'

Jul 18
DE WIJK/IJHORST - Voor de Tiende keer wordt de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen gehouden. Een jubileum waarbij speciale aandacht is voor Kunst in het Landschap. U bent welkom op donderdag t/m zondag van 11 uur tot 17 uur en van 7 t/m 24 september 2017 in het ongerepte Reestdal tussen De Wijk en IJhorst.



De kunstroute biedt aan 28 kunstenaars op ruim vijfentwintig locaties in en om de dorpen De Wijk (Zuidwest Drenthe) en IJhorst (Overijssel) en het tussenliggende Reestdal een plek om te exposeren. U kunt er werk zien van landelijk en regionaal bekende, professionele beeldende kunstenaars. Dit jaar doen ook kunstenaars mee uit Zweden, België en Frankrijk.

De exposanten vertegenwoordigen een grote diversiteit aan disciplines en materiaalgebruik. Er zijn binnen- en buitenbeelden te zien, touwconstructies, schilderijen, sieraden, papiersculpturen, glasobjecten en u kunt een animatiefilm bekijken. De locaties bevinden zich in het landschap, maar ook in tuinen, schuren, garages, een kerk, bibliotheek en andere openbare ruimten.

Dit jubileumjaar zijn zeven kunstenaars uitgenodigd in het fraaie Reestdal een beeld in het landschap te maken. Zo zal Mari Shields gebruik maken van een gekapte eik uit IJhorst, welke zij gaat bewerken. De bijgevoegde foto toont een werk uit 2005 Texas, USA.

Karin van der Molen maakt een beeld bij de Reestbrug en Chiel Kuijl maakt een bewegend netwerk van touwen in het bos in IJhorst. Tevens zal Chiel met kinderen van de basisscholen en de Natuurvereniging een buitenbeeld realiseren.

Verder kunt u werk zien van: Pim van Arkel, Josee Bastiaenen, Etienne van Berlo, Maartje Blans, Peter Boersma, Ilse van Garderen, Nico Gerbenzon, Sarah Grothus, Merel Holleboom, Martine Horstman, Joyce Houtzagers, Floris Hovers, Ton Kalle, Michiel Knaven, Jeffry Koopman, Linda Nieuwstad, Chrystl Rijkeboer, Johan Rijpma, Jannie Rozema, Greger Ståhlgren, Hannah Streefkerk, Rita van der Vegt, Jan Verschueren, Gerard te Wierik en Melissa Wolff.

De kunstroute Grensloos Kunst Verkennen wordt georganiseerd met ongeveer 100 vrijwilligers uit de omgeving en met hulp van sponsoren. Bezoekers komen uit hele land.

U kunt heel goed met de fiets op pad, de route is 8 km lang. Wandelen kan ook , de route is bewegwijzerd . In De Wijk en IJhorst zijn uitspanningen waar onder het genot van een versnapering een rustpauze kan worden ingelast. U kunt starten in IJhorst op twee plaatsen: Kerkweg 12 of Heerenweg 42 of in De Wijk op twee plaatsen Tillemaweg 65 of Dorpsstraat 65a.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA