'

Jan 25
HOOGEVEEN - Bij het blussen van een brand in de nacht van donderdag op vrijdag in een Hoogeveense pizzeria is een hennepkwekerij ontdekt. Dat maakte de politie vrijdagmiddag bekend. De brandweer rukte met groot materieel uit nadat een passant rook uit het pand zag komen. De bovenste verdieping stond in brand. De brandweer wist door snel een buiten en binnenaanval te doen de vlammen te doven en daardoor werd een grotere uitgebreide brand voorkomen. Doordat het pand in het centrum van Hoogeveen staat was bij een grote brand de ramp niet niet te overzien geweest. De meeste panden staan dicht naast elkaar. Weer eens werd duidelijk hoe gevaarlijk een hennepkwekerij in een pand is. Vaak gat het mis in de elektriciteit door oververhitting van de bedrading of kortsluiting. De pizeria liep door de brand veel schade op. Ook was er rook en waterschade. De kwekerij bevond zich op de eerste etage van de pizzeria aan de Grote Kerkstraat in het Drentse Hoogeveen. De kwekerij met ongeveer 200 planten wordt ontmanteld. Tijdens de brand was niemand aanwezig in het pand. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


foto: Rene Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
MEPPEL - Woonconcept Vastgoed in Meppel ontslaat elf van de zestien werknemers. De ontslagen zijn het gevolg van Kabinetsbeleid en het stopzetten van nieuwbouwprojecten door woningcorporatie Woonconcept. Vastgoed is een onderdeel van Woonconcept. In 2013 zouden nog projecten worden uitgevoerd in Hollandscheveld, Hoogeveen en Meppel. Volgens de directie van Woonconcept Vastgoed zit er niets anders op dan het merendeel van het personeel te ontslaan. De verwachting is dat er bij Drentse corporaties meer ontslagen zullen vallen. Ook de andere woningstichtingen hebben grote vastgoedprojecten stopgezet.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
RUINERWOLD - Cabaretprogramma "ACHTERAF BEKEKEN" Hoe voelt iemand zich die 28 jaar woonachtig is tussen de koeien, kalfjes, schapen en kippen en de rust slechts verstoord ziet door een sporadisch overvliegende straaljager? Vraag het aan Thijs Kemperink en hij zal U het antwoord proberen te geven. Een antwoord dat verpakt wordt in een cabaretprogramma met de veelzeggende titel "Achteraf Bekeken", waarin Thijs verhaalt over zijn eerste verre reizen naar wereldsteden als Almelo, Hengelo en Enschede en een familievakantie naar Noord-Frankrijk.

Ga door met lezen van "Thijs Kemperink 26 januari bij de Klok"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
ECHTEN - Vence weet met haar muziek een bijzondere sfeer op te roepen en dat gaat 26 januari zeker lukken in de Olde Karke in Echten! Het kriebelt en beroert. Is vol bravoure en intens dynamisch. De viool en cello slepen je mee, terwijl de drums tegenwicht biedt en je in het gareel houdt. Viool en cello vormen samen met de gitaar de basis, maar de band dijt net zo gemakkelijk uit met drums, accordeon en piano. De teksten, uit de hand van de zanger, lijken te gaan over hoe je aankijkt tegen al het andere en de exacte betekenis wordt overgelaten aan de interpretatie van de luisteraar.... Associeer! Het samenspel tussen de bandleden is opmerkelijk. Elk instrument dient het grotere geheel zonder zelf op de achtergrond te raken. Vence brengt, zowel versterkt als akoestisch, een intense, gedreven live show van klein en ingetogen tot het meer uitbundige polka/gipsy-rock stampwerk. In Klein Paradiso zal Vence zich akoestisch maar intens ingetogen van zich laten horen, een unieke belevenis!


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
RUINEN - De eerste muziekluistermiddag in 2013 wordt gehouden op woensdag 6 februari bij Greetje Wierenga, Torenakker 4 in Ruinen. Belangstellenden moeten zich voor 30 januari opgeven bij haar, dat kan telefonisch via 0522-472658. Nog altijd beroemd en geliefd is de zangeres Kathleen Ferrier. Maar dat geldt in mindere mate voor dirigent-pianist Bruno Walter, de man waarmee zij prachtige Mahleropnamen maakte en die al beroemd was toen zij nog moest beginnen. Op 6 februari laat Koos Zevenbergen opnamen van dit tweetal horen, naast opnamen van andere sterren. Onder meer muziek van pianist-componist Robert Casadesus, die nog met Ravel heeft samengewerkt en schitterend Mozart speelde, is dan ook te beluisteren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
HOOGEVEEN - Bij bouwcenter Kroon aan de Stephensonstraat is donderdagmiddag de kassa geroofd. De daders, 2 mannen en een vrouw met een Zuid-Europees uiterlijk zijn er vandoor gegaan in een donker blauwe Mercedes. Via Burgernet werd een oproep verspreid. De politie heeft de daders in de omgeving niet meer aangetroffen. Over de verdere toedracht van het incident is nog niets bekend. De politie doet onderzoek.


foto: Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
ZUIDWOLDE - Pannenkoekenhuis Het Kabouterwoud houdt zaterdagmiddag 2 februari van 14.00 tot 1700 uur een kinderrommelmarkt. Voor alle kinderen is er een plaatsje waar ze al hun koopwaren neer kunnen leggen. Deelname is gratis, dus als je mee wilt doen twijfel dan niet en bel om een plekje te reserveren. Van woensdag tot zondag kan bij Het Kabouterwoud tussen 11.00 en 20.00 uur een pannenkoek worden gegeten. Ook voor kinderfeestjes en groepsarrangementen is Het Kabouterwoud een goede locatie. Het Kabouterwoud is te vinden aan de Ommerweg 59. Informatie: www.hetkabouterwoud.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
RUINERWOLD - In samenwerking met Natuurmonumenten heeft een groep vrijwilligers uit Berghuizen zaterdag onderhoud werkzaamheden verricht rondom het Trekgat een overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het gebied rondom de plas is bezit van Natuurmonumenten.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
ZUIDWOLDE - In de bibliotheek in Zuidwolde hangen tot en met dinsdag 26 februari schilderijen die gemaakt zijn door bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen. De schildersgroep startte in februari 2011 en deed in oktober mee met de Kunstroute van Hoogeveen en exposeert nu in de bibliotheek van Zuidwolde. De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren: woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
DE WIJK - Leerlingen van OBS de Horst bonden woensdagmorgen de schaatsen onder voor de schaatswedstrijden op de plaatselijke ijsbaan. Onder leiding van juf Liane namen de verschillende groepen het onderling tegen elkaar op bij het schaatsen, ijshockey en andere spelletjes.



foto:'s BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
KOEKANGE - Een 26-jarige vrouw uit Koekange is woensdag veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk voor oplichting en winkeldiefstallen. Omdat de vrouw de misdrijven in de proeftijd van een eerder vonnis pleegde, kreeg ze daar nog eens vier maanden cel overheen.In het voorjaar van 2011 bestelde de vrouw via internet meerdere setjes koptelefoons voor ruim 4000 euro. Ze verklaarde dat ze wel van plan was te betalen, maar dat ze geen geld had toen dat uiteindelijk moest. Toen de leverancier de spullen op marktplaats zag staan, ging hij naar de politie. De rechter geloofde niet dat de inwoonster van Koekange ooit de bedoeling had gehad daadwerkelijk te betalen.

Ga door met lezen van "Koekanger vrouw de cel in voor oplichting en diefstal"

Geplaatst door B S

Tweet This!