'

Sep 2
HOOGEVEEN - Vrijdag 5 september om 17:00 wordt de nieuwe expositie van verschillende kunstenaars geopend in De Compaen. Door toeval maar aangestoken door elkaar ontdekten moeder en dochter Bouman een grote passie voor het schilderen. Samen gingen ze naar dezelfde workshop maar al gauw werd duidelijk dat er grote verschillen zijn in techniek, stijl, en uitvoering van schilderen door de beide kunstenaars. Janny is expressief op doek bezig en schildert ook graag met paletmes op doek.
Zoals bij haar wolken te zien zijn. Berthilde heeft een voorliefde om vooral vogels op het doek te zetten. Zij doet dit op een naief-figuratieve manier. Dat beiden een eigen stijl en zijn autodidact, maar hebben teken- en schilderlessen gevolgd van Caroline Verschoor in Dalen en Ivo Winnubst in Elim. Uitleg bij de schilderijen geven ze niet want de kijker is zelf de beste expert. En het is juist leuk dat de kijker geprikkeld wordt en over de schilderijen gaat nadenken, aldus de dames. Genieten van wat je ziet vinden ze het belangrijkst. Exposeren doen ze het liefst in openbare ruimtes want ze vinden dat kunst laagdrempelig en voor iedereen moet zijn. Tijdens deze expositie zijn er ook glaskunstwerken te zien van Jolande Smit van Galsink.

De kunstwerken zijn op alle werkdagen van 5 september tot 31 december te bezichtigen tijdens kantooruren. De kunst exposities wordt door het organisatiebureau ‘delibre’ gecoördineerd.
Kunstenaars kunnen contact opnemen met Delia Bremer via mail info@delibre.nl of door te bellen 0528373766

Atelier Ruimte.
Kunstenaars die zelf geen atelier ruimte hebben kunnen zich vestigen in De Compaen door een atelierruimte te huren op de Creatieve Vleugel. Ook voor kunstcollectieven zijn er mogelijkheden om atelierruimtes te huren. Kunstenaars zijn culturele ondernemers en zij zorgen voor een extra dimensie binnen de Compaen!

De Compaen - Vos van Steenwijklaan 75 - Hoogeveen
Iedereen is welkom om tijdens kantooruren tot 31 december de expositie en de Compaen te bezoeken!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA