'

Sep 20
ZUIDWOLDE - Woensdagmiddag 17 september vond op de nieuwe kunstgrasvelden van korfbalvereniging ZKC'19 het jaarlijkse PLUS van Tongeren Schoolkorfbaltoernooi plaats. Onder ideale omstandigheden konden 118 kinderen, verdeeld over 18 teams, deze middag hun talenten tonen op de nieuwe accommodatie van ZKC’19. Onder een stralende zon konden de kinderen en ouders genieten van een zeer gezellige en geslaagde middag.

Ga door met lezen van "Zeer geslaagd schoolkorfbaltoernooi in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WIJK - De Wieker Meule bestaat 250 jaar. En dat werd vandaag gezellig gevierd. Burgemeester de Groot was ‘s morgens aanwezig om een welkomstwoord te spreken vanaf de balustrade op de molen. Op het terrein voor en naast de molen was het een en al bedrijvigheid. Diverse oude ambachten, zoals een palingrokerij en de bijenvereniging waren aanwezig. De Historische Vereniging had de deuren geopend voor het publiek. En de Monumentenwacht liet zien wat zij kunnen doen met de inspectie voor een goed onderhoud van de molen. Kinderen konden er ouderwetse spelletjes doen in samenwerking met de speeltuinvereniging de Speulhorst. Voor de kleintjes was er een draaimolen. Meer foto's bekijken klik op link. De Wijk

Wieker Meule jubileum (9)A
Wieker Meule jubileum (7)A
Wieker Meule jubileum (18)A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl Meer foto's bekijken klik op link. De Wijk

Ga door met lezen van "Jubileum Wieker Meule gezellig gevierd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
RUINERWOLD - Zondagmiddag speelt het eerste team van korfbalvereniging KIOS om 14.30 uur thuis tegen ZKC'19 uit Zuidwolde. Deze beladen wedstrijden werden de laatste jaren veelal in het voordeel van KIOS beslist. Of dat ook nu het geval is, moet nog blijken. KIOS heeft de vorm uit de voorbereiding nog niet meegenomen naar de competitie en staat na drie wedstrijden puntloos onderaan in de 1e klasse. Een zware tegenvaller voor het team van trainer/coach Adri Kok. De Zuidwoldigers zijn een stuk beter begonnen met twee gewonnen wedstrijden en één verliespartij. Maar dat zullen er als het aan KIOS ligt, na zondag ook twee zijn.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
RUINERWOLD - Bij Sfeermakers voor binnen en buiten. Gevestigd aan Boerpad 19 - 7961 LB Ruinerwold Gaan de Workshops weer van start. In oktober beginnen we met onze najaar workshops en gaan in november over naar de kerstworkshops. Ja mensen de tijd vliegt. Gezelligheid staat voorop, onder het genot van een hapje en een drankje, beginnen we om 7.30 uur en stoppen als iedereen zijn /haar creatie naar volle tevredenheid klaar heeft.

image-2014-09-18 (7)Aimage-2014-09-18 (8)A

Ga door met lezen van "Workshops bij Sfeermakers gaan weer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
REGIO - De Kansspelautoriteit is een onderzoek begonnen naar ''de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces" van de Staatsloterij. Aanleiding zijn ''een rapport van de Staatsloterij en informatie van buitenaf", zei een woordvoerder van de toezichthouder zaterdag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant zaterdag. De toezichthouder van de gokbranche zou aanwijzingen hebben dat diverse trekkingen niet volgens de regels zijn verlopen. Het onderzoek is formeel gericht op "'de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces'. In de zomer vond al een vooronderzoek plaats. De toezichthouder plande na het vooronderzoek een inval bij de Staatsloterij, maar zag daarvan af nadat de organisatie lucht kreeg van het onderzoek. Daardoor leek een inval bij voorbaat kansloos.

Ga door met lezen van "Onderzoek naar trekkingen Staatsloterij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WOLDEN - Vanaf volgende week krijgt een aantal plantsoenen in De Wolden een andere beplanting. Het gaat om perken die veel onderhoud vragen. Hagen en sierheesters maken daarbij plaats voor gras. Wethouder Jan ten Kate: “Denk aan plantsoenen die op onlogische plekken liggen, veel kwetsbaar struikgewas hebben of die worden gebruikt om een route af te snijden. Het goed bijhouden, kost veel tijd en geld. Met deze maatregel zorgen we ervoor dat het er mooi uit blijft zien.”

Verzorgd en weinig onderhoud
De afgelopen maanden is gekeken met inwoners naar de mogelijkheden. Gras is eenvoudig bij te houden en is een goed alternatief voor planten die intensief onderhoud nodig hebben. Bovendien past het binnen de bezuinigingsopgave van de gemeente.

