'

Jun 27
ZUIDWOLDE - Hippisch de Wolden 2014 is in volle gang. Gisteren is het derde concours in de reeks paardensportevenementen in De Wolden van start gegaan. CH Zuidwolde belooft tot en met zondag veel mooie sport voor zowel pony's als paarden in de disciplines dressuur en springen. Zondag worden van alle rubrieken de spring- en dressuurfinales verreden, waaronder de 'Phonehouse Cup'. Het programma is te vinden op www.hippischdewolden.nl.
Landelijke rijvereniging 'Ceres' en ponyclub Zuidwolde organiseren jaarlijks het grote concours dat traditioneel veel deelname kent. Onder de deelnemers komen bekende namen voor, zoals die van Olympisch springruiter Marc Houtzager, die zich sinds zijn prestaties in Londen erelid mag noemen van 'Ceres'. Ook zijn vrouw Julia Kayser verschijnt aan de start, net als regionale bekendheden als Bert-Jan Zuidema, Michael Greeve en Marcelle en Peter Hokse.

Op vrijdagmiddag wordt de derde wedstrijd van de 'De Wolden Cup' verreden. Deze competitie voor vier- en vijfjarige springpaarden startte in De Wijk, kreeg zijn vervolg in Staphorst en heeft aan de Linieweg in Zuidwolde de laatste kwalificatiewedstrijd. De ontknoping vindt plaats tijdens CH de Wolden in Veeningen. De jonge paarden worden in deze competitie door een tweekoppige jury beoordeeld op springaanleg en rijstijl.

Dressuurliefhebbers kunnen zondag in de 'Kür op muziek' de verrichtingen van dressuurcombinaties in de klasse L tot en met ZZ-licht volgen. Onder de deelnemers zijn Ceres-lid Dagmar van 't Land en Viribus Unitis-leden Marlies Visscher en Arie de Best die beiden tijdens het 'Pinksterconcours' in De Wijk de eerste plaats in het ZZ-licht deelden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA