'

Jan 22
STAPHORST - Op dinsdagavond 22 januari is een 21-jarige automobilist uit Zwolle overleden na een ongeval met een trein op de overweg Gemeenteweg in Staphorst. De politie stelt een onderzoek in. Het ongeval gebeurde rond 17.15 uur. De bestuurder passeerde een automobilist, die voor de dichte spoorbomen stond te wachten. Nadat één trein gepasseerd was, stak de automobilist de overweg over. Er ontstond een ongeval met een tweede naderende trein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer overleden te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van het ongeval. Door het ongeval was er op het spoor enkele uren geen treinverkeer mogelijk.


foto: persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
HOOGEVEEN - Op het terrein van een bedrijf aan de Edisonstraat in Hoogeveen zat dinsdagmiddag een ree bekneld in een hek. Het is onbekend hoe het dier in het hekwerk vast is komen te zitten. Een passant merkte het dier op en waarschuwde de politie. De brandweer kwam ter plaats om de ree uit het hekwerk te halen, waarna het dier in de brandweerauto werd geladen. In een nabij gelegen bisgebied werd de ree weer aan de natuur toevertrouwd.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
MEPPEL - Het waterschap Reest en Wieden heeft bijna alle gemalen stilgezet. Slechts drie procent van de gemalen maalt nog mondjesmaat water uit de polders. Het waterschap heeft veel overleg met de ijsverenigingen in de Kop van Overijssel over de nog deze week te houden toertochten. Reest en Wieden doet er alles aan de ijsgroei te bevorderen. De verwachting is dat de vorst de komende vijf dagen aanhoudt en er weinig neerslag valt. Het stopzetten van de gemalen kan maar voor een korte periode. Een goede controle van de stuwen en gemalen door de medewerkers van het schap heeft dan ook prioriteit.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
HOOGEVEEN - Bij een brand is dinsdagochtend veel schade ontstaan aan een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zeppelinstraat in Hoogeveen. De brand heeft gewoed in een van de units in het gebouw, dat waarschijnlijk voor opslag werd gebruikt. De brandweer kon een uitslaande brand voorkomen , en ook overslag naar andere units kon worden voorkomen. De oorzaak van de brand is onbekend.


foto: Rene Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
KOEKANGE - Voor het misbruiken van zijn drie dochters heeft de rechtbank een 54-jarige man uit Koekange veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij misbruikte zijn dochters, die inmiddels 26, 21 en 14 jaar oud zijn, tussen 1997 en 2009, meerdere keren per week. Aan twee dochters moet de man 18.000 euro schadevergoeding betalen. Uit psychisch onderzoek bleek dat de inwoner van Koekange lijdt aan een pedofiele stoornis. Hij is door deskundigen licht verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Tijdens zijn 3 jaar durende proeftijd moet de man zich psychiatrisch laten behandelen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 2 weken geleden 6 jaar cel. Het OM vond dat er in verband met de ernst van de feiten geen ruimte was voor een behandeling. De rechtbank is, net als deskundigen, van oordeel dat die psychische hulp voor de man uit Koekange wel nodig is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
HOOGEVEEN - De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak en een brand in een bedrijfspand aan de Zeppelinstraat. Rond 03.01 ontving de Meldkamer Noord-Nederland een melding van de brand die door een beveiliger werd ontdekt en die direct via 1-1-2 de brandweer en politie waarschuwde. Eenmaal ter plaatse ontdekten de agenten dat er was ingebroken dat brand was ontstaan in een container. De politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit en doet nader onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
DE WIJK/DE SCHIPHORST - De renovatie van de boerderij van commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar wacht op een afronding. Zodra hij zijn intrek in de boerderij heeft genomen, is hij officieel inwoner van de gemeente Meppel.



Het stulpje van commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
RUINERWOLD - Komende vrijdag vertrekt een 10-tal moaties richting het Poolse Warschau. Zij zullen hier een trainingsweekend beleggen om zich voor te bereiden op de 2e seizoenshelft. Het 5 sterren hotel en alle andere faciliteiten die we tot onze beschikking hebben zijn van hoog niveau. Het weer is ook erg gunstig. De Poolse Piet Paulusma nam vorige week contact met mij op en vertelde mij dat de temperatuur tot -18 kan dalen, aldus Perschef Bert Frans. De jongens krijgen een zwaar en programma voorgeschoteld, maar de begeleiding zal er alles aan doen om iedereen klaar te stomen voor de herstart van de competitie. 'Het is ten slotte erg belangrijk dat iedereen ook in de 2e seizoenshelft fris en fruitig deel neemt aan de 3e Helft' aldus Bert Fans

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
HOOGEVEEN - Ook in Hoogeveen op de A28 had het verkeer last van de sneeuwval. Hierdoor ontstond een langzaam rijdende file. Maar van ongevallen was geen sprake. In het centrum van Hoogeveen probeerde het verkeer langzaam maar zeker hun weg op de besneeuwde wegdek te zoeken. Een automobilist gleed van de weg tegen het trottoir waardoor de wielophanging afbrak.


Foto: Harm Halfmouw/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 22
KOEKANGE - Afvallen, gezonder eten en meer bewegen staan hoog op de lijst van goede voornemens. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Reden voor Henriƫtte Bottema van Care for Women en Natasja de Weerd van Care for Weight om met Hart voor je Hart eens flink uit te pakken. De gezondheidstest van 30 minuten wordt u gratis aangeboden. Tijdens deze gezondheidstest worden gewicht, lengte, tailleomvang, BMI, bloedsuikerwaarde en de bloeddruk bepaald. De uitslagen worden u uitgelegd door verpleegkundige Henriƫtte waarna gewichtsconsulente Natasja u een voedings- en leefstijl advies op maat zal geven. Want voorkomen is altijd beter dan genezen!!!

Ga door met lezen van "Gratis Gezondheidstest en Voedingsadvies"

Geplaatst door B S

Tweet This!