'

Jun 15
Opbrengst voor Duchenne Heroes

RUINERWOLD - Een bijzondere begin van de feestavond van VVR. Normaliter is er vaak een bingo of speurtocht waar een feestavond met begint. Wim Slomp had dit jaar een heel ander idee van het begin van een feestavond, namelijk rolstoelbasketbal. Men kon aan de lijve ondervinden hoe het was om in een rolstoel te sporten en dat viel niet mee. Spierpijn en wennen dat men zich niet zo snel kon verplaatsen als men gewoon was. Dit leidde vaak tot lach wekkende situatie. Na afloop van deze sportief wedstrijd werd de barbecue aan gestoken op het grasveldje achter de Buddingehof en was het tijd voor een potje bier. De opbrengst van deze avond kwam ten goed van de Duchenne Heroes een non profit organisatie die wetenschappelijk onderzoekt doet naar deze ziekte.

Foto G de Groot.
foto: Gerard de Groot

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
REGIO - Opgelet! Bij het CJIB blijven meldingen binnen komen van mensen die mails hebben ontvangen die door het CJIB zouden zijn verstuurd. In deze mails wordt u dringend verzocht een boete aan het CJIB te betalen. Daarbij wordt onder meer gedreigd met een blokkade van uw rekening of met registratie bij Bureau Kredietregistratie (BKR). Wij willen u blijven waarschuwen. Ontvangt u een dergelijke mail? Betaal dan niet en klik niet op de links in de mail. Het CJIB heeft aangifte gedaan van deze internetfraude en de politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
KOEKANGE - Op het terrein vanVitesse ‘63 wordt van 15 juni tot en met 21 juni het Koekangerfeest gehouden. Het programma begint zondag 15 juni met een kerkdienst in de feesttent. De feestweek wordt maandag 16 juni geopend met een ballonoptocht. Op dinsdag staat als extra activiteit ’s avonds een fietspuzzeltocht gepland. Woensdag is er ‘s middags de jaarmarkt/ braderie en ‘s avonds wordt er gekaart. Donderdag is voor de jeugd: een goochelaar vermaakt ‘s ochtends de peuters en de onderbouw, ‘s middags is er voor de bovenbouw i.s.m. AOC Terra een sport/spelmiddag. Leden van toneelvereniging De Morgenstond zetten ‘s avonds op hun eigen ludieke wijze Koekange en haar inwoners in het zonnetje (of niet…). Vrijdag is er ‘s middags bingo en ‘s avonds een optocht, gevolgd door de prijsuitreiking in de tent. De band Vangrail zal bovendien optreden. De zeskamp zal zaterdag plaatsvinden. De avond en het feest worden in stijl afgesloten door DJ Klaas Jan. Gedurende de feestweek is uiteraard ook de kermis weer aanwezig.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
Ter voorkoming van vermijdbare slechtziendheid en blindheid bij ouderen

HOOGEVEEN - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, en Interzorg sluiten samenwerkingsovereenkomst om vroegtijdig visuele beperkingen bij ouderen op te sporen. Het hoogste percentage van vermijdbare slechtziendheid en blindheid in Nederland wordt vooral gevonden bij ouderen in verpleeghuizen en zorgcentra. Uit onderzoek, onder andere door Vision2020, blijkt dat bij 42% van de bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen verbetering van het zicht mogelijk is. De kosten van voorkoming of behandeling van vermijdbare slechtziendheid en blindheid zijn over het algemeen lager dan de kosten aan zorg voor patiënten. Tijdige signalering is dus zinvol.

Ga door met lezen van "Samenwerking Koninklijke Visio en Interzorg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
RUINERWOLD - Op maandag 16 juni 2014 is het echtpaar Van der Valk-Roelse 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 16 juni 2014. Het echtpaar woont aan de Koekangerweg in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
OOSTEINDE - 30eurolive heeft de feesttent in Oosteinde zaterdagavond op haar grondvesten doen dreunen. Deze topband maakte er een geweldig show van. Muzikaal klonk het als een klok, en visueel was er ook van alles te zien en te beleven. Met veel bewegend licht, movingheads, en energieke optredens. Behalve dat bleken de drie sympathieke muzikanten dicht bij het publiek te staan, om er zo samen een geweldig feest van te maken.

30eurolive

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DRENTHE - Op zaterdag 21 juni om 14.00 uur verzorgt auteur en gastconservator Arno Weltens een lezing in het Drents Museum. Naar aanleiding van de tentoonstelling Theo Colenbrander (1841-1930) - Dutch design avant la letter. In zijn voordracht schetst Arno een beeld van de unieke Nederlandse kunstenaar Theo Colenbrander. De lezing is gratis bij te wonen voor museumbezoekers. Opgave vooraf is niet nodig.

Ga door met lezen van "Lezing Theo Colenbrander op 21 juni door Arno Weltens"

Geplaatst door B S

Tweet This!