'

Jul 23
DE WIJK - Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 23 juli om 14.00 uur een prachtige fietstocht rond de ooievaars en boerdijen in het Reestdal. Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk i.v.m. een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via aanmelden@drentslandschap.nl.
Bij aanmelding ontvangen deelnemer de exacte start locatie. In het Reestdal zijn in de zomer altijd ooievaars te bewonderen. Ze stappen parmantig door het hoge gras of schroeven bijna zonder vleugelslag omhoog. Hierbij maken ze gebruik van opwaartse luchtstromen. De vogels vertrekken in augustus uit het Reestdal. Via de Straat van Gibraltar vliegen ze naar de winterkwartieren in West-Afrika. De trek brengt veel gevaren met zich mee. In Afrika wordt de ooievaar namelijk bejaagd en hun voedsel wordt vergiftigd door bestrijdingsmiddelen.

Deze fietsexcursie van ca. 20 km gaat langs de mooiste plekjes langs de Reest. Onderweg vertellen deskundige gidsen ook over de bijzondere boerderijen die hier staan.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA