'

Jan 15
KOEKANGE - Afvallen, gezonder eten en meer bewegen staan hoog op de lijst van goede voornemens. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Reden voor Henriëtte Bottema van Care for Women en Natasja de Weerd van Care for Weight om met Hart voor je Hart eens flink uit te pakken. De gezondheidstest van 30 minuten wordt u gratis aangeboden. Tijdens deze gezondheidstest worden gewicht, lengte, tailleomvang, BMI, bloedsuikerwaarde en de bloeddruk bepaald. De uitslagen worden u uitgelegd door verpleegkundige Henriëtte waarna gewichtsconsulente Natasja u een voedings- en leefstijl advies op maat zal geven. Want voorkomen is altijd beter dan genezen!!!

Ga door met lezen van "Gratis Gezondheidstest en Voedingsadvies"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
NIEUWLEUSEN - Een automobilist is dinsdagavond gewond geraakt op de provinciale eg N377. Op Den Hulst wilde een autobestuurder de N377 oversteken maar zag een automobilist die op de N377 weg reed over het hoofd. Deze boorde zijn auto in de zijkant van de cabriolet. De bestuurder van de cabriolet ging met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De automobilist die op de N377 reed raakte niet gewond. De brandweer verleende assistentie bij het ongeval.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
RUINEN - De bevolking van Ruinen heeft massaal gereageerd op de oproep van de speciale zwembadwerkgroep, om hun stem te laten horen voor behoud van zwembad Engeland. Liefst 1.850 mensen tekenden een petitie, alle handtekeningen worden donderdagavond aan wethouder Mirjam Pauwels aangeboden. Daarbij presenteert de werkgroep ook de plannen om het zwembad voor de nabije toekomst te kunnen laten bestaan. Vorig jaar werd in de gemeenteraad een motie aangenomen die de gemeenschap van Ruinen de mogelijkheid gaf om zelf met plannen en ideeën te komen om het bad te behouden. Daarmee ging een geplande bezuiniging van tafel, die directe sluiting van ‘Engeland’ tot gevolg zou hebben gehad.

Ga door met lezen van "Ruinen tekent massaal voor zwembad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
RUINEN - Motorclub Mc 80 opende zondag 13 januari het nieuwe jaar met haar eerste activiteit. Een Nieuwjaars borrel met daaraan gekoppeld een show van enduro motoren in zaal Hees te Ruinen. Leden van Mc80 en Gebben motoren hadden motoren uit de beginjaren tot de modernste machines beschikbaar gesteld voor deze show. Naast de show was er een presentatie van Jaap de Boer uit Westerbork die meerder 6 daagse enduro ritten in het buitenland heeft verreden. Vele mooie beelden van de sport kwamen er in deze presentatie voorbij. Het was een gezellige middag met een mooie opkomst van leden en belangstellenden.


foto: Alex Slomp

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ZUIDWOLDE - Theo Neerhof uit Hoogeveen exposeert van januari tot eind februari in de bibliotheek van Zuidwolde. De kunstenaar is geboren in Zuidwolde. Door jarenlange ervaringen en opleiding op het gebied van werken met creatieve vakken zijn ideeën ontstaan en hebben nader gestalte gekregen. Creëren is voor hem continu anders kijken, hij wil daarin uitzonderlijk en onderscheidend zijn. Hij werkt met recyclingmateriaal van papier en rubber en maakt objecten van papier-maché die giga groot zijn; nogal uit hun proportie. Daarnaast werkt hij met industrieel rubber in allerlei kleuren,waaruit elk jaar een nieuwe collectie exclusieve sieraden ontstaat. Prinses Maxima is een van de bekende Nederlanders die sieraden draagt van Theo Neerhof. Zijn sieraden zijn in binnen-en buitenland te verkrijgen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ZUIDWOLDE - Yoga Centrum Drenthe Power of Love geeft 17 januari een lezing over magnesium in de bibliotheek in Zuidwolde. Magnesium zorgt voor het goed functioneren van 327 enzymen in het menselijk lichaam. Door verschillende redenen kan er een tekort aan magnesium ontstaan met alle gevolgen van dien. In Tripscompagnie in Groningen, uit de zuiverste bron ter wereld, uit zoutlagen die op ruim 1.600 meter diepte liggen, worden magnesiumkristalen naar boven gehaald. Mercedes Prinsen en Jaap van Slooten komen vertellen over dit unieke magnesium van Zechstein. Aanmelding en informatie: Tineke Boersma (06) 15208672, tineke@namaskara.nl, www.yogacentrum drenthe.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
RUINERWOLD - De heren 55+ team van tennisvereniging TC ’t Wold lopen er de komende jaren weer netjes bij. Reinders bedrijfskleding heeft een aantal leden van TC ’t Wold in het nieuw gestoken. De vijf heren uitkomend in de hoofdklasse ontvingen de nieuwe truien uit handen van Jeanette Reinders. En daar was het team bijzonder blij mee. Voortaan lopen de heren er weer eensgezind en netjes bij was ook de opvatting van de gulle sponsor. Die bedankt werd met een grote bos bloemen.



foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
RUINEN - Een goede mogelijkheid om in de drukte van de week een rustpunt te hebben en tijd aan jezelf te geven zijn de ontspannen yoga lessen in de Tump te Ruinen. Een combinatie van dru yoga, bewuste aandacht en energie werk helpt effectief te (leren) ontspannen, meer adem-en beweegruimte te ervaren en meer naar je lichaam te luisteren. Er wordt gewerkt met vloeiende bewegingen om de spieren en gewrichten soepel te maken en te versterken. De ademhaling verruimt en verdiept zich. Aardingsoefeningen helpen om uit ons hoofd te komen en de verbinding met ons hele lijf weer te ervaren. Als vanzelf komen onze gedachten tot rust. Beginners en gevorderden zijn op de donderdagavonden vanaf 10 januari van 19.30 tot 20.45 uur van harte welkom. Info: Annemieke Kronenburg (06) 3066 2272.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
IJHORST - Zaterdagmiddag 19 januari a.s. organiseert de jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o. weer de eerste activiteit in het nieuwe jaar. De heer F.A. van der Ende van de Werkgroep Vlinders en Libellen zal komen vertellen over de verschillende soorten vlinders, hun leefwijze en leefgebied. Ook worden de nieuwe programma’s uitgedeeld. Plaats: Inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 2, Punthorst en het begint om 14.00 uur. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen hiervoor € 1. Opgave is niet nodig. Voor informatie: mw. H. Vos-Tuin, h.vos@natuurbeschermingsvereniging.nl, tel. 0522-441858 of mw. M. Van den Berg-Timmerman, m.vdberg@natuurbeschermingsvereniging.nl, tel. 0522-443224

Geplaatst door B S

Tweet This!