje Pixie Nixie aanwezig en staat de Meppelse Petra van Harten-Nefkens met speciale handvasten-taartjes op het festival. Deze taartjes, om te geven aan een geliefde of vriend, kunnen vooraf besteld worden bij Created by Heart.

Ga door met lezen van "FantasiaFest innoveert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINEN - De Stichting Openluchtspel Ruinen is alweer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Dit jaar spelen ze het stuk: "Waor doet ze't van"? Geschreven door Helmut Schmidt, vertaald door Ben ten Velde. Dit toneelstuk bestaat uit twee bedrijven en wordt uitgevoerd onder regie van Mark Robijn.

Inhoud stuk: Consternatie op Armweide. Uit de krant is gebleken dat daar een grote geldprijs is gevallen! De winnaar wil onbekend blijven, maar willen de andere bewoners van Armweide dat ook? Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd achter de identiteit van de winnaar te komen. Dit zorgt uiteraard voor heel wat lachwekkende situaties. De voorstelling wordt gespeeld op 28 en 30 juli. En op 4, 6, 11, 13 en 15 augustus. Aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via Tip Ruinen.

Openluchtvoorstelling

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
REGIO - In het eerste kwartaal van 2015 reisden bijna 12,7 miljoen passagiers via de nationale luchthavens van en naar Nederland. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2014 steeg dit aantal met 4,1 procent. Schiphol liet een stijging zien van 3,5 procent tot ruim 11,5 miljoen passagiers. Dit maakt CBS bekend in de Kwartaalmonitor Luchtvaart. De sterkste groei was te zien op luchthaven Groningen. In vergelijking met een jaar eerder maakten bijna twee keer zoveel passagiers gebruik van deze luchthaven, namelijk 28 duizend mensen. Eindhoven, de tweede luchthaven van Nederland, verwerkte in het eerste kwartaal van 2015 ruim 816 duizend passagiers. De constante groei die Eindhoven laat zien sinds het derde kwartaal van 2009, werd ook dit kwartaal voortgezet met 20 procent.

Geplaatst door B S

Tweet This!