'

Sep 19
IJHORST - Op zaterdag 13 september zijn vrijwilligers van Natuurbeschermingsvereniging en de Jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van deze vereniging heel druk geweest om een groot stuk heide van bomen en struiken te ontdoen. Dit keer waren er 15 volwassenen en 5 kinderen. Het weer was prima en ondanks de relatief lage opkomst, als gevolg van de vele activiteiten in en om Staphorst, is er veel werk verzet. Ook was Niek Gosker aanwezig om te helpen met zijn ponywagen. En de kinderen mochten af en toe mee om een ritje te maken (zie foto), wat ze geweldig vonden. Iedereen heeft weer genoten van koffie en drinken en na afloop was er natuurlijk weer de traditionele snert. Het was een heel geslaagde morgen, met dank aan alle vrijwilligers.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DE WIJK - Vrijwilligers, verenigingen en activiteitengroepen uit De Wijk houden op 27 september samen met Sport Drenthe en welzijn de Wolden een burendag In en om de Havezate met verschillende activiteiten. Graffiti spuiten, koersbal, demo’s van sport , bingo, papier marmeren en nog heel veel meer waar zonder kosten aan mee kan worden gedaan.

Ga door met lezen van "Burendag in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
ECHTEN - Op zaterdag 20 september 2014 wordt voor de 6e keer De Wolden- estafette gehouden. De Woldenestafette is een sponsor estafetteloop van 47 km. Het parcours gaat door de gemeente De Wolden en wordt gelopen door teams van 4 tot 8 personen. De organisatie van deze loop is in handen van de Stichting de Wolden estafette. Ze maakt gebruik van de kennis van de diverse loopgroepen uit de gemeente De Wolden. Deze loop wordt eens in de 2 jaar georganiseerd waardoor het unieke karakter van de loop gewaarborgd blijft.


In 2010 leverde dit 6666 euro op voor het goede doel

Ga door met lezen van "De Woldenestafette 20 september 2014"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DE WIJK - Vanaf de kantine van voetbalvereniging Wacker aan de Wiltenweg 1 in De Wijk wordt op zondagmorgen 21 september 2014 de ATB-tocht van De Wijk verreden. Deze tocht wordt georganiseerd door het wielercomité De Wijk. Er kan gestart worden tussen 9:30 en 11:00 uur en men kan kiezen om 25, 45 en 70 kilometer te fietsen.

De tocht is uitgezet in zuidwest Drenthe en in grote delen van Overijssel, in de omgeving van De Wijk, IJhorst, Balkburg en Staphorst. Regelmatig wordt de Reest gekruist. De route is nagenoeg autovrij en veelal aaneengesloten door prachtige bos- en natuurgebieden. Het aantal oversteken van wegen is tot een minimum beperkt. De route kent prachtige zandpaden en single-tracks met her en der kleine klimmetjes.

Ga door met lezen van " ATB-tocht De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
STAPHORST - Van een 25-jarige automobilist uit Staphorst is vrijdagmorgenvroeg 19 september het rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed. Enige tijd daarvoor had hij een rijverbod gekregen omdat hij teveel alcohol gedronken (410 ug/l.) had. Kort daarna werd hij echter opnieuw rijdend in zijn auto aangetroffen op de Reggersweg. Daar reed hij met snelheden van rond de 120 km/u,. terwijl 60 km/u. is toegestaan. Hij ging er vandoor naar zijn woning en sloot zich in. Na enig oponthoud kon hij daar worden aangehouden. Na verhoor werd hij in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
RUINERWOLD - Het Contactpunt mantelzorg en de Stouwe hielden donderdag 18 september een middag voor de mantelzorgers in de Wolden in Ruinerwold. Zij konden genieten van een ontspannen middag in ’t Vonder met beauty, hapjes maken, 3-d kaarten en rolsjoelspel. Een moment om even afstand te kunnen nemen van de zorgtaken. Met dank aan de vrijwilligers van de Stouwe.

mantelzorgmiddag ontspanning 18-9-2014 Ruinerwold1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
FORT - Op de landelijke Burendag, 27 september zal het startsein worden gegeven voor het aanleggen van een nieuw fiets- en wandelpad langs de Drogterweg, vanuit Fort richting Zuidwolde. Een lang gekoesterde wens van de inwoners van Fort i.v.m. veiligheid voor fietsers en wandelaars. Dat dit pad gerealiseerd kan worden heeft Fort vooral te danken aan de provincie Drenthe en gemeente de Wolden, door hun betrokkenheid in vele opzichten.

Ga door met lezen van "Aanleg fiets en Wandelpad in Fort"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
MEPPEL - Bij een ongeval op de Kruisstraat / Eendrachtstraat in Meppel is vrijdagochtend een motorrijder gewond geraakt. Rond 06.40 uur botste de motorrijder door nog onbekende oorzaak op een auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


Video: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
RUINERWOLD - Inwoners van Ruinerwold hebben een verzoek ontvangen om oud ijzer, metalen en kleding op maandag 22 september aan te bieden op de openbare weg. Het verzoek is niet afkomstig van de gemeente. Het inzamelen is illegaal.

Geen gehoor geven aan dit verzoek
De gemeente vraagt inwoners met klem geen gehoor te geven aan deze oproep om het afval aan te bieden. De politie is op de hoogte gebracht van deze actie.

Inzamelingactie niet toegestaan
Op basis van de afvalstoffenverordening van de gemeente is het niet toegestaan buiten de vastgestelde inzamelmomenten en inzamelmiddelen afval aan te bieden. In andere plaatsen zijn al eerder dergelijke acties geweest. De illegale inzamelaar neemt dan alleen het waardevolle afval mee.

Overlast voor inwoners
De acties leveren veel overlast voor inwoners op. De rommel levert mogelijk belemmeringen op voor de weggebruikers en heeft ook een ongewenste vervuiling van de omgeving als gevolg. Wie afval aanbiedt tijdens deze actie, moet dit later weer van de openbare weg te verwijderen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DE WIJK - Op 18 september hebben For Farmers Hendrix Noord en DLV samen een praktijkdag georganiseerd in het thema: wijzer met de kringloop. Het evenement vond plaats bij de families Roze en ten Wolde op de Nieuwe Hof in de Wijk. Men kon gewassen bekijken en informatie opdoen in verschillende workshops. Ruim 200 boeren uit de omgeving hebben de praktijkdag bezocht. De grote belangstelling, het mooie weer en de goede organisatie maakten deze dag zeer geslaagd.



foto's: Geke Kalter

Ga door met lezen van "Praktijkdag For Farmers Hendrix"

Geplaatst door B S

Tweet This!