'

Jun 24
HOOGEVEEN - De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag twee 17-jarige Hoogeveners aan als verdachten van inbraak. Het duo werd door een medewerker van een beveiligingsbedrijf gesignaleerd binnen de hekken van een in aanbouw zijnde scholengemeenschap aan de Sportveldenweg. Bij het zien van de gealarmeerde politie namen ze de benen maar konden op de Sportveldenweg aangehouden worden. Tijdens onderzoek bleek een uitzetijzer van een raam geforceerd te zijn en waren onder andere enkele uit het gebouw afkomstige goederen, waaronder aluminium strips, buiten het pand klaar gezet om meegenomen te worden. De politie stelt een onderzoek in.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
RUINEN - Wegens het grote succes van de vorige editie vindt op zaterdag 5 juli van 11.00 tot 16.00 uur bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse te Ruinen weer een schaapscheerdersfeest plaats. Stichting Het Drents Heideschaap verzorgt samen met Natuurmonumenten een gezellige dag boordevol activiteiten voor jong en oud.

Herder Menno van de Ruiner schaapskudde geeft gedurende de dag uitleg over het scheren van schapen en laat de boeiende samenwerking zien tussen hond en mens tijdens demonstraties schapen drijven. Rondom het bezoekerscentrum is een zomerse markt met kramen van vrijwilligers van Natuurmonumenten, IVN Westerveld en lokale ondernemers.

Kinderen kunnen aan de slag met het vilten van schapenwol. Bouw je liever een stoere hut dan kan dat in het bos tegenover het bezoekerscentrum. Wandel mee met een gids van Natuurmonumenten om de schoonheid van het Dwingelderveld te ervaren. In de bloeiende bloementuin komt iedereen tot rust met een kopje koffie of een ijsje.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
MEPPEL -De politie is op zoek naar de bestuurder/bestuurster van een blauwe personenauto. Hij/zij is vermoedelijk getuige geweest van een dodelijk verkeersongeval op zaterdagmiddag 21 juni op de Hoogeveenseweg. Hierbij kwam een 30jarige inwoner van Meppel om het leven. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
RUINEN - Tot 1 juli is in het gemeentehuis een expositie met schilderijen van Coby Strijker uit Ruinen. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf, aquarel en pastel. Coby woont met haar man en drie creatieve dochters in Ruinen. Samen met haar man runt zij daar het bedrijf 'Bloem & Ri'. "Door onze oudste dochter ben ik geïnspireerd geraakt om te gaan schilderen. Het is een leuk idee en een fijn gevoel als je met een schilderij de toeschouwer een glimlach, verwondering of inspiratie kunt geven." aldus Coby.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
MEPPEL - In het kader van de Nationale Tuinweek heeft de afdeling Meppel van Groei&Bloei samen met drie hoveniersbedrijven uit de regio vrijdagmiddag en –avond een viertal “Flitstuinen” aangelegd op het Kerkplein in Meppel. Nadat alle benodigde materialen waren af- en uitgeladen begonnen de in groene t-shirts geklede medewerkers van de hoveniersbedrijven samen met een aantal vrijwilligers van Groei&Bloei om vier uur met het aanleggen van het eerste object, een tuin met als thema duurzaamheid.

Tuinen (4)A
Tuinen (3)A
Tuinen (2)A

Ga door met lezen van "Flitstuinen op het Kerkplein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
DE WIJK - Samen eten en elkaar ontmoeten. Dat kan weer op woensdagmiddag 9 juli in de Havezate in De Wijk. Met deze keer een BBQ waardoor de kosten iets hoger zijn(€ 6,50) U krijgt hiervoor; Een gehaktburger met stukjes groente, braadworst, shaslick spies, ham-preisalade, aardappel-ei salade, roomkaastaartje met stokbrood, kidneybonen salade met mais, komkommer, tomaat en feta, sausjes en ijs na. Aanschuiven tussen 17.00 en 17.30 uur. Opgave t/m 2 juli bij Hilda Kalter of Helena Telgenhof t. 0522-444200

Geplaatst door B S

Tweet This!