'

Mrt 2
RUINERWOLD - Het Blauwe Huis in Ruinerwold heeft op zondag 12 juni 'Open Huis'. Met als thema: “Geschiedenis, kruiden, muziek en mensen. Met intuïtie en van generatie op generatie doorgegeven ervaring en vakmanschap, heeft de mens in de loop der eeuwen uit wilde planten geneesmiddelen samengesteld. Vroeger werden wilde kruiden door mensen in Drenthe verzameld om tot geneesmiddelen te worden verwerkt. Niet zonder gevolgen. De mensen werden soms vervolgd door de grondeigenaren maar de pillen werden gedraaid! Garry Wiersema deed wetenschappelijk onderzoek naar deze bijzondere historie.


Ga door met lezen van "Open dag Het Blauwe Huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
REGIO - Op vrijdag 11 maart kunnen vrijwilligers de handen uit de mouwen steken met allerlei tuinklussen. Dan is het weer NL-DOET vrijwilligers dag in de Tuinen van De Kruidenhoeve in Balkbrug. We zoeken nog enkele vrijwilligers die ons mee willen helpen de klussen te klaren.

Ga door met lezen van "NL Doet bij Kruidenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
Een breed aanbod aan bladen en kranten digitaal beschikbaar

DRENTHE - De app PressReader wordt inmiddels volop gebruikt door de bezoekers van de Drentse Bibliotheken. Het product, dat sinds december wordt aangeboden aan zowel leden als niet-leden, biedt gratis en onbeperkt toegang tot ruim 4.700 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen.

PressReader 25-02A

Ga door met lezen van "Enthousiaste reacties op PressReader van de Bibliotheek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
RUINERWOLD - Eind maart gaat de schop de grond in voor de aanleg van de glasvezelkabel in Ruinerwold en Oosteinde. In Ruinerwold wordt een zogeheten pilotproject gedaan door Glasvezel De Wolden. Dit is een proef om te zien hoeveel mensen daadwerkelijk een abonnement op een aanbieder op het glasvezelnetwerk nemen. Het succes van deze pilot is daarom van groot belang voor de rest van de gemeente.

Ga door met lezen van "Inschrijfavonden Glasvezel De Wolden in Ruinerwold en Oosteinde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden doet op zaterdag 19 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving. mee te doen aan de gemeentelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon in samenwerking met het ministerie van VROM. Gemeenten en andere organisaties die actief zijn in de strijd tegen zwerfafval, hebben zich aangesloten en hun eigen opschoonactie op deze dag gepland.



Ga door met lezen van "Landelijke Opschoondag ook in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
BTW vrije happy days bij Boer Staphorst. Profiteer van flinke korting op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2016. Een exclusieve actie waarbij BTW-voordeel wordt gegeven op bijna het gehele assortiment.
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.boer-staphorst.nl/btw-vrij
TIP: donderdag en vrijdag koopavond tot 21.00 uur.

 photo happy-days1_zpsh2pfheb4.jpg

Geplaatst door B S

Tweet This!