'

Jul 25
RUINEN - In de zomer is het een drukte van belang in de vlindertuin bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Dagpauwogen, Atalanta’s, Koevinkjes, Icarusblauwtjes en nog veel meer vlindersoorten fladderen in de zonnestralen. Niet alleen in de vlindertuin is een grote variatie in dagvlinders te zien, ook in de andere delen van het natuurgebied leven veel bijzondere soorten. In samenwerking met de Vlinderwerkgroep Drenthe organiseert Natuurmonumenten op zaterdag 29 juli van 13.00 tot 15.00 uur een vlinderexcursie in het Dwingelderveld. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


foto: Henk Bosma.
Het Dwingelderveld staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, vennen en bossen. De grote variatie in het gebied trekt een bonte verzameling vlinders aan. Op het Dwingelderveld zijn over de periode 2007-2015 maar liefst 41 soorten dagvlinders gezien. Op de natte en droge heide leven een aantal kenmerkende vlindersoorten, zoals het gentiaanblauwtje, de kommavlinder en het heideblauwtje. Deze vlinders zijn zeker niet alledaags en een aantal staan zelfs op de Rode Lijst.

Tijdens de excursie gaat een gids op zoek naar vlinders aan de rand van het Dwingelderveld. Ook is er aandacht voor de levenscyclus van vlinders en de beheersmaatregelen die worden genomen om vlindersoorten op het Dwingelderveld te beschermen.

De vlinderexcursie sluit aan bij een bijzondere expositie over de vlinders van het Dwingelderveld. Deze is nog te bezichtigen tot en met augustus in bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. De expositie kwam tot stand in samenwerking met de stichting Vlinderwerkgroep Drenthe en bestaat uit prachtige foto’s van de acht meest kenmerkende vlindersoorten van dit unieke heidegebied.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA