'

Dec 24
REGIO - Op eerste kerstdag zijn er meer supermarkten open dan vorig jaar. Ongeveer tweehonderd winkels in zowel de steden en dorpen zijn geopend. Dat is een verdubbeling vergeleken met vorig jaar, zegt een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) woensdag. In absolute aantallen zijn het er nog steeds weinig. ''Als je bedenkt dat er 4300 supermarkten zijn, dan valt het nog wel mee'', aldus de zegsvrouw. Toch ziet de brancheorganisatie wel een trend. Waar supermarkten voorheen dicht waren tijdens de kerstdagen, is het op tweede kerstdag al gewoon dat ze open zijn. Ook op eerste kerstdag zijn er nu meer winkels open. Koepelorganisatie CBL verwacht dat de gezamenlijke omzet van de supermarkten in de kerstweek op 760 miljoen euro zal uitkomen. Dat is ruim 1 procent meer dan vorig jaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
ZUIDWOLDE - In de Hervormde Kerk van Zuidwolde wordt woensdag 24 december een Kerstnacht zangdienst gehouden. Deze dienst wordt gehouden door de orgelcommissie, die ook de Zuidwoldiger Zangavonden organiseert. Voorganger is Hans Lowijs. Het thema is ‘Is het licht aan?’

De Kerstnacht zangdienst in Zuidwolde is een begrip. Er worden veel bekende kerstliederen gezongen. Dit onder begeleiding van Peter ten Kate op het orgel en Carmen Weiland op dwarsfluit. Daarnaast werkt het Christelijk Vocaal Mannenensemble Cantabilé uit Klazienaveen mee onder leiding van dirigent Jan van der Tuuk. Zij zingen enkele prachtige kerstliederen. Er wordt een collecte gehouden voor de Voedselbank Hoogeveen. De dienst begint om 22.30 uur.

concert Zuidwolde Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
ZUIDWOLDE - De cabaretavonden van Reuring in Zuidwolde waren alle drie in recordtempo uitverkocht. Het werd een wervelende avond in drie bedrijven, waarin het publiek eigenlijk nauwelijks rust kreeg. Een straf tempo met veel grappen en grollen, verhalen over inwoners van Zuidwolde, soms wat minder geslaagde praatjes, maar bovenal een brok vermakelijkheid.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
ZUIDWOLDE - Het bestuur van het Rode Kruis De Wolden schenkt 250 euro aan Serious Request. 3FM Serious Request 2014 vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigd. De DJ’s in het Glazen Huis willen vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Landelijke Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

“Wij hopen van ganser harte dat met deze actie, en onze bescheiden bijdrage daarin zo veel mogelijk meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst krijgen en weer in hun kracht komen” aldus voorzitter Eduard Annen.

voorzitter Eduard Annen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
RUINERWOLD - Café de Kastelein heeft kerstavond 24 december traditioneel weer een Christmas-Party met dj Paul Smid. Het begint om 21.00 uur en de entree is gratis. De eerste Kerstdag zijn wij gesloten en de tweede kerstdag zijn we open vanaf 19.00 uur. Op 2 januari zijn we weer gewoon open om het nieuwe jaar weer fris te beginnen en ook weer leuke activiteiten te organiseren zoals een dag klaverjassen of bv op 31 januari de 70-80 jaren rockband Van Lunteren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
RUINERWOLD - Korfbalvereniging KIOS organiseert elk jaar in december het KIOS Kaarttoernooi. Dit jaar zal dit gezellige toernooi gehouden worden op maandag 29 december in de Buddingehof. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur, we beginnen om 20.00 uur. Voor vragen kunt u terecht bij Dina Jalvingh: 481532

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24

Geplaatst door B S

Tweet This!