'

Dec 23
RUINERWOLD - Van de 3000 teams uit Drenthe heeft groep 8 van OBS de Dissel uit Ruinerwold de tweede plaats behaald bij het Drentse Trefbaltoernooi in sporthal de Zon in Klazienaveen. Dit toernooi voor de groepen 5/6 en 7/8 van de basisschool begon vanmorgen om 9.30 uur. Teams uit de gemeente Emmen steden tegen teams uit de gemeenten Borger-Odoorn, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Noordenveld en Westerveld.

de dissel

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
MEPPEL - Bewust Meppel houdt op 12 januari in CSG Dingstede een introductieavond voor de cursus ‘Spreken is goud’ door Geert Zomer van Professionals in beeld. De avond is van 17.00 tot 21.00 uur. De vervolgavonden zijn op maandag 2 en 16 februari, 2 en 16 maart van 17.00 tot 21.00 uur. De cursus wordt afgesloten op woensdag 25 maart van 20.00 tot 22.00 uur met een thema-avond waarop cursisten zichzelf gaan presenteren. De cursus is zeer geschikt voor mensen die benieuwd zijn hoe presenteren anders kan. Op deze cursus leer je om meer jezelf te blijven.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
DE WIJK - Tweede kerstdag is bij uitstek geschikt voor een wandeling. De VTRB (Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang) De Wijk-Koekange-IJhorst organiseert daarom op 26 december een prachtige kerstwandeling in en rondom De Wijk.

Er kan gekozen worden tussen een korte route van 7 km en een lange route van 12 km. Onderweg klinken de stemmige geluiden van de midwinterhoorns. Op de route staat een koek- en zopietent waar o.a. warme dranken, krentenbrood en nog meer lekkers te koop is. Hier kan gepauzeerd worden om bij de vuurkorf even door te warmen en de inwendige mens te versterken. Uiteraard is de Kerstman ook aanwezig.

Ga door met lezen van "Kerstwandeling de Wijk op vrijdag 26 december"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
RUINERWOLD - Vanmorgen werd er al druk gesport in de sporthal in Ruinerwold. Kios houdt hier vandaag het traditionele schoolkerstkorfbaltoernooi. De groepen 1 t/m 4 zijn al druk bezig geweest. Eerst spelletjes en daarna heuse korfbalwedstrijden. Vanmiddag vanaf 13.30 uur zijn de groepen 5 t/m 8 aan de beurt.

IMG_5788
foto: JW v/d Vlist/Ruinerwold.info

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
ZUIDWOLDE - ZKC'19 en AKC stonden zondagmiddag in de laatste wedstrijd voorafgaand aan een korte onderbreking tegenover elkaar. Twee ploegen die ondertussen geen vreemden van elkaar zijn. In de Overgangsklasse werd er al tegen elkaar gespeeld en nu in de eerste klasse is dat weer het geval. Een onderonsje die over het algemeen door AKC gewonnen werd. Maar ZKC'19 wou daar graag verandering in brengen. Door een scherpe 10 minuten in de tweede helft van AKC werd ZKC'19 op de pijnbank gelegd. Ruststand 11-10 en de eindstand 21-27.

Ga door met lezen van "ZKC verliest in tweede helft van scherp schietend AKC"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
DRENTHE - De werkgelegenheid in de agrarische sector in Drenthe stijgt licht. Het afgelopen jaar vonden meer mensen werk in de sector dan in vorige jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse landbouwtelling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In Drenthe vonden afgelopen jaar 1633 mensen regelmatig werk bij een boerenbedrijf. Dat zijn er zo'n vijftig meer dan een jaar eerder. Geen spectaculaire stijging, maar na jaren van dalingen wel een trendbreuk. Landelijk blijft het aantal wel dalen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
KOEKANGE - Afgelopen woensdag heeft wethouder Mirjam Pauwels de Kerstinstuif van het kinderclubwerk Koekange op uitnodiging bezocht. De instuif vond in ‘het Platte dakkie’ plaats. Twee middagen in december organiseerde het kinderclubwerk Koekange onder leiding van Jennie Mulder deze instuiven. Tientallen kinderen van groep 3 tot en met 8 hebben de mooiste dingen gemaakt voor Kerst met behulp van verschillende vrijwilligers. Wethouder Mirjam Pauwels: “Wat een enthousiasme heb ik geproefd bij zowel leiding als kinderen. Dit soort initiatieven biedt een dorp reuring en zorgt voor binding onderling. Het kinderclubwerk volledig draait op de inzet van vrijwilligers en ik heb veel waardering voor hoe ze dat doen. Complimenten!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
RUINERWOLD - Traditioneel is er op eerste kerstdag weer live muziek bij café Centraal in Ruinerwold. De knotsgekke feestband Plork en de Aannemers gaat er op donderdag 25 december een swingend en spetterend feest van maken. Deze waanzinnige feestband heeft een erg divers repertoire. Een muzikale freakshow. Van Abba tot de WC Experience en van System of a Down tot Trafassi, voor Plork is er geen vreemde eend in de bijt en niets is te gek. Deze heren weten wat entertainen is. Niet voor niets waren ze de sensatie van de Zwarte Cross 2006, 2007 en 2008.

Plork

Ga door met lezen van "Plork en de Aannemers 1e kerstdag bij cafe Centraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
RUINERWOLD - Op woensdag 24 december 2014 is het echtpaar Keizer-Kwant 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op woensdag 24 december. Het echtpaar woont op Weerwille in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!