'

Okt 28
DE WOLDEN - Uit onderzoek van social media-deskundige David Kok blijkt dat het account van #RaadDeWolden landelijk op de 8e plaats staat. David Kok heeft tijdens zijn onderzoek gekeken naar aantallen volgers, volgend en tweets. Aan zijn onderzoek hebben 214 raadsgriffies deelgenomen, 57% daarvan maakt gebruik van sociale media.

Raadscomunicatie
Het account van #RaadDeWolden wordt beheerd door de griffie van De Wolden. De griffie heeft een duidelijke communicatiestrategie. “Wij vinden het belangrijk na te denken over doelen, effecten en de inzet van social media. Met sociale media kun je politiek dichter bij de inwoners brengen. Twitter is een goed medium voor profilering van de raad van De Wolden”, aldus raadsgriffier Josee Gehrke.
Twitter is een goed medium om nieuws over de gemeenteraad te verspreiden. Naast het versturen van tweets met agenda’s, wordt er ook getwitterd over andere raadsactiviteiten, zoals de
Kindergemeenteraadsvergadering en de Rondetafelgesprekken.
Digitale Dialoog. De sociale media-almanak voor gemeenten
David Kok is communicatieadviseur van de raadsgriffie in Almere en redacteur van het boek Digitale Dialoog. Het eerste exemplaar van zijn boek Digitale Dialoog, De sociale media-almanak voor gemeenten is op 23 oktober uitgereikt aan de Nationaal Commissaris Digitale Overheid, de heer Bas Eenhoorn.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA