'

Jan 29
RUINERWOLD - ‘Klein, knus, landelijk en gezellig’ zo kan de sfeer in het nieuwe winkeltje ‘Van Jet’ van Henriet Tulner misschien het beste worden omschreven. In het Stookhok naast haar woning aan de Wolddijk 1 in Ruinerwold is ze vanaf januari officieel begonnen met de verkoop van stoere woonaccessoires, brocante en antiek. Elke eerste zaterdag van de maand is ‘Van Jet’ geopend van 10.00 – 17.00 uur. Of op afspraak.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Henriet Tulner opent winkeltje in woonaccessoires, brocante en antiek "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
ALTEVEER - Yogacentrumdrenthe houdt 10 bijeenkomsten van Zelf-Vertrouwen. Donderdag 31 januari om 19.30 uur start de eerste bijeenkomst. Het doel van Zelf-Vertrouwen is dat je je onzekerheden, je twijfels, je zorgen, je druk maken, je angsten, je stress overwint. Je leert weer te vertrouwen op je Innerlijke Stem, die zachte, heldere stem van je Bron, je Schepper. De Schepper die jou lief heeft, die jou begeleidt op al je wegen en paden, die jou geluk voor ogen heeft. Thema’s zijn o.a. acceptatie, respect, waardering, van jezelf houden, harmonie, gedachten zijn krachten, je bent geliefd, emoties zijn de taal van je Ziel. Ontspanning en meditatie zijn onderdelen van de cursus. Voor aanmelding in informatie: Tineke Boersma, tel: 06-15208672 tineke@namaskara.nl www.yogacentrumdrenthe.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DRENTHE - Koningin Beatrix heeft zojuist haar aftreden bekendgemaakt. ,,Dit lijkt mij een goed moment om deze stap, die ik al enkele jaren overweeg, te nemen'', zei de koningin in een op radio en tv uitgezonden toespraak. Beatrix zal op 30 april 2013 haar ambt overdragen aan Prins Willem-Alexander. Ze draagt haar ambt niet over omdat het haar zo zwaar valt, zo zei zij. ,,Verantwoordelijkheid voor ons land moet in handen van nieuwe generatie liggen.'' De vorstin heeft bovendien oog voor de symboliek van dit moment. Niet alleen hoopt ze over enkele dagen de leeftijd van 75 jaar te bereiken, ook bestaat het Koninkrijk der Nederlanden dit jaar 200 jaar. Beatrix zei dat ze plaats maakt, maar geen afscheid neemt van het Nederlandse volk dat ze ,,nog dikwijls hoopt te kunnen ontmoeten''. ,,Dank voor de vele jaren dat ik uw koningin mocht zijn'', besloot zij haar toespraak.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
HOOGEVEEN / KERKENVELD – Zanger Arjan Venemann uit Kerkenveld brengt op 31 januari een nieuwe CD single uit. Na het succes van de hit 'Hallo Hallo ' komt er een passend vervolg. Het betreft wederom een vrolijke meezinger met een hoog après-ski gehalte! ' Laat me 3000 jaren verliefd zijn ' is de titel van het nieuwe liedje. De tekst is geschreven door Pascal de Vormer die ook schrijft voor o.a. Rob Ronalds & Rob Zorn. Venemann heeft wederom zelf de productie gedaan, alsmede het inspelen van de instrumenten. De opnames zijn gemaakt in de AJH Records studio in Coevorden, waarvan Arjan mede eigenaar is. De muzikale carrière van de zanger zit behoorlijk in de lift. Zo reist Venemann ook een aantal keren af naar Oostenrijk, om daar in de skioorden van Westendorf en Gerlos optredens te verzorgen. Het blijft dit jaar niet bij dit ene liedje, zo heeft de zanger uit Kerkenveld alweer diverse andere liedjes klaar liggen. Allemaal leuke vrolijke liedjes, en een paar muzikale uitstapjes. De bijpassende feestclip van ‘Laat me 3000 jaren verliefd zijn’ is al te zien op YouTube. Het liedje zelf is verkrijgbaar via de iTunes store.



Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
WANNEPERVEEN - In een natuurgebied aan de Zandweg, in de buurt van de Kiersche Wijde, zijn vrijdag 25 januari mogelijk menselijke resten gevonden. Wandelaars troffen de resten aan en schakelden de politie in. De politie heeft zaterdag uitgebreid onderzoek gedaan op en rond de vindplaats. Hierbij is onder andere de mobiele eenheid en de forensische recherche ingezet. Hoe oud de aangetroffen resten zijn en sinds wanneer deze resten daar hebben gelegen, moet nader onderzoek uitwijzen. Het Nederlands Forensisch Instituut gaat de aangetroffen resten nader onderzoeken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
VEENINGEN - Zaterdagavond 26 januari speelde toneelvereniging UDI uit Veeningen het stuk:” Niets is wat het lijkt” van de schrijvers Jan Tol en Astrid Baijs in ’t Markehuus. De zaal zat vol en het publiek heeft genoten van een stuk met veel humor en er werd dan ook veel gelachen. UDI weet zich zelf elk jaar weer te overtreffen, mede door de enthousiaste spelersgroep worden de verschillende typpetjes heel goed neergezet.


Ga door met lezen van "UDI speelde 'Niet is wat het lijkt'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
VEENINGEN - Veeningen ontving twee prijzen in één week “Bouwen aan de buurt” en “Kern met Pit”. In totaal verdiende Veeningen hiermee een bedrag van 5.000 euro. Het project “Het groene hart van Veeningen” heeft een heel hoge waardering gekregen van zowel de jury van “Bouwen aan de buurt” als van de jury “Kern met Pit” de leefbaarheidswedstrijden van Actium en de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. De jury is met name positief over het feit dat relatief veel voorzieningen bij elkaar achter het dorpshuis worden gerealiseerd waardoor de leefomgeving direct wordt verbeterd. Bovendien is er een grote mate van zelfwerkzaamheid en betrokkenheid van de inwoners van Veeningen.

Ga door met lezen van "Veeningen valt twee maal in de prijzen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
Vijf kunstenaars op verschillende etages exposeren t/m april in de Compaen.

HOOGEVEEN - Kunstenaars zijn culturele ondernemers en zij zorgen voor een extra dimensie binnen de Compaen. Vijf kunstenaars exposeren in De Compaen tot eind april. Beeldhouwer Henk van den Breemen uit Zuidwolde en Hugo Galama uit Ansen exposeren beeldend werk in de ruimte. Patty van Aalbersberg, Lisa Karsch en Delia Bremer uit Hoogeveen exposeren hun schilderijen op verschillende verdiepingen aan de muren. Hun werken zijn op alle werkdagen te bezichtigen tijdens kantooruren. De kunst exposities wordt door het organisatiebureau ‘delibre’ gecoördineerd. Literair & beeldend kunstenares Delia Bremer is daarom op zoek naar kunstenaars die graag hun werken willen exposeren aan een groot bedrijven netwerk. Kunstenaars kunnen contact opnemen met Delia Bremer via mail info@delibre.nl of door te bellen 0528373766

Ga door met lezen van "Kunstenaars Exposeren in De Compaen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINERWOLD - In een afgeladen sporthal speelde zondagmiddag KIOS1 de streekderby tegen ZKC’19 uit Zuidwolde. De belangen waren voor beide partijen groot. De wedstrijd werd gespeeld voor veel publiek uit zowel Ruinerwold als Zuidwolde. Ook burgemeester Rogier de Groot woonde de bijzondere wedstrijd bij. De ploeg startte met Daan Voest, die basisspeler Ernst Kuik verving, omdat hij in de aanloop een belangrijke training moest missen. Uiteindelijk kon KIOS de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Ondanks een eindsprint kwam de ploeg in de laatste minuut wederom op achterstand. De eindstand 21-22. Anita Kleene kreeg een bos bloemen, omdat zij haar laatste wedstrijd van het seizoen speelde vanwege haar zwangerschap. Komende week zaterdag speelt KIOS uit tegen hekkensluiter Noordenveld 1.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
HOOGEVEEN - Een automobilist is zondagavond in botsing gekomen met de midden vangrail. De aanrijding was zo hevig dat een wiel van de auto onder het voertuig wegsloeg en de vangrail flinke schade opliep. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Hoogeveen overgebracht. De door het ongeval zwaar beschadigde auto werd door een berger weggesleept. Door het ongeval werd tijdelijk een rijbaan van de A28 ter hoogte van het ongeval afgesloten. Over de oorzaak van de crash is niets bekend.


foto: Harm Halfmouw/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
MEPPEL – Een flinke binnenbrand bij café de Joker op het Kerkplein in Meppel zondagmorgen heeft grote schade op de bovenverdieping van het café aangericht. De brandweer had het vuur in het historische pand, dat op de bovenverdieping woedde snel onder controle. Door deze snelle inzet bleef het historische pand in het centrum van Meppel behouden. Door een binnen en buitenaanval van de brandweer kon het vuur worden ingesloten en geblust. De zolderverdieping van het café liep zware brandschade op. Het café gedeelte op de benedenverdieping had rook en waterschade. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een sigaretten automaat op de benedenverdieping. Het is vuur is toen doorgeslagen door het plafon naar de bovenverdieping


foto: Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
ZUIDWOLDE - De leden van vogelvereniging Zanglust uit Zuidwolde hebben zich de afgelopen tijd op verschillende grote shows van hun beste kant laten zien. Tijdens de provinciale kampioenschappen van Drenthe behaalden drie leden van Zanglust goede resultaten. Voorzitter D.J. Tempelman van Zanglust behaalde een kampioenschap met een gordelgrasvink (92 punten), G. Vos werd kampioen met een stel zwart rode kanaries mozaïek type 1 (183) en met een zwart rode intensieve kanarie (92) en H. de Roo behaalde twee keer zilver met een grijsgroene-en een spangle cinnamon blauwe Engelse grasparkiet. (92 en 91) Aan de bondskampioenschappen in Apeldoorn deden twee leden van Zanglust mee. G.Vos behaalde twee keer goud met een kanarie zwart opaal rood mozaïek type 1 (91) en met een stel kanaries zwart rood mozaiek type 1 (187) J. Hooge behaalde goede scores met de Five Fancykanaries, maar viel helaas net buiten de prijzen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
KOEKANGE - Zaterdagavond raakten twee personen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Mr. J. de Blieckweg in Koekange. agenten reageerden op een melding van een personenauto die tegen een boom zou zijn aangereden. Agenten troffen in de auto drie personen aan. De 19-jarige bestuurder uit IJhorst en een 17-jarige bijrijder Koekange bleken gewond en werden met hoofd- en nekklachten, door een ambulance, naar het ziekenhuis overgebracht. Een derde 16-jarige passagier uit Koekange bleef ongedeerd. Uit onderzoek bleek dat een 19-jarige bestuurder uit IJhorst, door nog onbekende oorzaak, niet tegen een boom maat tegen een paaltje tot stilstand was gekomen. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder na het ongeval er vandoor probeerde te gaan. De auto bleef verderop plotseling stilstaan. Omdat agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was werd in het ziekenhuis een bloedproef van de man afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen. De auto raakte beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De verkeersongevallen analyse (VOA) stelt een onderzoek in naar de toedracht van het verkeersongeval.


foto's: www.regiomeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
ZUIDWOLDE - Tandartspraktijk Quadratand (voorheen tandartspraktijk Schalk) opende op 10 januari haar deuren op de nieuwe locatie aan de Turflaan 1A in Zuidwolde. Vooroor J2L Bouwbegeleiding & Advies B.V. betekent dit een afgerond project. J2L adviseert bedrijven en particulieren bij het maken van de juiste bouwkeuzes. De tandartspraktijk is exact zo geworden als van tevoren door J2L in een 3d ontwerp was uitgewerkt, er kon al virtueel door de ruimtes worden gelopen voordat het gebouw klaar was. Het pand is gebouwd als een zeer duurzaam utiliteitsgebouw, wat inhoudt dat de gebruikers er jaren mee vooruit kunnen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun huisvesting. Het toegepaste stalen skelet zorgt ervoor dat bij verbouwingen in de toekomst de binnenmuren kunnen worden verwijderd zonder dat er iets opgevangen of gestut hoeft te worden.

Ga door met lezen van "Tandartspraktijk Quadratand zit in duurzaam gebouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
MEPPEL - Op zaterdag 9 maart is cultureel Centrum De Plataan in Meppel hèt domein van naar schatting 250 vrouwen die het festival VrouwenScala bezoeken. Een middag met workshops, entertainment, ontmoeten en kennismaken, van 13.00 tot 18.00 uur. Inschrijven voor de workshops kan vanaf nu via www.vrouwenscala. nl. De kosten zijn €35,--p.p. voor het gehele programma: twee workshops, koffie, thee, lekkernijen, een uitgebreid programmaboekje en diverse attenties. De opbrengst van dit VrouwenScala gaat naar de Stichting Chiulo die bijdraagt aan de verbetering van de leefomstandigheden door het ziekenhuis in Chiulo (Angola) te steunen. VrouwenScala biedt vrouwen de mogelijkheid workshops te volgen en zo kennis te maken met uiteenlopende onderwerpen. In totaal worden 22 verschillende workshops gegeven.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
MEPPEL - IN Cultureel Centrum De Plataan in Meppel vindt op 3 februari het achtste Filmfestival plaats met als thema ‘Antipodas’, oftewel tegenstellingen. Deze titel treft direct een van de boeiende documentaires die gedraaid wordt: Vivan las Antipodas. Op 3 februari wordt een filmdag vol tegenstellingen; de miljonair en zijn verzorger uit de achterbuurt in Intouchables, de oude, wijze monnik en zijn leerling die nog door schade en schande wijs moet worden in Spring, Summer, Fall, Winter and Spring, de assertieve Glen en de zachtaardige Russell in Weekend. Er zijn kaarten te koop bij diverse verkooppunten: De Wereldwinkel, De Plataan, De Bloementuin Oosterboer en Primera Koedijkslanden. Kosten: 12,50 euro voor een gehele dag van 11.00 tot 17.30 uur.

Ga door met lezen van "Filmfestival in Meppel In Cultureel Centrum De Plataan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
MEPPEL - Vier personen zijn zaterdag tegen het middaguur gewond geraakt na een frontale aanrijding op de provinciale weg N371 langs de Drentse Hoofdvaart tussen Meppel en Havelte. Een bestuurster van een trabant wilde haar stoel verzetten en kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht en boste frontaal op en tegemoet komende personenauto met daarin drie personen. De vrouw raakte dusdanig bekneld in haar auto dat de brandweer meer dan een uur bezig is geweest om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze werd ernstig gewond overgebracht naar het UMC in Groningen. Ook het mobiel medisch team werd ingezet bij het ongeval. De drie personen uit het andere voertuig raakten eveneens gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel


foto: Rene Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
DE WIJK - De strijd is gestreden, de punten zijn opgeteld en de kampioenen zijn bekend! Op zaterdag 19 en zaterdag 26 januari was het tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen, volgens velen de gezelligste wedstrijd van het jaar , er werd door 29 Reestduikers strijd geleverd op 4 afstanden. Iedereen deed zijn uiterste best om zo goed mogelijk voor de dag te komen en aan familie en vrienden hun progressie te laten zien. Op de 1e wedstrijddag stonden de 25, 50 of 100 meter schoolslag en de 25 meter vrije slag of de 25, of 50 meter vlinderslag op het programma en op de 2e wedstrijd dag werden de 25 meter schoolslag of en 100 meter vrije slag en de 25 of 50 meter rugslag gezwommen. Onder de luide aanmoedigingen werd er hard gezwommen en velen verbeterden zichzelf en zetten klinkende nieuwe tijden neer.


Ga door met lezen van "Clubkampioenschappen bij de Reestduikers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
DRENTHE - Het Huus van de Taol doet er alles aan om het Drents in actief gebruik te houden. De streektaalorganisatie doet dat met cursussen en op scholen, met boeken, tijdschriften, muziek en vele streektaalactiviteiten. Het Drents is springlevend. Het Huus van de Taol werkt er hard aan dat zo te houden. Dit omdat de streektaal het waard is. Er is geld nodig om alle activiteiten te kunnen uitvoeren. Daarom heeft het Huus van de Taol een sponsoractie voor bedrijven ontwikkeld. Voor slechts €100,-per jaar kan een bedrijf sponsor worden van het Huus van de Taol. Maar het is geen eenrichtingsverkeer.

Ga door met lezen van "Huus van de Taol start sponsoractie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
VEENINGEN - Zaterdagavond 26 januari zal UDI het stuk: ‘ Niets is wat het lijkt’ , van de schrijvers Jan Tol en Astrid Baijs, voor u spelen. Spelers, regie, decorbouwers en grimeurs zijn al heel wat weken druk om deze avond tot een succes te maken. Mocht u deze avond niet kunnen, de zaterdag daarna 2 februari, spelen we het stuk nogmaals vanaf 14:00 uur.



Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 13, totaal 251 artikelen)