'

Okt 2
KOEKANGE - Na een goede voorbereiding heeft Vitesse een droomstart in de competitie. Na drie wedstrijden staat de teller op 9 punten en staat Vitesse tweede op de ranglijst van de tweede klasse C. Afgelopen zaterdag werd Klarenbeek met maar liefst 3-0 naar huis gestuurd. Een terechte overwinning voor de rood-gele formatie van Richard Bruintjes, die met name de tweede helft heer en meester waren.

Vitesse vrouwen 1 presentatiejasjes1
Om 15.30 uur werd er afgetrapt op een warme en benauwde middag. Al snel werd duidelijk dat Vitesse uit een ander vaatje moest tappen dan de vorige weken, want Klarenbeek was niet van plan Vitesse de punten cadeau te doen. Het duurde lang voordat de eerste kansen gecreëerd werden door de thuisploeg en aan de andere kant moest José de Boer een aantal keren kordaat optreden. De gasten hanteerden veelal de lange bal en stichten daarmee af en toe gevaar in de defensie van Vitesse. Aan de andere kant was het Janine Heuvelman die een paar keer goed doorkwam vanaf rechts half, maar het net werd niet gevonden. Gaandeweg de eerste helft kwam Vitesse beter in haar spel en dit leidde tot speloverwicht de laatste tien minuten van de eerste helft. Heidi de Vries en Maureen Klomp stichten koppend gevaar, maar hun kopballen gingen net naast en over het doel. De schoten op doel waren echter vooral hoge ballen en deze waren een gemakkelijke prooi voor de lange keepster van de gasten. Vlak voor rust leek de 1-0 uit de kluts binnen geschoten te worden, maar de bal werd uit het doel geplukt en de scheidsrechter kende geen doelpunt toe. Zo stond er bij rust een brilstand op het scorebord.

De tweede helft kwam Vitesse direct goed uit de startblokken en vanaf dit moment domineerde Vitesse het spel. Veel aanvallen werden opgezet en Vitesse liet de bal goed rondgaan. Vanuit het middenveld werd er goed druk gezet en een terugspeelbal die volgde was te slap. Maureen Klomp was er als de kippen bij om deze te zachte terugspeelbal te onderscheppen en zette Vitesse’63 op een 1-0 voorsprong. Vitesse hield de druk naar voren. Een crosspass van Monique Koetsier stelde Maureen Klomp in staat haar tweede van de middag te maken. Andersom wisten de aanvallers van Klarenbeek geen vuist te maken, door de verdienstelijk spelende backs Linda Nijmeijer en Elise Spoelder. Op het middenveld kregen Liz de Jong en Monique Koetsier veel ruimte om mee op te komen. Hier werd veelal gevaar uit gesticht. Heidi de Vries en Gerdina Kroeg kregen hierdoor kansen om de voorsprong te vergroten, maar de keepster stond haar mannetje. In de laatste minuten was het Alja Visser die de wedstrijd in het slot gooide door de 3-0 aan te tekenen.

Vitesse staat nu tweede op de ranglijst. Volgende week mogen de dames het opnemen tegen hekkensluiter Heinoo. Vitesse gaat er alles aan doen om deze stijgende lijn vast te houden!