'

Aug 31
RUINERWOLD - De jaarlijkse taxatiemiddag van antiek en curiosa is dit jaar gepland op zaterdag 5 september van 13.00 tot 16.00 uur in de Karstenhoeve. Zoals gebruikelijk zal Enno de Boer uit De Wijk de taxaties uitvoeren. U kunt tevens uw goederen aanmelden voor de boeldag op 3 oktober.

KHR-taxatiemiddag-Ennodeboer1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Overhandiging door wethouder Sport Jan van ‘t Zand

RUINEN - Donderdag 3 september overhandigt wethouder Sport, Jan van ’t Zand, de brochure aan cursisten Nordic Walking 55+. In de brochure staat het beweegen sportaanbod voor ouderen van alle verenigingen en initiatieven in De Wolden. Sporten bevordert de gezondheid en zorgt tegelijkertijd voor sociale contacten. De cursus Nordic Walking 55+ is een mooi voorbeeld van gezelligheid in combinatie met bewegen in de buitenlucht. De deelnemers krijgen als eerste de brochure van de wethouder uitgereikt.

Sport voor ouderen
In De Wolden neemt het aantal ouderen de komende jaren toe. Het sporten en bewegen bij de sportvereniging wordt vaak minder naarmate men ouder wordt. “Wij vinden dat ouderen voldoende keuze moeten hebben uit een voor hen passend sport- en beweegaanbod. Als gemeente ondersteunen we dit graag. Zo is een extra sportfunctionaris aangesteld die sportaanbieders helpt om een passend sportaanbod te organiseren voor ouderen. Ook onderzoeken we hoe sport en bewegen ouderen kan helpen langer vitaal en zelfstandig te blijven”, aldus wethouder Sport Jan van ’t Zand.

Uitreiking brochure
Wanneer: donderdag 3 september 2015
Tijd: 9.00 uur
Waar: bezoekerscentrum Dwingelderveld Ruinen (startplek cursus Nordic Walking 55+)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
REGIO - De politie heeft zondagnacht aan de Atlaslaan een 41-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat hij een verpleegkundige van de ambulance had bedreigd en mishandeld. De ambulance was daar voor een hulpverlening aan de man. Toen de ex van de man ook op het toneel verscheen mishandelde hij haar en richtte vervolgens zijn woede op het ambulancepersoneel. Hij werd even later door de politie aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - De Wiekers hebben afgelopen weekend weer flink feest gevierd tijdens het jaarlijks dorpsfeest. Het was genieten van de verschillende activiteiten die er op het programma stonden. Zoals de traditionele optocht, de playbackshow en een hilarische zeskamp. Ook waren er optredens van de Wieker Dj’s, De Doldies, Steaming Pianos en Hydra.
meer foto's De Wijk.info

Zeskamp De Wijk 2015 (21)A
Zeskamp De Wijk 2015 (2)A
Zeskamp De Wijk 2015 (45)A
foto's BS/Weblog-dewolden.nl meer foto's De Wijk.info

Ga door met lezen van "Wiekers beleven prachtig feest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
IJHORST - Op maandag 7 september 2015 wordt de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 te IJhorst. Na de vergadering en de daarop volgende pauze geeft orchideeënkenner Hans Dekker een presentatie: “De comeback van de orchidee”.

Dankzij natuurbeheer en herstel van de natuurlijke waterhuishouding is de orchidee in Noord-Nederland bezig met een comeback. Dekker gaat in op orchideeënrijke landschappen en geeft tips voor orchidee-wandelingen. Ook heeft Dekker recent een boek uitgebracht over de orchideeën in onze windstreken: Orchideeën in Noord-Nederland, Parels van onze natuur. Tevens is Dekker medeauteur van Paarse Pracht, een standaardwerk van de heidelandschappen in Drenthe. Het belooft een interessante presentatie te worden, waar iedereen weer van harte welkom is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINEN - Ruinen heeft het jaarlijkse feest gisteren op grootse wijze afgesloten met 'Hef Rune Talent' en optredens van de Lawineboys en Finally. Zondagmorgen trad het cabaretgezelschap Boerenblond al op voor een bomvolle feesttent. Hier was lachen, gieren en brullen met het viertal.

Booerenblond Ruinen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
In Week van de Alfabetisering tientallen taalactiviteiten in de provincie

REGIO - Op maandag 7 september ondertekent het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en het landelijk projectteam Tel mee met Taal, namens de ministeries van OCW, SZW en VWS, het eerste Taalakkoord van Nederland. Namens de 43 Drentse bondgenoten zal burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze als voorzitter het Taalakkoord ondertekenen, op het Alfa-college in Hoogeveen. Met het Taalakkoord van Tel mee met Taal kunnen de Drentse gemeenten regie houden in de aanpak van laaggeletterdheid en hun verantwoordelijkheid nemen om samen met andere organisaties het taalnetwerk duurzaam te maken.

Deze bijeenkomst wordt afgesloten met een theatervoorstelling voor cursisten van het Alfa-college en Drenthe College. Theatergroep Fluitend Opstaan speelt het stuk De ongeschreven wet, waarbij het probleem laaggeletterdheid met humor wordt aangekaart.

In de Week van de Alfabetisering van 7 t/m 13 september worden er in heel Drenthe tientallen taalactiviteiten georganiseerd om het belang van het kunnen lezen en schrijven te benadrukken. Zo zijn de hele week laaggeletterden als mystery guest actief om diverse bedrijven te bezoeken en deze te checken op toegankelijkheid, begrijpbare instructies en leesbare correspondentie. In samenwerking met Biblionet en de bibliotheken reikt een aantal burgemeesters BoekStartkoffertjes uit aan pasgeborenen, om extra aandacht te geven aan het feit dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen als stimulerende taalactiviteit.

Ga door met lezen van "Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe ondertekent eerste Taalakkoord "

Geplaatst door B S

Tweet This!