'

Okt 16
IJHORST/DE WIJK - Wacker heeft zondag de 'derby van het Reestland' gewonnen met 3-2 van IJhorst. Wacker doelman Daan Dekker mocht al na acht minuten met rood vertrekken, na een onbezonnen actie. Joost van der Weide moest het veld ruimen voor de jeugdige keeper uit het A-elftal Remon Drent en dus ging Wacker met tien man verder.

wacker
foto: VV Wacker

Ga door met lezen van "Wacker wint derby van het Reestland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
ALTEVEER - Ondanks een 2de plaats die Ilona Meter (voormalig inwoonster Alteveer) samen met katja Cauwenbergh in de raid trophy raid gileppe in het Belgische Jalhay neerzette, hield Ilona Meter oud inwoonster van het Drentse Alteveer en nu woonachtig in Eerbeek toch een kater over aan deze finale wedstrijd van het raid trophy klassement. De overwinning ging aan hun neus voorbij doordat tijdens het mountainbike onderdeel een aantal teams een afslag misten en zo een aantal kilometers af wisten te snijden.

Ga door met lezen van "Tweede plaats voor Ilona Meter in Belgische Jalhay"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DE WOLDEN - Oplettende voorbijgangers is het misschien al opgevallen: op het terrein van Luning in Weerwille liggen de buizen en kabels al klaar. En natuurlijk gebruiken we voor ons eigen bewonersnetwerk niet die standaard oranje kabels die overal gebruikt worden, in de Wolden komen buizen en kabels in de grond te liggen in ons eigen Glasvezel-De-Wolden paars!

Ga door met lezen van "De aanleg gaat van start!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE - Met veel plezier kunnen wij mededelen dat Netwerk Dementie Drenthe het Drents Museum heeft uitgeroepen tot 'dementievriendelijk'! Het Drents Museum dankt deze titel aan het programma Onvergetelijk Drents Museum, waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers een interactieve rondleiding krijgen en met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. De rondleiding werd eind 2015 opgezet vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen. Het museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Ga door met lezen van "Uitreiking certificaat 'dementievriendelijk'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
IJHORST - Op donderdag 20 oktober om 20.00 uur geeft het in Noord-Nederland vermaarde Vocaal Ensemble Sequens een bijzonder concert in de N.H. Kerk te IJhorst: zij delen het podium met het Aarhus Pigekor uit Denemarken dat een tournee maakt door Nederland. De 30 jonge zangeressen, tussen de 17 en 23 jaar, vormen een prachtig contrast met de 5 gelouterde zangers van Sequens die al meer dan 30 jaar het podium betreden. Dat contrast komt ook tot uiting in het programma, waarin Scandinavische volksmuziek wordt afgewisseld met aansprekende muziek van Nederlandse en Britse bodem.

Ga door met lezen van "Vocaal Ensemble Sequens concerteert met Aarhus Pigekor"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE - De komende periode klinkt er muziek in het Drents Museum! Het museum doet mee aan de landelijke muziekcompetitie Art Rocks en aan Popronde Assen. Voor beide evenementen geldt dat het Drents Museum voor het eerst deelneemt. Op 20 oktober en 17 december vinden er diverse optredens plaats in het museum.

Ga door met lezen van "Art Rocks en Popronde in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!