'

Jan 31
RUINEN - De hulpdiensten rukten massaal uit naar een verzorgingshuis aan de Esweg in Ruinen waar een gaslucht was geroken. Na onderzoek door de brandweer was er inderdaad een gaslucht te ruiken. Een aantal bewoners moest in het huis hun kamer verlaten en werden in de ontmoetingsruimte opgevangen. De brandweer laat weten dat een afsluiter van een gasinstallatie niet goed vast zat en dat er daardoor lekkage en een gaslucht was ontstaan. Na dat een en ander was gerepareerd konden de bewoners weer terug naar hun vertrouwde omgeving.


foto: Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Arend Compagner uit Ruinerwold heeft vanmiddag om 15.30 uur een Koninklijke onderscheiding ontvangen van Burgemeester Roger de Groot. Dit gebeurde op zijn werk bij de WABCO in Meppel. De heer Compagner is 30 jaar Lid van de OR van WABCO BV in Meppel. En werd voor deze diensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Compagner is geboren op 9 mei 1954 en woont aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold.


foto: Martin Nanninga

Ga door met lezen van "koninklijke onderscheiding voor Arend Compagner uit Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Als aanloop voor de komende spaaractie ligt er voor alle klanten op vrijdag 1 febr. een deelname formulier in de winkel die u in kunt vullen om kans te maken op een gratis verblijf in Centerparcs. De voorwaarden vindt u onder www.c1000.nl/centerparcs. Met ingang van a.s. maandag 4 febr. begint onze actie waarmee u voor grote korting kunt sparen voor een dag of een (mid)week(end) Centerparcs.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Op de Haakswold in Ruinerwold is donderdagochtend een 17 jarige bromfietser uit Ruinen zwaar gewond geraakt, nadat hij was aangereden door de bedrijfsbusje. Het mobiel medisch team is de ambulance tegemoet gevlogen om halverwege de rit medische assistentie te verlenen. De jongen werd vervolgens per heli verder vervoerd naar het UMC in Groningen. De bestuurder van het busje wilde de dam oprijden om daar producten af te leveren, en zag vermoedelijk de bromfietser op het fietspad over het hoofd. De politie heeft de sporen van het ongeval vast gelegd voor hun verslag.

foto: Harm Halfmouw/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DRENTHE - Vanaf 2014 wordt Koninginnedag vervangen door Koningsdag. De dag zal ook niet meer op 30 april, maar op 27 april plaatsvinden, de verjaardag van Willem-Alexander. Dat heeft de RVD bekendgemaakt. De eerste Koningsdag zal echter op 26 april plaatsvinden, aangezien 27 april 2014 op een zondag valt. In 2014 zal de Koninklijke Familie de dag vieren in Amstelveen en De Rijp. Deze gemeenten kunnen gebruik maken van het programma dat al is ontwikkeld voor de geplande viering van Koninginnedag op 30 april dit jaar, die vanwege de abdicatie en inhuldiging een ander karakter krijgt.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - De historische vereniging de Wijk-Koekange blikt tevreden terug op de ‘Kiekiesdag’ die dinsdag voor de tweede keer werd gehouden. Velen kwamen even kijken in ontmoetingscentrum de Havezate in De Wijk. In de loop der jaren is er een mooie verzameling foto’s aangelegd van o.a. dorpsgezichten, schoolklassen, verenigingen en personen. Ook is een mooie verzameling krantenknipsels, akten, nota’s aangelegd. Ook de oude dorpsfilm werd doorlopend gedraaid. Met name veel senioren vonden het prachtig, en namen uitgebreid de tijd om nog eens een duik in het verleden te nemen. Daarbij kwamen vele oude verhalen en anekdotes weer naar boven. Op woensdag 6 februari zal er een herhaling plaatsvinden in dorpshuis De Schakel te Koekange. De openingstijden zullen dezelfde zijn als in de Wijk. De toegang is voor beide dagen gratis.



foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
ECHTEN - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn er weer de landelijke NL Doet-dagen. Echten heeft zich voor diverse klussen aangemeld. Hier zijn natuurlijk vrijwilligers voor nodig. Heb jij tijd en lijkt het je leuk, help dan mee om deze klussen te klaren. Je kan je aanmelden via de website van NL Doet op deze pagina: http://www.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken/ . Hier vind je alle klussen die in Echten gedaan moeten worden. Maar aanmelden kan natuurlijk ook via de contactpersonen die bij deze klussen vermeld staan. Graag tot ziens op 15 en 16 maart, want: vele handen maken licht werk!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - De gezamenlijke kerken van Ruinerwold/Berghuizen steunen sinds een jaar een project van Kerk in Actie: rijstboeren op Sumatra. Henriëtte Nieuwenhuis begeleid dit project. Zij is even terug in Nederland en bezoekt ook Ruinerwold. Henriëtte NIeuwenhuis is woensdagavond 6 februari om 20.00 uur te gast in de Hervormde Kapelgemeente, Dijkhuizen 97 in Ruinerwold om te vertellen over haar ervaringen. Indonesië is een prachtig (toeristisch) land en een voormalige Hollandse kolonie, maar er zijn ook grote etnische spanningen. In oktober 2012 werden 17 mensen vermoord, 200 huizen en 4 scholen verwoest. De diaconie probeert in die situatie te bemiddelen tussen Moslims en Christenen, autochtoon en allochtoon, de armoede onder de boeren te bestrijden en hoop te bieden. bron:MC

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Tijdens de traditionele jaarvergadering van de Vrouwen van Nu Ruinerwold werden op maandag 28 januari in café De Klok maar liefst 10 jubilarissen gehuldigd: 60 jaar lid Femmie Lier-Zandstra en Annigje Pot-Bralten, 50 jaar lid Eraldina Hagewoud-Bennink, 40 jaar lid Geesje v.d. Berg-ter Haar en Sjoukje Rumph-Have en 25 jaar lid Bertha Klok-Pekel, Zwaantje Meijer-Schiphorst, Co van Spil-Vos, Betsie Vos-Runhart en Annie Wolbers v.d. Tuuk. Alle jubilarissen ontvingen een boeket bloemen en een oorkonde. De 25-jarig jubilarissen kregen een zilveren korenaar, de 40- jarigen een briefopener en de 50 en 60 jarigen een vaas met inscriptie.

Ga door met lezen van "Hulde voor jubilarissen en afscheid van voorzitter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DRENTHE - De twee Drentse kunstenaars Delia Bremer en Johan Hovinga zetten Drenthe in het zonnetje op 31 januari, Gedichtendag 2013. Beide hebben ze een gedicht gemaakt in het Drents of over Drenthe en deze gedichten delen ze uit tijdens hun treinreis naar Amsterdam. Op 31 januari 2013 vindt de 14e gedichtendag plaats, tevens startdatum van de Poëzieweek. Delia en Johan reizen per trein af van Assen naar Amsterdam, alwaar ze de gedichten voordragen en uitdelen in Drenthe-rode doosjes. Onderweg zullen ze in verschillende plaatsen ook stoppen om ook daar de gedichten uit te delen. Naast de gedichten die in rode doosjes zijn verpakt, nemen ze een groot Drenthe menubord mee om op te vallen. Delia en Johan zijn de hele dag te volgen via Twitter (@DeliaBremer en @JohanHovinga)

Geplaatst door B S

Tweet This!