'

Dec 23
ZUIDWOLDE - ZKC'19 en AKC stonden zondagmiddag in de laatste wedstrijd voorafgaand aan een korte onderbreking tegenover elkaar. Twee ploegen die ondertussen geen vreemden van elkaar zijn. In de Overgangsklasse werd er al tegen elkaar gespeeld en nu in de eerste klasse is dat weer het geval. Een onderonsje die over het algemeen door AKC gewonnen werd. Maar ZKC'19 wou daar graag verandering in brengen. Door een scherpe 10 minuten in de tweede helft van AKC werd ZKC'19 op de pijnbank gelegd. Ruststand 11-10 en de eindstand 21-27.
De wedstrijd verliep in het voordeel van de bezoekers. ZKC'19 was gebrand om de benodigde punten binnen te halen en begon ook sterk. Er stond al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord en dit kwam ook door het goed vertoonde spel van de thuis ploeg. De voorsprong werd in de loop van de eerste helft zelf uitgebouwd tot 4 punten. Met een stand van 10-6 op het scorebord had ZKC'19 de wedstrijd sterk in handen. Echter op dit moment ging AKC een stapje sneller spelen en gaf ZKC'19 het verdedigend meer uit handen. Hierdoor kwam AKC vlak voor rust weer dichtbij. Ruststand 11-10.

In de rust wees coach Edwin Vermaat zijn ploeg op het goed vertoonde spel. Echter er mocht niet verslapt worden. Omdat de tegenstander toch onnodig dichtbij gekomen was. In de tweede helft moest er weer alles gegeven worden om de winst binnen te halen.

In de tweede helft begon ZKC'19 hoe zij dat de eerste helft hebben afgesloten. AKC bepaalde het tempo van de wedstrijd en ZKC'19 was verdedigend niet scherp. In een tijdsbestek van 10 minuten wist AKC de achterstand om te zetten in een voorsprong van 6 doelpunten verschil. Een tempo versnelling waar ZKC'19 absoluut geen antwoord op had. Er werd nog wel alles op alles aan gedaan om de achterstand te verkleinen maar dat mocht niet meer baten. AKC speelde de wedstrijd goed uit met een einduitslag van 21-27.

Er wordt nu drie weken niet gespeeld omdat de kerstvakantie is aangebroken. Een mooi moment om voor ZKC'19 te evalueren waar men staat in deze zware competitie en wat daar aan gedaan moet worden om niet in de degradatie zone te verblijven. bron: Streekradio.com