'

Aug 14
Jarenlange wens buurtbewoners gaat in vervulling

DE STAPEL/DE WIJK – De Stapel heeft sinds donderdag eindelijk weer een buurschapsbord. Hiermee gaat een jarenlange wens van de buurtbewoners in vervulling. Mede door niet aflatende ijver en inzet van oud buurtbewoonster Grietje Hogen Esch–Stapel staat de buurtschap nu weer echt op de kaart. Onder toeziend oog van vele tientallen buurtbewoners werd het bord door haar en burgemeester de Groot van gemeente De Wolden onthuld.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Stapel heeft eindelijk weer een buurtschap bord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
ZUIDWOLDE - In de bibliotheek van Zuidwolde is tot 23 september een expositie te bezichtigen met foto’s van Jona Huizing. Jona Huizing, geboren op 22 december 1963 te Zwolle, heeft haar opleiding tot fotografe genoten aan de Academie voor Beeldende Kunsten “Minerva” te Groningen, waar zij, na aanvankelijk voor de studierichting modevormgeving te hebben gekozen, in 1991 afstudeerde.

Het is daarom niet verwonderlijk dat het fotograferen van modeaccessoires (hoeden, brillen, sieraden) een regelmatig terugkerend thema is, hierbij wordt gezocht naar een omgeving die een spanningsveld geeft met de objecten en er tegelijkertijd één geheel mee vormt. Herkenbaarheid, humor als mystificatie wisselen elkaar daarbij af. Toch ligt uiteindelijk steeds de nadruk op de combinatie van vorm, kleur, structuur en materiaalkeuze. Naast mode gaat vooral de aandacht uit naar architectuur, cultuur en reizen, natuur en landschap, waarin eveneens vormen, kleuren en structuren de invalshoeken zijn.

Ga door met lezen van "Expositie van Jona Huizing in bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
ALTEVEER - Johan Jonkman uit Alteveer is vanochtend tijdens het jaarlijkse dorpsontbijt in zijn woonplaats koninklijk onderscheiden. Tijdens de feestweek in Alteveer-Kerkenveld maakte burgemeester Roger de Groot bekend dat Jonkman is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Johan Jonkman is sinds 1987 betrokken bij de organisatie van de feestweek, daarnaast zet hij zich ook in voor andere organisaties in Alteveer. Zo was hij onder meer secretaris van de Vereniging voor Plaatselijk Belang Alteveer/Kerkenveld en bestuurslid van de plaatselijke school en kerk. Jonkman reageerde verrast en voelt zich vereerd dat hij deze onderscheiding mag dragen.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding voor Johan Jonkman"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
HOOGEVEEN - De politie arresteerde woensdagmiddag twee mannen van 24 en 27 jaar na een opstootje op de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen. Een aantal mensen liep in het incident klappen op. Ook werd een fiets tegen een auto gegooid en zou een van de mannen door de auto zijn geraakt. Enkele mensen liepen relatief lichte verwondingen op en werden door ambulancepersoneel behandeld. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
ZUIDWOLDE - Op de A28 bij de afslag Zuidwolde vond woensdagmiddag een kop- staartongeval plaats op het viaduct van de Willem Moesweg. Een auto, met op de imperiaal een lading houtmateriaal, werd van achteren aangereden door een bedrijfsbusje. De personenauto raakte van de weg en kwam op het talud naast de oprit terecht. Beide bestuurders bleven ongedeerd maar een vrouwelijke inzittende van de personenauto werd voor behandeling en nader onderzoek naar het Bethesda Ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde voertuigen werden door een berger weggesleept.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
HOOGEVEEN - De politie heeft een 22-jarige automobilist uit Hoogeveen bij het CBR aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag. De man reed afgelopen maandag bij Beilen de A28 op in de richting van Hoogeveen. Daarbij vertoonde hij verkeersgevaarlijk gedrag. De man voegde zeer kort achter een medeweggebruiker in en haalde vervolgens rechts in. De man kreeg op dat moment twee bekeuringen voor bumperkleven en rechts inhalen.

Ga door met lezen van "Diverse verkeersovertredingen leiden tot maatregel gedrag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
DE WIJK - Stichting Het Drentse Landschap houdt op woensdag 20 augustus een leuke ‘Doe-middag’. Kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) en hun (groot)ouders kunnen met behulp van schepnetjes zelf waterdiertjes in de Reest vangen. Leuk om te doen en nog leerzaam ook.


De aanwezige gidsen vertellen over de gevonden kriebeldiertjes. Deze zijn niet alleen fascinerend om te zien, maar hun aanwezigheid vertelt ook hoe schoon het water in de Reest is. De activiteit start om 14.00 uur bij het informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, De Stapel bij De Wijk. De activiteiten duren tot ongeveer 15.30 uur en de toegang is gratis.



Ga door met lezen van "Samen speuren naar waterdiertjes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 14
DRENTHE - Hartveilig Drenthe ziet nog geen toename van het aantal niet-reanimeren-penningen in Drenthe. Steeds meer Nederlanders willen niet gereanimeerd worden als ze in acute nood komen. Dat stelt het Algemeen Dagblad. Zo'n 20.000 mensen hebben inmiddels een niet-reanimeren-penning. Het zijn vooral 70-plussers met gezondheidsproblemen. Zij willen niet het risico lopen om beschadigd uit een reanimatie te komen.

Ga door met lezen van "'Geen toename niet-reanimeren-penning in Drenthe'"

Geplaatst door B S

Tweet This!