'

Sep 25
Er worden vragen gesteld in de raadsvergadering 25 september

DE WOLDEN - Veel mensen zijn ongerust over de huishoudelijke hulp via de WMO vanaf volgend jaar. Veel gemeenten moeten hier fors op bezuinigen. Om de bezuiniging enigszins te verlichten is er extra geld beschikbaar gekomen voor gemeenten voor huishoudelijke hulp. Hiervoor is al 75 miljoen euro uitgetrokken door de staatssecretaris . Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen is een motie van de ChristenUnie aangenomen waardoor nog eens 40 miljoen euro extra beschikbaar komt voor huishoudelijke hulp om de aangekondigde bezuiniging te verzachten. Totaal 115 miljoen euro.

Ga door met lezen van "De ChristenUnie maakt zich zorgen over huishoudelijke hulp via de WMO "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WOLDEN - De VVD gaat vanavond tijdens de Raadsvergadering vragen stellen over de Fietsoversteek verbinding Koekange-de Wijk in bocht Commissieweg. Het vrijliggende fietspad langs de Slenkenweg eindigt in een wandelpad midden in de onoverzichtelijke bocht van de Commissieweg-Slenkenweg. Dit levert een verkeersonveilige situatie op. Fietsers die hier onbekend zijn fietsen meteen de Commissieweg op. Fietsers die de situatie kennen steken op de Commissieweg richting Dorpsstraat op een onoverzichtelijk punt de drukste straat van gemeente De Wolden over.

Ga door met lezen van "Fietsoversteek verbinding Koekange-de Wijk in bocht Commissieweg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
RUINERWOLD - Het bestuur van Kios is dat Eismann Jan Wagter en Ensing Vastgoed Onderhoud de komende 5 jaar zijn verbonden aan de selectie van KIOS (R) (senioren 1 en 2). De sponsorcommissie en het bestuur van KIOS (R) zijn zeer blij met deze vorm van sponsoring en danken dan ook Eismann Jan Wagter en Ensing Vastgoed Onderhoud voor hun toezegging om dit seizoen en ook volgende seizoenen samen als hoofdsponsors van KIOS (R) te blijven acteren. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ZKC’19 werden beide hoofdsponsors in het bloementje gezet door de sponsorcommissie. In aanwezigheid van beide sponsors speelde KIOS (R) 1 een goede wedstrijd en werd er verdiend gewonnen met 21 - 15 in deze mooie Wolden derby.

selectie en hoofdsponsors1A


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
BERGHUIZEN - De Berghuizer tuinen op de adressen Berghuizen 12, 14 en 16 zullen opengesteld zijn tijdens de middagen. Het zijn de tuinen van de fam. Veltman, de Vries en Els Last en Tom Dorbeck. Op 27 en 28 september a.s. van 13.00 – 17.00 uur zullen deze tuinen voor het publiek opengesteld zijn.

Ga door met lezen van "Culturele tuin Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK - Ter gelegenheid van het 3e lustrum zal het mannenkoor de Dickninger Geuzen op zaterdag 27 september een jubileumconcert organiseren. Het koor is bezig een groot aantal nieuwe nummers in te studeren, en wil het resultaat hiervan graag met u delen.

Dit concert zal plaatsvinden in ontmoetingscentrum de Havezate in De Wijk. Aanvang 20.00 uur. Tevens zal er deze avond medewerking worden verleend door het droevige feestkoor De Traan uit Borger. Het motto van dit koor luidt: ‘Huilen van plezier bij het levenslied’. Dit koor staat onder leiding van Jans Polling, bekend van RTV Drenthe. Jans verzorgt tevens de presentatie tijdens het optreden van dit koor. Reserveer deze datum alvast in uw agenda want het belooft een geweldige avond te worden. Nadere informatie over voorverkoop kaarten volgt t.z.t.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
KOEKANGERVELD - De presentatie in juni van het boek ‘Weerumme’ kende een grote belangstelling en daarom wordt op vrijdag 26 september voor de tweede keer een presentatie gehouden voor geïnteresseerden.

