'

Aug 2
HOOGEVEEN - Aan de Lavalstraat in Hoogeveen is vrijdagmiddag door de politie een hennepplantage aangetroffen in een bedrijfspand. Er stonden 800 planten in het pand. Een speciaal bedrijf heeft de hennep kwekerij ontmanteld en de planten en toebehoren afgevoerd.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
MEPPEL - Een 51-jarige inwoner van Meppel werd zaterdagavond door de politie in een café aan de Molenstraat in zijn woonplaats in de boeien geslagen. De man zat in het café met een pistool in de hand. Nadat hij door agenten was overmeesterd, bleek het om een gaspistool te gaan dat als twee druppels water op het dienstpistool van de politie leek. De man heeft nog niet verklaard waarom hij met het pistool in het café zat.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
DRENTHE - De fysieke kwaliteit van leven hangt samen met gezondheidsproblemen. Werkende ouders zeggen vaker dan ouders die geen werk hebben dat de gezondheid van hun kinderen uitstekend is. Dat meldt CBS op basis van onderzoek onder ouders van ruim 10 duizend kinderen in samenwerking met Erasmus Medisch Centrum. Het onderzoek is uitgevoerd in de periode 2001-2009. Het ging om ouders van kinderen van vier tot en met elf jaar in Nederland.

Factoren fysieke kwaliteit van leven
Kinderen met een chronische ziekte en kinderen die onlangs een medisch specialist hebben bezocht, hebben vaker een lagere fysieke kwaliteit van leven. Ouders gaven aan dat hun kinderen beperkt zijn door hun gezondheidsproblemen. Het gaat om bijvoorbeeld activiteiten die veel inspanning kosten, zoals rennen of voetballen, maar ook fietsen of skeeleren. Ook kinderen van een niet-westerse herkomst hebben een lagere fysieke kwaliteit van leven. Uit dit onderzoek blijkt niet waardoor dit komt.

Ga door met lezen van "Werkende ouders positiever over welzijn van hun kind"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
REGIO - Van alle mannen van 20 tot 65 jaar met werk had 13 procent in 2013 een arbeidsinkomen onder het bijstandsniveau en was daarmee niet economisch zelfstandig, ofwel financieel kwetsbaar. Van de werkende vrouwen was 27 procent niet in staat zichzelf financieel te onderhouden. Dat vrouwen vaker financieel kwetsbaar zijn komt voor een groot deel doordat zij overwegend deeltijds werken. Meestal willen zij ook geen langere werkweek. Werkenden die financieel kwetsbaar zijn hebben vaak een kleine baan, vrouwen meer nog dan mannen. Dit maakt CBS bekend.

Financieel kwetsbare man is ook betrekkelijk vaak voltijder
Bijna 80 procent van de financieel kwetsbare vrouwen werkt in deeltijd tot 20 uur per week, en bij een krappe meerderheid gaat het dan om een kleine baan tot 12 uur. Deels betreft het hier onderwijsvolgende jongeren, maar ook zonder hen komt een kleine baan bovengemiddeld vaak voor onder financieel kwetsbaren. Financieel kwetsbare mannen hebben weliswaar minder vaak dan vrouwen een korte werkweek, aan de andere kant is onder hen ook een groot deel dat voltijds (minimaal 35 uur) werkt. Meestal zijn het zelfstandigen met weinig inkomsten of zelfs verlies.

Ga door met lezen van "Financiële kwetsbaarheid gaat vaak samen met korte werkweek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
RUINERWOLD - Op zondag 16 augustus (De dag na Oldimerdag) staan de Lummeldagen gepland aan Boerpad in Ruinerwold, op het land van Roelof Dekker. Het betreft een gezellig openlucht evenement voor jong en oud. Dit gratis te bezoeken evenement is van 13.00 tot 19.00 uur. De organisatie bestaande uit: Henk Smit, Gerard de Groot, Benny Spin en Johan Takens zoekt nog vrijwilligers die mee willen helpen.

Wie zelf nog leuke ideeën heeft of iets bijzonders kan is welkom. Ook een ieder die een instrument bespeelt of liedjes wil zingen kan zich opgeven via: info@lummeldagen.nl Smit; ‘En laten we duidelijk zijn ook al begin je net met het bespelen van een instrument, ook dan vinden wij het prima’. Helaas is hier geen budget voor beschikbaar. Wij bieden u een gratis podium, enthousiast publiek, applaus en enkele consumpties. We zoeken artiesten/singer-songwriters die zich zelf (akoestisch) kunnen begeleiden. Bijvoorbeeld op gitaar. Dus vooral relaxte muziek om bij te lummelen. Meer informatie: www.lummeldagen.nl Mail: info@lummeldagen.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
DRENTHE - Met het e-book ‘Ontdek Drenthe vanaf de Drentse Hoofdvaart’ presenteert het Recreatieschap Drenthe een nieuwe vorm van fiets(knooppunten)routes. Met de boeiende geschiedenis van de Drentse Hoofdvaart op de achtergrond zijn er zes nieuwe routes te fietsen langs de Hoofdvaart, van Meppel tot Assen. Het e-book is gratis te downloaden via www.drenthe.nl/ebookdrentsehoofdvaart. Het e-book is gemaakt voor gebruik op een tablet.

De Drentse Hoofdvaart is van enorme betekenis geweest voor de ontwikkeling van Drenthe. De sporen vanuit het verleden zijn langs de vaart dan ook nog goed zichtbaar. Via het ebook komen de verhalen tot leven en dat maakt de fietsroute extra aantrekkelijk. Het ebook tot stand gekomen dankzij bijdragen vanuit het Fonds Recreatie en Toerisme van het Recreatieschap Drenthe en cofinanciering vanuit de gemeenten Assen, Midden-Drenthe, Westerveld en Meppel.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 2
RUINEN - Deze zomer speelt Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR) keer het blijspel “Waor doet ze ’t van?”. Dit van origine Duitse toneelspel, met als titel “Wer hat die Million gewonnen”, is geschreven door Helmut Schmidt en in het Nederlands vertaald door Ben ten Velde. Voor de SOR is het stuk bewerkt door Mark Robijn, die ook de regie voor zijn rekening neemt.

Er is grote consternatie op Armweide. Uit de krant is gebleken dat daar een grote geldprijs is gevallen! Eén van de inwoner daar heeft een miljoen Euro gewonnen in de Staatsloterij. De winnaar wil onbekend blijven, maar willen de andere bewoners van Armweide dat ook? Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd achter de identiteit van de winnaar te komen. Iedere inwoner is door zijn of haar optreden verdacht. Tot het laatste moment blijft onzeker wie de rijke stinkerd is. Dit zorgt voor heel wat lachwekkende situaties.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij TIP Ruinen, telefoonnummer 0522-471 700. Het toneelstuk wordt opgevoerd in het openluchttheater “De Baete” aan de Wolvenweg in Ruinen. Voor meer informatie kan men terecht op de website van de SOR: www.openluchtspelruinen.nl

De voorstelling wordt nog gespeeld op 4, 6, 11, 13 en 15 augustus. Aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via Tip Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!