'

Jul 21
RUINERWOLD – Buitengewoon recreëren in mooi Drenthe zo luidt de slogan van de boerderijcamping de Toffe Peer in Ruinerwold. Sinds augustus 2006 zijn Tineke en Bert Bal de trotse eigenaren van de prachtig verbouwde boerderij en aangrenzende camping aan de Dr. Larijweg 94. En iedereen mag het weten ook! Dat het nu een ruim opgezette boerderijcamping is, met 35 plekken, beschikt over twee vakantiewoningen en een compleet nieuw opgebouwde plaggenhut zal in de omgeving zeker niet bij iedereen bekend zijn. Vermoedelijk niet eens bij veel inwoners van Ruinerwold beseft Tineke Bal. ‘We hebben, toen wij het pand kochten eerst een jaar in de Potstal achter de boerderij gewoond, om het volledig te verbouwen en te restaureren. Het is totaal anders geworden dan dat het destijds was’.


De eigenaren van de Toffe Peer, Bert en Tineke Bal voor de Plaggenhut. (foto: BS/Weblog-dewolden.nl)
De boerderij aan de Larijweg is bij de dorpelingen vooral bekend als het huis van de overleden duursporter Arend Middelveld. Toen deze prominente inwoner er nog woonde, was het al een mini camping met twaalf plaatsen. En ook een plaggenhut was al aanwezig. Middelveld had er destijds grote plannen mee, maar kon het vanwege zijn ziekte niet meer afmaken. De huidige eigenaren Bert en Tineke waren eigenlijk altijd op zoek naar een boerderij met een camping. En toen dit op hun pad kwam, hoefden ze er niet lang over na te denken. Ze verhuisden maar wat graag van Meppel naar Ruinerwold.

Tineke: ‘we hebben altijd graag landelijk willen wonen, zoals dat nu het geval is. En als wij mooi wonen, dan mag een ander daar ook plezier van hebben’. De afgelopen jaren zijn ze dan ook bezig geweest om er iets moois van te maken. De boerderij, de tweevakantiewoningen werden voorzien van nieuw sanitair en tegels. De kampeerveldjes werden opnieuw aangelegd, voorzien van nieuwe paden en drainage. Ook het sanitair zoals de douches, toiletgroepen en wasplaatsen werden nieuw gebouwd in de voormalige koeienstal. Verder is de Plaggenhut opnieuw opgetrokken. ‘Hier is de sfeer van vroeger gecombineerd met de het comfort van tegenwoordig’. Zoals de eigenaresse het zelf omschrijft.

In niets doet het meer denken aan, zoals het voorheen was. De camping straalt een serene rust uit. ‘En dat is ook de bedoeling vertelt Tineke die de camping feitelijk runt. De kampeerders komen hier veelal voor de rust en de omgeving. Soms ook gezinnen met kinderen, die drukte even ontvlucht zijn. Het is een goede uitvalbasis om b.v te gaan fietsen in de mooie omgeving’. De gasten hebben behalve de beschikking over goede sanitaire voorzieningen met warm water, ook de beschikking over gratis Internet, een koelkast, centrifuge, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en bijbehorende fietsenstalling.

De eigenaren zelf bevalt het runnen van een camping in iedergeval uitstekend. Tineke: ‘Het is leuk om te doen. Ook erg gezellig. Soms ook druk, omdat we nog veel bouwen. En nog veel plannen willen verwezenlijken’. Zo willen ze zich gaan richten op kleine groeperen. Misschien iets in de bed en breakfast sfeer. Het zijn allemaal nog plannen. De boerderij biedt wat dat betreft diverse mogelijkheden. We krijgen positieve reacties, maar ook steeds meer toeloop. En terugkerende gasten. Ik denk dat we al een flink stuk op de goede weg zijn!’. Meer informatie www.detoffepeer.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA