'

Okt 28
DRENTHE - Tijdens de negende editie van de landelijke campagne Nederland Leest (1 november t/m 30 november) is lezend Nederland in de ban van Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Ieder volwassen lid van de bibliotheek kan gratis (zolang de voorraad strekt) een speciale heruitgave van deze roman afhalen in zijn bibliotheekvestiging.

Het boek
Dit klassieke boek uit 1978 gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het boek werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.

Activiteiten
Gedurende de hele campagneperiode vinden er in de bibliotheken diverse activiteiten rondom het boek plaats:

• Bibliotheek Borger: overhandiging Een vlucht regenwulpen aan wethouder
Albert Trip en leden van de literatuurclubs
Zaterdag 1 november, 14.00 uur
• Bibliotheek Rolde: beeldpresentatie IVN natuurgids over eigenschappen van vogels
Donderdag 6 november, 20.00 uur. In Bibliotheek Annen op 13 november.
• Donderdag 20 november, 20.15 praat Linda Nijlunsing over haar boek wildernisjaren in bibliotheek De Wijk
• Bibliotheek Gieten: literaire hightea met boekbespreking Een vlucht regenwulpen
Dinsdag 25 november, 15.00 uur
• Bibliotheek Odoorn: discussieavond over de roman
Maandag 24 november, 20.00 uur
• De Spinde in Dalen: humoristisch theatercollege over thema’s uit het werk van Maarten ’t Hart door Rutger Martens en Walter Breukens
Donderdag 27 november, 20.00 uur

Uiteraard wordt ook de film Een vlucht regenwulpen (hoofdrollen voor Jeroen Krabbe en Willeke van Ammelrooy) diverse malen vertoond:
• Bibliotheek Zuidlaren, woensdag 5 november, 20.00 uur
• Bibliotheek Meppel, zondag 9 november


Nadere informatie over de diverse activiteiten is te vinden op de website: www.bibliothekendrenthe.nl of www.nederlandleest.nl

Wat is Nederland Leest?
Nederland Leest is een nationale leesbevorderingcampagne gericht op de volwassen bibliotheekleden. Ter inspiratie diende de Amerikaanse campagne One Book, One City, een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek kan aanspreken. De bedoeling is dan ook dat bibliotheekleden massaal een exemplaar van Een vlucht regenwulpen afhalen in de bibliotheek, dit gaan lezen en hierover met elkaar in gesprek komen. De thema’s in het boek geven daar zeker aanleiding toe.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA