'

Okt 13
DRENTHE - De eerste Winteravondlezing van het nieuwe seizoen in Nationaal Park Dwingelderveld wordt gehouden op donderdag 23 oktober. Dan vertelt bouwhistoricus Hans Ladrak een boeiend verhaal over de geschiedenis van de honderden kleine religieuze bouwwerkjes – kerkjes - die nog in Drenthe staan.
De bouwwerkjes geven samen een beeld van de religieuze geschiedenis van Drenthe. In veel gevallen is hun oorspronkelijke functie vanaf de weg niet eens meer te herkennen, en zijn ze in gebruik als garage, kapsalon, opslag, en soms als woonhuisje. Die religieuze geschiedenis van Drenthe mag als kwetsbaar worden beschouwd, omdat de meeste van deze bouwwerkjes particulier eigendom zijn, en geen enkele ‘bescherming’ genieten.

De Winteravondlezing wordt gehouden op donderdag 23 oktober in bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 bij Ruinen, en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.
Aanmelden vooraf - in verband met beperkte plaatsruimte - is nodig via telefoonnummer 0522 472951 (tussen 10.00 en 17.00 uur). Toegang 4 euro, koffie en thee zijn gratis. Leden van Natuurmonumenten betalen geen toegangsprijs.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA