'

Dec 2
DE WIJK - Zondag 14 december aansluitend aan de wintermarkt is er een optreden van Normaal Coverband Gin Gedonder. De gehele dag houden wij weer onze jaarlijkse verloting die geheel ten goede komt aan de bewoners van huize Dunninghe in De Wijk deze verloting word mede mogelijk gemaakt door ondernemers uit de wijk en omstreken. Gin gedonder begint om 18:00 uur en de entree is gratis.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
ZUIDWOLDE - De brug over de Reest bij de Ommerweg stamde uit de jaren 50 en stond in het bruggenbeheersplan om vervangen te worden. Deze brug wordt aanstaande woensdag officieel geopend. De gemeente gaat nu verder met de bruggen over de rivier de Wold Aa. De Wolden investeert hiermee in instandhouding, veiligheid en kwaliteit van de bruggen in de gemeente. Een aantal jaren geleden heeft de gemeenteraad een beheerplan vastgesteld voor de gemeentelijke bruggen in De Wolden. Onderdeel van dit beheerplan is een meerjarenplanning waarin het (groot)onderhoud en de vervanging van meerdere bruggen is voorzien. Inmiddels zijn er vijf bruggen aangepakt. De bruggen in de Dijkmans- en Koekangerweg zijn de volgende bruggen die wordt vervangen.

Ga door met lezen van "De Wolden investeert in bruggen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
REGIO - Kindercircus Okidoki organiseert op 22, 23 en 24 december een circuskamp. Drie dagen lang van 10 tot 4 uur gaan we (circus)spelletjes doen, an de trapeze hangen, toneel spelen, ballopen, jongleren, dansen, samen lunchen en nog veel meer. De kosten bedragen 40 euro voor 3 dagen of 15 euro per dag. Opgeven kan via de mail: circus.okidoki@gmail.com of telefonisch bij Sander Boschma 06 83706897.

Ga door met lezen van "Circuskamp in Kerstvakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINEN - Op maandag 8 december wordt er in kerkelijk centrum De Bron, Kloosterstraat 4, in Ruinen een avond gehouden over de situatie van de christenen in Noord-Syrië, het gebied dat op dit moment door de IS(IS) wordt bezet. Te gast is Theunis Veenstra, predikant van de Protestantse gemeente in Havelte en reisleider. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, voor de koffie wordt een vergoeding gevraagd.

Al menige malen heeft Veenstra reizen naar Syrië en Oost-Turkije georganiseerd. Hij weet veel te vertellen over de geschiedenis van de kerken in het Midden-Oosten en over de actuele situatie van de kerk in Syrië en Oost-Turkije. Ook toont hij met kaartmateriaal en lichtbeelden het verhaal achter de christenen uit die gebieden die inmiddels naar Nederland en Drenthe zijn gekomen of komen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
ZUIDWOLDE - Honderd schoolkinderen van groep 7 en 8 van De Heidevlinder en Het Groene Hart uit Zuidwolde en Het Veldboeket uit Veeningen met hun leerkrachten en 50 vrijwilligers - leden van Natuurvereniging Zuidwolde, ouders, leden van de mountainbikevereniging – hebben vrijdag 28 november langs het nieuwe deel van het Vlinderommetje op bedrijventerrein Zuiderkerkes II 1500 bomen en heesters geplant. Onder het toezicht van wethouder Jan ten Kate, Kars Veling van de Vlinderstichting en Henk Dekker, voorzitter van de ondernemersvereniging Zuidwolde is het plantwerk enthousiast aangepakt en in enkele uren geklaard.

werkzaamh Idylle Zuiderkerkes II 28Nov 2014- nr 1
werkzaamh Idylle Zuiderkerkes II 28Nov 2014- nr 2
werkzaamh Idylle Zuiderkerkes II 28Nov 2014- nr 3

Ga door met lezen van "Scholieren beplanten Vlinderommetje op bedrijventerrein "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
HOOGEVEEN - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt op elke tweede maandag van de maand een inloopspreekuur voor ICT vragen. Visio beschikt over ruime kennis op het gebied van ICT ontwikkelingen voor blinde en slechtziende mensen en informeert op maandagmiddag 8 december van 15.00 – 16.30 uur hier graag over.

Ga door met lezen van "Koninklijke Visio organiseert ICT-inloop in Hoogeveen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINEN - Wieler Toer Club Ruinen heeft afgelopen zaterdagmorgen een clinic gekregen van Olympisch kampioen Bart Brentjes en zijn teamgenoot Jeroen Boelen. Bart Brentjes was net terug van een wedstrijd in Brazilië, waar het boven de 40 graden was. Die zaterdagmorgen was het iets frisser in Ruinen. Na een kopje koffie, een bandenspanningcheck en een groepsfoto kon er gefietst worden. Natuurlijk is de Anserdennen een leuk begin voor de warming up. Na wat fietsen was er tijd voor technische tips, trucs en vragenvuurtje. Daarna was Dwingelderveld aan de beurt voor de hogere heuvels en het mulle zand. Natuurlijk moesten Bart en Jeroen hun kunsten even laten zien, die de WTC leden na mochten doen. Hierbij was de conclusie dat WTC Ruinen nog niet het niveau heeft van Bart en Jeroen. Ook was er uitgebreid tijd voor vragen en uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op MTB gebied. Bart was verrast van het mooie gebied Dwingelderveld en kreeg daarom gelijk een uitnodiging om op 6 december mee te fietsen tijdens onze veldtoertocht in Dwingeloo.


WTC Ruinen
WTC Ruinen2

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
DE WOLDEN - Op woensdag 3 december opent wethouder Jan ten Kate van De Wolden samen met wethouder Jannes Janssen van gemeente Hardenberg symbolisch de nieuwe brug over de Reest om 11.15 uur. Dit doen zij samen met kinderen van basisschool De Klimtoren uit Drogteropslagen en basisschool CNS Balkbrug uit Balkbrug.

Geplaatst door B S

Tweet This!