Tijdreis Tijdens deze online presentatie worden de bezoekers meegenomen op een tijdreis door Koekangerveld, die de periode 1880-1980 bestrijkt. Aan bod komen onder meer het ontstaan van de wegen, de groei van streek naar dorp na de ontginning en de schietbaan. Naast veel fotomateriaal zijn hier ook filmbeelden in verwerkt. Iedereen die interesse heeft in deze geschiedenis is van harte welkom. Degene die een boek besteld besteld hebben, kunnen deze ’s avonds meteen meenemen. Er zijn nog enkele losse exemplaren beschikbaar.

In verband met de zaalinrichting en de beschikbare capaciteit graag even van tevoren aanmelden met vermelding van het aantal personen. Dit kan door een mailtje te sturen naar camoni@home.nl of even te bellen met (0522) 452275. De presentatie is in dorpshuis De Veldhoek. De presentatie begint om 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
HOOGEVEEN - Kunstenaar Bertus ten Hoor uit Hoogeveen exposeert zijn kleurrijke abstracte schilderijen bij Lexis Notarissen in Zuidwolde. Bertus Ten Hoor is een autodidact met hier en daar wat cursussen van ervaren kunstschilders. Zijn vrijheid en rust vindt hij in het schilderen met muziek. Hij schildert abstract met acryl- en olieverf op doek. Zijn expressieve kunst ontstaat tijdens het schilderen.

De schilderijen zijn te bezichtigen van 26 september tot 1 januari 2015 bij het Lexis Notarissen kantoor aan de Meppelerweg in Zuidwolde. De kunstcoördinatie werd gerealiseerd door Galerie Delibre www.delibre.nl meer informatie over het werk van Bertus ten Hoor is te vinden op de site www.bertustenhoorkunst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
MEPPEL - Woensdagavond raakte rond 22.45 uur door nog onbekende oorzaak een automobilist uit Hollandscheveld de macht over het stuur kwijt op de A32 ter hoogte van de afslag Meppel-Noord. Hierbij kwam hij in de berm, net voor een sloot, tot stilstand. De bestuurder en zijn passagiers werden, na controle door het ambulancepersoneel, door een medewerker van bergingsbedrijf Leerentveld naar huis gebracht.


Foto: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
KOEKANGE/RUINERWOLD - Stichting Rusland Kinderhulp houdt haar jaarlijkse statiegeldflessenactie in de herfstvakantie. De opbrengst is voor voedselpakketten voor de armste gezinnen in de dorpen Novaja Guta en Berjosky in Wit-Rusland. In de week van 13 t/m 18 oktober kunt u uw statiegeldbonnetjes deponeren in de bus bij de Spar in Koekange en/of de COOP in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Statiegeldflessenactie in Koekange en Ruinerwold "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WIJK – Onder grote belangstelling is woensdagmiddag Italiaans Mediterraans restaurant Mulino geopend. Om het resultaat te bewonderen moesten de bezoekers eerst een klein beetje regen trotseren. Want het weer helaas niet echt mee. Alvorens de officiële opening van start ging werden er eerst ballonen opgelaten door de vele aanwezige kinderen die ook getrakteerd werden op een ijsje. Dat de geplande opening geen dag eerder had moeten komen bezorgde zelfs de zo rustig ogende eigenaar Popko Schuitema ‘enige stress’. Zo vertelde zijn partner Hennie Reurink tijdens de openingsspeech. ‘Er is echt keihard gewerkt de laatste dagen om de zaak te openen vandaag’.





Ook medewerkers van de voormalige bank waren gezamenlijk aanwezig. (foto's BS/Weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Veel belangstelling bij opening restaurant Mulino "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
REGIO - Afgelopen zondagmiddag, 21 september, vond de open dag van hippische bedrijven in Drenthe plaats: Kom in de box. Met duizenden bezoekers van binnen en buiten Drenthe was deze eerste editie van Kom in de box zeer succesvol.

Zo'n 25 bedrijven hebben hun deuren open gezet en leuke activiteiten aangeboden. Zo reden honderden kleine kinderen een rondje op een pony, konden bezoekers genieten van spectaculaire demonstraties, kijken wat een hoefsmid en dierenarts precies doen, en zien hoe het enige paardenzwembad van Nederland eruit ziet. Onder de bezoekers waren zowel echte paardenliefhebbers als mensen die nieuwsgierig zijn naar de hippische sector. bron: Streekradio.com

Geplaatst door B S

Tweet This!