In november klaar
De gemeente start met de werkzaamheden in Zuidwolde. Daarna volgen de omliggende dorpen, Ruinen, Ruinerwold, Koekange en de Wijk. In november is het gras ingezaaid en zijn de werkzaamheden afgerond. Het overzicht van de om te vormen plantstroken is te vinden op dewolden.nl.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
‘Kom in de box’ in hele regio

MEPPEL - De hippische bedrijven in Drenthe houden zondag 21 september van 12.00 tot 16.00 een open dag onder de titel ‘Kom in de box’. Pony-en paardenliefhebbers kunnen een kijkje nemen achter de schermen bij stallen en maneges, proefritjes maken en genieten van demonstraties. En wat doet nu eigenlijk een hoefsmid, een paardenmasseur of dierenarts? Deze dag is onder meer geopend de Manege Oosterboer. Al vele jaren is Manege Oosterboer een begrip in Meppel en omstreken. Ze hebben jarenlange ervaring in het fokken, berijden en zadelmak maken van paarden en pony’s. Vele kinderen en volwassenen hebben op deze prachtige locatie in de wijk Oosterboer leren paardrijden. De manege beschikt over twee buitenbakken en een binnenbak. Tijdens de open dag op zondag 21 september kunnen bezoekers bij Manege Oosterboer ponyrijden, pony’s poetsen, een kijkje nemen in de stallen, een demonstratie van een hoefsmid bijwonen en een rondje mee op de ponykar.

Ga door met lezen van "Maneges zetten poort open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
RUINERWOLD - Op zaterdag 4 oktober vanaf 9.00 uur vindt aan de Dokter Larijweg de traditionele perenverkoop plaats. Het fruit wordt door de veilingmeester aan de man gebracht en tijdens de perenverkoop worden er, net als vorig jaar, ook allerlei activiteiten en workshops georganiseerd. ’s Middags vanaf 13.00 uur wordt in er in De Karstenhoeve antiek en curiosa geveild. Er zijn op dit moment al meer dan 150 kavels verzameld, waaronder schilderijen, porselein, Friese klokken en ook een Franse comtoise.

boeldag-1024x682AA

Ga door met lezen van "Kunst- en antiekveiling in De Karstenhoeve Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
KOEKANGE - In Koekange wordt 23 september een workshop Ondernemerschap in de culturele sector gegeven. Dit is een avond over netwerken en acquireren in de culturele sector. De meeste zzp’ers in de culturele sector zijn geen geboren ondernemers. Voor beeldend kunstenaars, musici en andere culturele ondernemers voelt netwerken of acquireren al gauw als ‘leuren met jezelf’. Toch spelen er natuurlijk vragen: Hoe vind ik klanten of opdrachtgevers? Hoe netwerk ik effectief? Over deze en andere onderwerpen gaat het op deze inspirerende, informele ontmoetingsavond op 23 september bij Kreuzberg Loopbaancoaching in Koekange. De toegang is gratis en staat open voor alle culturele zzp’ers in de regio. Kunstenaars

Twee kunstenaars, Frederike Spakman uit Eerste Exloërmond en Francis Kilian uit Meppel, worden geïnterviewd. De bijeenkomst begint om 19.45 uur aan de Prinsesseweg 20 in Koekange. Aanmelden: (06) 21845804 / info@kreuzberg. nl of sbkooprein@ziggo.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
RUINERWOLD - Vrijdagmiddag was de jaarlijkse wandeling met de burgemeester. Het was een prachtige wandeling met een geweldige gids en inwoners uit de streek die veel weten. De wandeling werd gemaakt rond kerk Blijdenstein naar Berghuizen. Onderweg werd er nog een naambord onthuld, geplaatst door de historische vereniging Ruinerwold. Tijdens de wandeling werden er leuke gesprekken gevoerd met betrokken inwoners over o.a. de prachtige omgeving en over de nieuwe zorgtaken die naar gemeente komt.

foto 2foto 4

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
ECHTEN - Op zaterdag 27 september kunt u meedoen met de Foodwalk, Roeken en Pruven in Echten. Deze Foodwalk is een onderdeel van het Smaakmakers Festival in de Wijk. Tijdens het Smaakmakers Festival vinden in de omliggende dorpen Foodwalks plaats. Met de Foodwalks gaat u terug naar het begin: waar komt ons voedsel vandaan? Aan de hand van lekkere recepten maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling in de natuur, om de benodigde ingrediënten te plukken.

Ga door met lezen van "Kom Roeken en Pruven in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
HOOGEVEEN - Is er werkelijk meer tussen hemel en aarde? Geloof je ook in de kracht van je onderbewustzijn? Heeft de mens een zesde zintuig? Geloof je ook dat jij 'speciale krachten' hebt? Kom en beleef 'de fascinatie van het ontastbare' In een 90min durende hypnose show, laat Rasti Rostelli je zien wat er mogelijk is met hypnose Stoppen met roken, afvallen, vrij zijn van stress, concentratie, beter presteren, zowel privé als op het werk, enz. Dat Kan! Of laat je als toeschouwer gewoon meeslepen in de wonderbaarlijke wereld van de Rasti Rostelli Show
Meer dan 700.000 toeschouwers gingen je voor Een Hypnose Show die je niet mag missen!.. Eenmaal de show ‘live' meemaken en u zult versteld staan van wat met de menselijke geest allemaal mogelijk is. U zult met uw eigen ogen zien wat u voorheen niet voor mogelijk heeft gehouden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 20
DE WIJK - Woensdag 17 september werd in De Havezate de eerste afdelingsavond van het nieuwe seizoen van de Vrouwen van Nu de Wijk gehouden. In haar openingswoord kon voorzitter Ria Janssens een groot aantal leden verwelkomen, tevens een nieuw lid. Het oudste lid van de afdeling, mevr. Schoonvelde-Schoonvelde, werd 8 september 100 jaar. Er werd haar, namens de afdeling, een boeket bloemen met felicitaties bezorgd.

Ga door met lezen van "Afdelingsavond Vrouwen van Nu de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!