'

Sep 9
DRENTHE - De Drentse burgemeesters zetten zich woensdag 19 september weer massaal in voor de cultuur en kinderen in hun gemeente. Op twaalf basisscholen in de provincie geven de burgervaders het startsein voor het gratis toegankelijke kinderevenement Oktobermaand Kindermaand. Ze worden ontvangen door de kinderen van de school en een kinderdirecteur en spelen met de leerlingen een culturele quiz.
De burgemeesters in Drenthe vinden dat kunst en cultuur toegankelijk moeten zijn voor alle kinderen in Drenthe. Dankzij het project Oktobermaand Kindermaand is dit ook zo. In elke Drentse gemeente vinden in de weekenden van oktober tal van activiteiten plaats in musea, theaters, molens en in de werkplaatsen van beeldend kunstenaars. Alle activiteiten zijn voor kinderen gratis.

Op alle scholen wordt een welkom voorbereid. Soms wordt de burgemeester ontvangen met een lied, soms met een dans en soms met een erehaag. Na een toelichting op het project wordt een quiz gespeeld met de burgemeester als quizmaster. De winnaar van deze quiz mag met de burgemeester en burgemeestersketting op de foto.

Kinderdirecteur
Bijzonder dit jaar is dat de burgemeester ook kennis maakt met de kinderdirecteur. Op 19 september hebben twaalf directeuren van twaalf culturele instellingen in Drenthe hun stoel afgestaan aan twaalf leerlingen van groep 8. Deze kinderen zijn een dag de baas over de cultuur in Drenthe. Met klasgenoten hebben zij in een aantal lessen gekeken op welke wijze culturele organisaties, als het Drents Museum, Gevangenismuseum en bibliotheek, leuker kunnen worden voor kinderen. Alle bruikbare tips zullen de organisaties vanaf oktober gaan uitwerken.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA