'

Sep 2
HOOGEVEEN - Hoogeveen – Een bewoner van de Dr. van der Velde straat in Hoogeveen keek raar op toen hij wakker werd van vreemde geluiden in de straat. Toen hij uit het raam keek zag hij een auto in brand staan. De man allarmeerde direct de brandweer. De brand had al zo ver om zich heen gegrepen dat de auto niet meer te redden bleek. Deze brandde geheel uit. De brand is vermoedelijk in het achterste gedeelte van de auto begonnen, hoe deze heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De brandweer bluste het voertuig, die uiteindelijk rijp voor de sloot was.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 2
Paard centraal bij activiteiten De Wolden

RUINEN - Op zaterdag 6 september vindt de Open Dag plaats van het Dwingelderveld. Dit natuurgebied is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Na de herinrichting hebben natuur en water meer ruimte gekregen. Organisaties die betrokken zijn geweest bij dit project bieden deze dag een gevarieerd aanbod om het Dwingelderveld te beleven. De activiteiten - verdeeld over zes locaties - starten om 10.00 uur en duren tot circa 16.00 uur. De Wolden heet samen met stichting Donkere Paarden Dagen uit Ruinen en Menvereniging Zuidwolde de bezoekers van harte welkom buiten bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

Ga door met lezen van "Gemeente De Wolden neemt deel aan Open Dag Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 2
HOOGEVEEN - Vrijdag 5 september om 17:00 wordt de nieuwe expositie van verschillende kunstenaars geopend in De Compaen. Door toeval maar aangestoken door elkaar ontdekten moeder en dochter Bouman een grote passie voor het schilderen. Samen gingen ze naar dezelfde workshop maar al gauw werd duidelijk dat er grote verschillen zijn in techniek, stijl, en uitvoering van schilderen door de beide kunstenaars. Janny is expressief op doek bezig en schildert ook graag met paletmes op doek.

Ga door met lezen van "Kunstenaars exposeren in De Compaen in Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 2
RUINERWOLD - Zondag heeft Annemieke Knevel uit Ruinerwold meegedaan aan de 1e Royal Run. Paleis Soestdijk heeft de bossen opengesteld voor de run. Normaal gesproken mag je daar als bezoeker niet komen. Voor het bordes een warming up. De afstanden waren 3,5 km, 7 km of 10,5 km. De crossloop ging door het bos, langs het bordes en vervolgens kon je een twee ronde maken.
Annemieke: 'Ik heb 7 km gelopen, de tijd is niet heel erg spannend (1.00.18 uur, net niet binnen het uur!) Het was een prachtige crossloop met veel afwisseling, mooie paden, modderpaden, drassige paden, heuvels etc. Een echt crossloop door een prachtig gebied waar ons Koningshuis ook gelopen heeft! Blijf bijzonder!. De expositie van de appeltjes van Oranje was ook bijzonder'.

Annemieke

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 2
DE WIJK - Bij deze bericht ik u dat het jaarlijkse Ooievaarstoernooi voor overige seniorenteams ter voorbereiding op de competitie geen doorgang kan vinden. Normaliter vind dit de eerste vrijdagavond van september plaats. Doordat de KNVB de aanvang van de competitie naar voren heeft gehaald zijn er teveel teams die hebben afgezegd. Wij hadden geen uitwijkmogelijkheden vanwege het Rieverster- en Wiekerfeest. Wel hopen wij dat er vrijdag 5 september veel mensen komen trainen zodat ze alsnog goed voorbereid en fit aan de competitie kunnen beginnen. (misschien een 4x4 toernooitje) Wij hopen echter in 2015 wel een geschikte datum te vinden.
De wisselbeker blijft dus wederom nog een jaartje in Staphorst staan.

Activiteiten Commissie V.V. Wacker

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 2
RUINEN - Gisteren is bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen de inrichting van een natuurlijk water- en zandspeelplaats gestart. Met vrijwilligers, medewerkers en sponsors is het afgelopen jaar een plan ontwikkeld om kinderen nog meer met natuur in aanraking te brengen.

Ga door met lezen van "Speelnatuur Bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 2
IJHORST - Zaterdag 13 september 2014 zal de eerste heidezuivering van dit jaar in boswachterij Staphorst gehouden worden. Iedereen kan hieraan weer meehelpen. Om onze mooie heide te behouden, is het heel belangrijk om bomen en struiken uit het heidegebied te verwijderen. Anders wordt het weer gewoon bos en dat zou toch heel jammer zijn. De leden van de Jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” zullen ook weer actief meehelpen, maar ook jeugd, die geen lid is, kan meehelpen. Echter volwassenen, b.v. ouders van de jeugd die komt, wordt met nadruk gevraagd om de jeugd te begeleiden.

De plaats van samenkomst is bij de “Zwarte Venen” (de zgn. schaatsvijver): vanaf de Herenweg de Schotsweg op en dan het eerste zandpad rechts. De start is om 9.00 uur. Tijdens de pauze is er koffie/thee en drinken en na afloop om ongeveer 12.30 uur is er weer heerlijke snert. Voor de kinderen is er een mogelijkheid om een rondrit met een ponywagentje te maken, onder begeleiding van de heer N. Gosker. De natuur en Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” rekenen op u.
Voor informatie: E. Rolleman, tel.nr. 0522-442549.

Geplaatst door B S

Tweet This!