'

Aug 22
 DE WIJK - In ons waterrijke landje raken jaarlijks tussen de 750 en 800 auto’s in het water. Daarbij vallen tussen de 50 en 100 slachtoffers. Niet iedereen weet wat te doen als men met de auto in het water belandt. Vaak is er een paniekreactie. Daarom organiseert Veilig Verkeer afdeling De Wolden op vrijdag 5 september van 15.00 uur tot 19.00 uur een demonstratie ‘Auto te Water’. Tijdens deze cursus leren de deelnemers hoe ze het beste kunnen reageren in een dergelijke situatie. Daarnaast ondervindt men aan de lijve hoe het is om met auto en al in het water te belanden. Dit zal plaats vinden in Zwembad de Slenken in De Wijk. En wordt verzorgd door Duikschool Divearound uit Dwingeloo. Omdat er veel belangstelling voor is dient men zich tevoren opgeven via de mail : vvndewolden@gmail.com of tel: 0528-391460. Ook wordt er gerekend op veel toeschouwers. De deelname en toegang tot het zwembad zijn van 15 tot 19 uur gratis.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
23 en 24 augustus, ‘Blakers Beach’ Meppel

MEPPEL – In het weekend van 23 en 24 augustus kunt u tijdens het After Summer Festival op Blakers Beach midden in Meppel volop genieten van livemuziek, strandsfeer, gezelschap, een hapje en een drankje. De hele zaterdagavond en zondagmiddag is Bleekerseiland omgevormd tot een feestelijk partystrand.

Ga door met lezen van "Zonnige klanken op After Summer Festival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
REGIO - Mannenkoor Uffelte geeft op zondagmiddag 24 augustus een tuin concert bij Herberg de Roskam. Het concert begint om 15.00 uur, en de entree is gratis. Het mannenkoor Uffelte staat onder leiding van dirigent Bert Koster. Het koor brengt deze middag een zeer afwisselend repertoire. Dit varieert van bekende Drentse en Nederlandse liedjes van Guus Meeuwis tot Benny Neyman, en van Jannes tot Normaal. Ook staan er Engelse liederen op het programma , waaronder bekende shantys , maar ook een Ierse medley.

Het optreden in de tuin bij de Roskam vind plaats naast de antieke miniatuur molen van het dorp. Ook bij minder goed weer gaat het door. Dan wordt er voor een gezellige overkapping gezorgd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
DE WIJK - Op zondag 24 augustus is er een Lange Toerrit van de Antrappers die naar het strand aan de Eems/Dollard zal gaan (IPV Scheveningen) Vertrek om 10.00 uur bij Cafe De Wiekslag. Koffiedrinkers en rokers een half uurtje eerder aanwezig graag De lengte is bijna 300 km en gaat tot de Eemshaven en over allerlei kleine kerkdorpjes weer terug. Via mooie binnendoorweggetjes en door oa. het stroomgebied van de Drentse A naar de kop van Drenthe om via Midlaren het Groningerland in te rijden.

Dorpjes waar je normaal gesproken nooit doorheen zou rijden zitten in de route, Luddeweer,Ten Boer, Lellens en Stedum. Enz. Via boeren landweggetjes en dijkjes belanden we uiteindelijk in de Eemshaven. In die regio zoeken we even een plekje voor de lunch. Aanvang 09.30 koffie en 10.00 uur vertrek.


Foto: Bovi

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
ZUIDWOLDE - In opdracht van B&W van De Wolden start een aannemer op donderdag 21 augustus met het uitvoeren van groot onderhoud aan De Slagenweg in Zuidwolde. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het opbreken van de bestaande klinkerverharding, het aanbrengen van een puinfundering, het aanbrengen van een kantopsluiting en het opnieuw aanbrengen van een klinkerverharding. Het gedeelte dat wordt onderhouden begint bij de overgang asfalt/klinkers bij Linderweg 1 in Linde. Het werk stopt bij de overgang betonstenen/gebakken stenen nabij de Oosterweg in Zuidwolde. De werkzaamheden zijn van 21 augustus tot en met 5 december 2014.

Ga door met lezen van "Groot Onderhoud De Slagenweg in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
RUINERWOLD - De werkzaamheden rond Dijkhuizen in Ruinerwold en de vervanging van de riolering is weer in volle gang. Even lag alles stil vanwege de bouwvakvakantie en Oldtimerdag. Het karwei was nog niet geklaard, maar speciaal daarvoor werd Dijkhuizen weer tijdelijk dicht gegooid en snel bestraat. Echter het leven van alledag gaat weer verder, en de buizen moeten nodig de grond in. Dus is Dijkhuizen weer opgebroken. Hoe lang het nog gaat duren is niet bekend. Zou de klus tijdig af zijn voor de Dijkhuizenrun (6 september) of het Ruinerwoldse Feest (10 t/m 14 september) dat is de vraag! Voor wie nog geen thema heeft voor een versierde wagen is het misschien een mooi onderwerp. Ondernemers aan Dijkhuizen zouden zeker gebaat zijn bij een snelle afhandeling. Vele bedrijven zijn slecht of minder goed bereikbaar. Want ook zij weten, leuk is anders. Maar deze megaklus zat er aan te komen. Wordt vervolgd.

IMG_0310IMG_0306
foto's: JW v/d Vlist Ruinerwold.info

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 22
HOOGEVEEN - Jan Smit promoot zaterdag 23 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur zijn nieuwe cd ‘Jij en Ik’, die een dag eerder officieel uitkomt, bij de marktkraam van de CD Hal Ruinen. Deze is te vinden op de Hoofdstraat in Hoogeveen, voor de Protestantse Kerk, naast !Pet.

Jan Smit zal hier een signeersessie geven voor de mensen die de cd hebben gekocht bij de marktkraam van de CD Hal Ruinen, waar hij vorig jaar al eens een succesvolle instore heeft gedaan op de markt in Emmen. En ze kunnen natuurlijk ook met hem op de foto. In 1997, als tienjarig jongetje, scoorde Jan Smit met Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen zijn eerste nummer één notering in de Nederlandse hitlijsten. Inmiddels heeft hij een eigen platenlabel opgericht: Vosound Records. Van het nieuwe album verschijnt ook een gelijknamige single. In het najaar vervolgt Jan zijn theatertour.

Geplaatst door B S

Tweet This!