'

Jun 22
DE WOLDEN - Op veel eiken kunt u in deze periode behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ’s nachts groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups. De rupsen krijgen brandharen. Deze kunnen klachten veroorzaken bij mensen. De brandharen (zo’n 700.000 per rups) dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen.

Ga door met lezen van "Pas op voor de eikenprocessierups "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
RUINERWOLD - Joris Voest speelt komend seizoen voor FC Emmen. De 22-jarige verdediger, geboren op Terschelling en opgegroeid in Ruinerwold, komt over van sc Heerenveen. Voest kwam vanaf 2006 uit voor de jeugd van Heerenveen. In 2012 won hij als basisspeler van Oranje-17 het Europees Kampioenschap. Na de medische keuring tekent Voest een contract voor één seizoen, met daarbij de optie voor nog een extra seizoen.

Ga door met lezen van "Ruinerwoldse verdediger Joris Voest naar FC Emmen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
RUINERWOLD - Afgelopen dinsdag was het druk rond de parkeerplaats bij de Buddingeborgh. Na al zeer ruime tijd actief te zijn als Kindcentrum in Ruinerwold, is het Kindcentrum nu ook een bord rijker en weet men de weg te vinden. Kinderen van 0 tot 12 jaar worden hier opgevangen. Samen met de directeuren van de drie deelnemende scholen: Arendsvleugel, Wezeboom en Dissel en de Algemeen directeur, knipte wethouder Pauwels het lint door en kon het bord worden onthuld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
Kansen pakken, innoveren, stimuleren en mogelijk maken

DE WOLDEN - Kansen pakken, vernieuwen, stimuleren en mogelijk maken zijn de steekwoorden van Gemeentebelangen De Wolden bij het zien van de kadernota 2018. Als Gemeentebelangen staan wij achter het financiële beleid en vinden wij het verantwoord, sterker nog, we stellen het zelfs als voorwaarde: "Ga door met het versterken van gemeente De Wolden als een aantrekkelijke woon-, werk- en recreatiegemeente", "Zeker nu het er naar uitziet dat de woonlasten gelijk of zelfs een klein beetje lager uitvallen, en de OZB niet extra verhoogd hoeft te worden".

Ga door met lezen van "Gemeentebelangen staat achter financiële beleid gemeente"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
DE WIJK - De warme zon die maar niet onder gaat, de wuivende bomen op het zachte gras en klinkende glazen. Ingrid Slot-Poortman ziet het helemaal voor zich. Ze kijkt reikhalzend uit naar het unieke Midzomeravondconcert dat wordt gehouden op zaterdagavond 24 juni. Op het prachtige landgoed Dickninge, aan de rand van Meppel, organiseert de Soroptimistclub Meppel e.o. dan een prachtig evenement met mooie muziek, fijne mensen en lekker eten in een prachtige ambiance.

Ga door met lezen van "Midzomeravondconcert op Landgoed Dickninge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
ECHTEN - In de zomer van 2010 kreeg Echten uit handen van Commissaris van de koningin Jacques Tichelaar de status 5 sterren. Tijdens het 5 sterrenproject is bepaald wat Echten zo aantrekkelijk maakt als dorp. Deze informatie is als basis gebruikt voor de dorpsvisie. De dorpsvisie geeft een antwoord op de vraag hoe ons dorp leefbaar en aantrekkelijk blijft. Het is de bedoeling dat de Vereniging Dorpsbelangen Echten, in samenwerking met de inwoners, de punten vanuit de dorpsvisie binnen 10 jaar behandelen en proberen uit te voeren.

Ga door met lezen van "Welkomstdoos"

Geplaatst door B S

Tweet This!